Padelin SM-turnauksen ensimmäinen päivä purkissa!

Kokolailla padelintäytteinen päivä on allekirjoittaneella takana ja vaikka hieman silmäluomia jo painaakin niin raportoin tänne vielä huisista peleistä Padelin SM 2016 -turnaukseen seuraamaan pääsemättömien iloksi. Kilpailun pelit alkoivat aikataulussa ja auringon pilkahdellesa kello 10 aamulta miesten lohkopeleillä Vihdin Nummelan Liikuntasammon kahdella ulkokentällä. Tämänvuotisesta turnauksesta kertoo jotakin erityistä se, että jo ihka ensimmäinen taisto oli mahtavan tasainen ja sen veivät lopulta kolmen erän jälkeen uudet tulokkaat Salminen ja Salo. Ottelut antavat näin lajista nauttivana katsojana paljon enemmän kun ne päättyvät jotenkin muuten kuin ”nolla, nolla” (6-0, 6-0).

Miesten lohkopelit

Myös Mixtyn eli kotoisasti sekanelinpelin aloituspeli parivaljakon Matilainen/Jokilainen vastustajinaan Saarenmaa/Harima jäi mieleen – on harvinaista että yhdessä matsissa pelataan kahdessa kolmesta erästä tie break -tilanne. Pallorallit jatkuvat ja jatkuvat aina vaan, ja kahden tunnin työskentelyn jälkeen usein molemmat parit poistuvat tantereelta hymyssä suin – ei se lopputulos, vaan tiukka taisto!

Huikea katsomo kannustajille
Huikea katsomo kannustajille

Kun päivä eteni ehtoopuolelle, siihen asti loistavasti ulkokentillä sujunutta syyskuista pelikimaraa uhkaamaan ilmestyi sangen tumma pilvivyöhyke. Ulkopelinä padelissa on tietysti (erityisesti Suomen alkavassa syyssäässä) tämä sateen vaara aina, ja tällä kertaa uhka toteutui poikkeuksellisesti myös padelkentille. Kaatosade ei vain lakannut, ja tilanne näytti synkältä. Onni onnettomuudessa kuitenkin, sillä turnaukseenkin osallistuneiden pelaajien sisäkenttähanke, Padel Club Finland Espoossa, oli juuri saanut toisen kenttänsä (neljästä) koekäyttökuntoon. Mietintätuokion ja sadetutkien ahkeran tuijottamisen jälkeen päätimme siirtää pelaajien ja järjestäjätahon yhteisymmärryksellä seuraavat pelit näillä sisäkentille.

Sade kasteli - "sadeli" on eri peli mutta helposti ei luovutettu!
Sade kasteli – ”sadeli” on eri peli mutta helposti ei luovutettu!

Kilon Nihtisilta kutsui, ja saimme pelattua päivän jäljellä olleet viisi matsia kunniakkaasti (ja kuivasti) loppuun. Viimeisenä pelatut miesten tiukat ensimmäiset pudotuspelit tarjosivat räikeitä lentolyöntejä ja varmoja kentältä ulos lyötyjä palloja yllin kyllin. Lauantaina kruunattiin myös opiskelijoiden OSM Padel 2016 -mestarit: Hannu Salminen ja Jussipekka Salo. Onnittelut!

Koska sade näyttäisi jatkuvan läpi yön, ja Liikuntasammon ulkokentät eivät varmasti kuivu upeaan pelikuntoon aamukymmeneen mennessä, myös sunnuntain loput ottelut finaaleineen pelataan poikeuksellisesti sateensuojassa Espoossa. Tervetuloa Nihtisiltaan (Kilo), osoite on Kutojantie 4. Koodi pysäköintialueen puomiin löytyy aikataulusivulta.

Kiitos matseista ja huomiseen!

PS. Kuuntele ja katselapa tämä YLEn pätkä.

One thought on “Padelin SM-turnauksen ensimmäinen päivä purkissa!

Add yours

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: