Padel valtakunnallisessa ulkoiluseminaarissa

Osallistuimme eilen tiistaina 12.11.2013 Suomen Ladun järjestämään valtakunnalliseen ulkoiluseminaariin UKK-instituutissa Tampereella. Aiheena olivat hyvät liikuntakäytännöt Länsi-Euroopassa ja Kanadassa ja niiden soveltaminen Suomeen. Kuntien liikuntatoimelle ja liikunnan ammattilaisille suunnattu seminaari keräsi satapäisen yleisön eri puolilta Suomea.

Seminaaripuheenvuoroissa nostettiin erityisesti esille matalan kynnyksen liikuntalajeja, joiden aloittaminen on helppoa ja jotka eivät vaadi merkittäviä materiaalisia panostuksia. Ulkoliikunnan merkitystä terveyden ylläpitäjänä korostettiin useissa puheenvuoroissa. Innovatiivisia ratkaisuja erityisesti kaupunkien julkisen tilan hyödyntämisessä monipuolisesti ja avoimesti eri liikuntalajien käyttöön tuotiin myös esille. Suomen Ladun hankekoordinaattori Raija Valkama esitteli lukuisten esimerkkiensä joukossa Tanskasta malliesimerkin, jossa vähäiselle käytölle jääneen mailapelikentän tilalle oltiin rakennettu Padel-kenttiä. Innovatiiviset ratkaisut tuovat liikkujia yhteen ja piristävät ympäristön ilmettä.

Padel on muiden matalan kynnysten lajien ohella mitä mainioin liikuntamuoto kaikenikäisille. Kentän rakennuskustannukset ovat matalat ja tilankäyttösuhde suuri, sillä lajia pelataan 20×10 metrin kokoisella kentällä neljän hengen voimin. Kentät sopivat mainiosti julkisiin puistoihin, taloyhtiöiden pihoille, katoille sekä sisäpelitiloihin.

Kuten seminaaripuheenvuoroistakin tuli ilmi, on tärkeää myös muistaa tukea maila- ja pallopeliharrastustaan muilla koko perheen helpoilla liikuntamuodoilla, kuten esimerkiksi perinteisellä patikoinnilla, johon luontomme tarjoaa loistavat edellytykset niin kesällä kuin talvella.

Viitaten OKM:n Risto Järvelän seminaarin loppusanoihin: jos ei tänään huvita lähteä juoksemaan lenkkipolulle niin kannattaa lähteä pelaamaan sitten vaikka Padelia!

Joonas & Piukku

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: