Seniorien MM-kilpailut Espanjassa – maailman Padel-perheen yhteinen kohtaaminen

Kuvat ja teksti: Petteri Paakkunainen

Maajoukkuepaidan päälle vetäminen herättää isoja tunteita. Ja entistä tunteikkaampaa siitä tekee varmasti vielä se, kun sen pääsee tekemään henkilökohtaisella tasolla aivan ensimmäistä kertaa ja vieläpä kautta aikojen ensimmäisissä Seniorien Padelin MM-kisoissa.

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna seitsemän naisen ja kahdenkymmenen miehen vahvuinen maajoukkueemme suuntasi mailakasseineen Espanjan aurinkorannalla järjestettäviin Padelin seniorien MM-kilpailuihin. Kestoltaan viikon mittaiseen kisaan osallistui joukkueita kaikkiaan viidestätoista eri maasta. Suomen lipun lisäksi kisojen avajaisissa liehuivat Espanjan, Italian, Brasilian, Chilen, Meksikon, Uruguayn, Norjan, Saksan, Portugalin, Ison-Britannian, Belgian, Hollannin, Itävallan sekä Argentiinan liput.

Annos kisafaktaa

Viikon aikana naiset kisasivat kolmessa eri ikäryhmässä: 35v, 40v ja 45v sekä miehet edellä mainittujen lisäksi myös ikäryhmissä 50v ja 55v. Pelien suuresta kokonaismäärästä johtuen, kisat oli jaettu kolmelle eri suorituspaikalle. Näistä Centro Deportivo Las Mesas ja Casares Sport Club sijaitsivat Esteponan alueella ja Racquet Club Villapadierna Canceladan alueella, noin 20 minuutin ajomatkan päässä Esteponasta Malagan suuntaan. Pelejä käytiin sekä joukkuekisan että parikisojen muodossa.

Joukkuekisan osalta osallistujamaat oli jaettuina neljään alkulohkoon, joissa kussakin oli kolmesta neljään maata. Joukkueiden paremmuus ratkaistiin siten, että vastakkain asettuivat vuorollaan peliparit jokaisesta ikäryhmästä ja lopputulos oli voitettujen pelien yhteismäärä.

Naisille voitto Meksikosta ja upea kisojen 6. sija

Naisissa Suomen kanssa samassa lohkossa kilpailivat Padelin emämaat Espanja sekä Meksiko. Upea voitto Meksikosta takasi Suomelle alkulohkon toisen sijan Espanjan jälkeen ja oikeutuksen taistelemaan sijoista 1-8. Jatkokamppailuissa Suomi taisteli vielä voiton Belgiasta ja lopputuloksena naisille historiallinen kuudes sija!

Malaga2

Miesten puolella alkulohkossa puolestaan vastaan asettuivat Uruguay, Chile sekä Itävalta. Tappiot Uruguaylle ja Chilelle sekä ansaittu voitto Itävallasta, takasivat meille alkulohkon kolmannen sijan ja sitä kautta paikan pelaamaan sijoista 9-15. Kukistettuamme jatkopeleissä vielä Norjan sekä Saksan, oli lopputulos kisojen 11. sija.

Malaga3

Kisojen kokonaisvoiton vei sekä naisten että miesten puolella odotetusti Espanja. Naisten puolella toiseksi sijoittui Italia ja kolmanneksi Portugali. Miesten puolella Argentiina oli toinen ja Italia kolmas.

Voitontanssia ja rentoa kisatunnelmaa

Espanjan aurinkorannalla kun oltiin, kaikki pelit pelattiin luonnollisesti ulkokentillä. Tällä kertaa aurinkoinen sää ei kuitenkaan ollut aivan itsestäänselvyys. Samaan aikaan kun monella muulla lähialueella Espanjassa uutisoitiin rankkasateista ja niiden aiheuttamista tulvista, me saimme puolestamme kuin ihmeen kaupalla nauttia säiden osalta lähes täydellisestä peliolosuhteista. Yhtä päivää lukuunottamatta, kisat vietiin läpi säiden puolesta aurinkoisissa merkeissä, lämpötilan pysytellessä 25-30 asteen tuntumassa.

Lukuunottamatta vaeltelua eri pelipaikkojen välillä, kisajärjestelyt toimivat pääsääntöisesti hyvin. Ja mikäli pieniä kupruja olisikin ollut, rento kisatunnelma pehmensi ne olemattomiksi. Vaikka kisoissa panoksena oli maailmanmestaruus ja sijoituksista miteltiin häkin sisällä tosissaan, kenttien reunat täyttyivät kannustuksesta, laulusta, naurusta ja tanssista. Tunnelma muistutti aika ajoin enemmän suurta iloista perhetapahtumaa, kuin MM-kisoja. Ja sitähän se pitkälti olikin, alati kasvavan Padel-perheen yhteinen kohtaaminen.

Padel yhdistää

Huolimatta mistä päin maailmaa ihmiset tulevat, lajin kautta heitä yhdistävät yli kielimuurien pitkälti monet samat asiat. Matkalla tapasi monia tuttuja pelaajia erityisesti Saksan ja Hollannin joukkueista, joita vastaan oli aiemmin tullut pelattua viime vuoden kesäkuussa Belgiaan tehdyllä kisamatkalta sekä tammikuussa Espoossa järjestyssä Padel-turnauksessa. Pakko tässä yhteydessä mainita, että useampi Espoon turnaukseen osallistunut kertoi kyseessä olleen ylivoimaisesti parhaiten järjestetty Padel-turnaus johon ovat toistaiseksi osallistuneet.

Seuraaviin kisoihin ei siis varmasti tarvitse houkutella osallistujia. Vaikka MM-kisoissa palkintosijat saivat vielä odottaa, todistetusti kisajärjestelyjen osalta Suomi on jo palkintosijoilla.

Askel lähemmäs Padelin syvintä olemusta

Viikon mittaisella ikimuistoisella matkalla upeassa porukassa mukaani tarttui luonnollisesti aimo annos pelillistä pääomaa, mutta ennen kaikkea tunsin päässeeni monta askelta lähemmäs lajin syvintä olemusta. Nyt viimein ymmärrän, miksi Padel yksi koukuttavimmista ja maailman nopeimmin kasvavista urheilulajeista.

Petteri Paakkunainen
padel-addikti

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: