Padelliiton liittohallituksen kuukausitiedote Tammikuu 2020

Tervehdys Suomen koko padelperheelle!

Uusi vuosikymmen on alkanut ja sen myötä myös Suomen Padelliiton uuden liittohallituksen toimikausi. Hallitus piti ensimmäisen kokouksensa 7.1.2020. Kokouksessa yhtenä päätöksenä oli, että jokaisen kokouksen jälkeen kootaan kokousasioista yhteenveto – ”Hallituksen kuukausitiedote”, joka julkaistaan liiton omissa viestikanavissa sekä lähetetään sähköpostitse jäsenseuroihin. Seurojen toivotaan jakavan tiedote edelleen omille jäsenilleen. Tällä tavoin liiton toimintaa saadaan näkyvämmäksi näiltäkin osin. Suomen Padelliittoon kuului 31.12.2019 12 jäsenseuraa ja noin 700 jäsenharrastajaa.

SUOMEN PADELLIITON HALLITUS

Suomen Padelliiton uusi hallitus piti ensimmäisen järjestäytymis- kokouksensa 7.1. Smash Centerissä, Helsingissä. Liiton hallituksen puheenjohtajana toimii Janne Jukarainen (uusi). Kokouksessa hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Eemeli Jokinen (uusi). Muut hallituksen jäsenet ovat: Kati Ranta (uusi), Hans Koivu (uusi), Max Sjövall (uusi), Anu Kentala, Mari Tirkkonen- Saunamäki (uusi), Mikko Hermans ja Kalle Väinölä. Mari Tirkkonen- Saunamäki valittiin hallituksen sihteeriksi ja Kati Ranta talousvastaavaksi.

– Liitolla on vuoden lopussa vähintään 30 jäsenseuraa, joissa vähintään 1000 jäsentä

  • OKM:n avustuskelpoisuus → tuo lisää resursseja seuraavien  vuosien toimintaa

–Junioritoiminta aloitetaan liittotasolla

  • esim. kilpailutoiminta, ohjaajakoulutus, leirit, …

– Liitolla on yksi palkattu työntekijä
viimeistään 1/2021

  • valmennus/toiminnanjohtaja/koordinaattori tms. kokopäiväinen tai osapäiväinen

– 18.000 € lisäys toimintaresursseihin

  • Kumppanuudet, tuet, avustukset

– Ensimmäiset kansainvälisen tason kilpailut järjestetään Suomessa.

  • syyskaudella jossain muodossa

– Sisällöntuotantoa tehostetaan liiton viestintäkanavissa

HALLITUKSEN ORGANISOITUMINEN TOIMIKUNNIKSI

Edellä esitettyjen tavoitteiden toteuttamista varten hallitus organisoitui seuraavasti:

Talous-ja hallintotoimi:
Janne Jukarainen/hallinto, Eemeli Jokinen/varapuheenjohtaja, Kati
Saariniemi/taloushallinto, Mari Tirkkonen-Saunamäki/sihteeri

Tiedotus-, markkinointi- ja kumppanuus
Mikko Hermans, Hans Koivu

Kilpailu (sis. kansallinen- ja maajoukkuetoiminta)
Max Sjövall, Eemeli Jokinen, Kalle Väinölä, Anu Kentala

Seura-, juniori- ja valmennustoiminta
Hans Koivu, Kalle/Mari, Anu Kentala

Toimikunnat esittelevät oman toimintansa (tavoitteet ja toimintasuunnitelma) helmikuun kokouksessa.

Toimikuntiin kutsutaan tarpeen mukaan lisävahvistuksia myös hallituksen ulkopuolelta.

UUDISTUS SENIORI-IKÄLUOKKIIN

Hallitus päätti aloittaa vuoden 2020 alusta miesten A-, B-, C- ja 45+-luokan lisäksi uutena sarjana 55+-luokan, jonka ranking -pisteet alkavat vuoden alusta. Perusteena uudistukselle on mieskilpailijamäärien kasvun myötä olemassa olevien kilpailuluokkien täyttyminen. Uudistuksen myötä pyritään purkamaan painetta ”kokeneempien pelureiden” suuntaan ja tarjoamaan mahdollisimman monelle tilaisuus kisapelaamiseen.

Naisten on mahdollista tällä hetkellä pelata kilpailuissa neljässä eri luokassa, eli A, B, C tai 45+. Naisten sarjoissa osallistujia on yleensä ollut huomattavasti vähemmän kuin miesten sarjoissa. Sarjat ylipäätään ovat olleet pienempiä. Naisten olemassa olevia sarjoja ei haluttu pienentää entisestään lisäämällä kilpailuluokkia. Katsottiin myös, että jokaiselle pitäisi löytyä sopivan tasoinen luokka jo olemassa olevista luokista ja niihin mahtuu vielä hyvin pelaamaan. Tulevaisuudessa luokkia on kilpailijamäärien kasvaessa mahdollista lisätä myös naisille. Kilpailuihin kannattaakin osallistua, jotta liitto ja seurat tietävät, että kilpailemiseen on tarpeeksi kiinnostusta. Toki myös miesten uuden 55+-luokan myötä saadaan kokemusta ja voidaan sen perusteella miettiä mahdollisia muutoksia.

DIGITAALINEN TYÖKALU KILPAILUJEN JÄRJESTÄJILLE

Liiton tavoitteena on tarjota jäsenseuroilleen sähköinen alusta, joka helpottaa seuroja kilpailujen järjestämisessä. Haettavia ominaisuuksia ovat mm. kilpailukaavioiden ja -aikataulujen laatiminen niin liiton kuin seuran omiinkin kilpailuihin, ranking-järjestelmän ajantasainen hallinta, viestintä, streamaus- mahdollisuus, yms. Liitto selvittää muutaman vaihtoehdon ja valitsee niistä kokonaistaloudellis- käytännöllisesti 😊 järkevimmän palvelun ja tarjoaa sitä seuroille. Mahdollisesti jo tammikuun FPT:ssa ja kansallisissa kilpailuissa kokeillaan Ruotsissa käytössä olevaa RankedIn- alustaa. Tästä tiedotellaan tarkemmin myöhemmin.

SUOMISPORT SEURAPALVELU

Suomen Olympiakomitea tarjoaa jäsenliittojensa jäsenseuroille uuden Suomisport SEURA PALVELUN helpottamaan liikunta- ja urheiluseurojen arkea. Palvelu on seuroille ilmainen ja helppo ottaa käyttöön. Konkreettisimpina toimintoina palvelussa ovat seuran jäsenmaksujen maksupalvelu ja seuranta sekä ajantasainen jäsenrekisteri, joka täyttää seuroilta vaadittavan yleisen tietosuoja asetuksen (GDPR) vaatimukset. Applikaatio mahdollistaa puhelimessa aina mukana kulkevan sähköisen jäsenkortin, jolla voi todentaa helposti seuran jäsenyyden. Suomen Padelliitto suosittelee seuroilleen Suomisport-palvelun käyttöönottoa. Liiton kilpailulisenssi esimerkiksi maksetaan nykyään myös Suomisport palvelussa. Alla olevassa kuvassa koottuna palvelun toiminnallisuudet. Kuvaa klikkaamalla pääset tutustumaan tarkemmin palveluun sekä ottamaan sen käyttöön.

Padelliiton hallitus kokoontuu seuraavan kerran 10.2. Hallitus ottaa mielellään vastaan ideoita ja kehitysehdotuksia Suomen padelin kasvun tukemiseen.

Pelirikasta tammikuuta toivotellen
Suomen Padelliiton hallitus

P.s. Padel kehittyy itse pelinäkin edelleen. Kuvassa näkyy mallinnettuna uusi takakenttälyönti. Sille pitäisi keksiä vielä nimi. Padelliiton Facebook-sivulle voi käydä nimeä ehdottamassa. Kaikkien ehdottaneiden kesken arvotaan lyönnin mallintajan sponsoroimat Kaffet ja Paakelsit hyvässä seurassa

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: