PADEL mukana SM-viikolla Vantaalla 4.- 7.7.2019

SM-viikko kokoaa ensi heinäkuussa yhteen yli tuhat urheilijaa kilpailemaan lajiensa Suomen mestaruuksista maalla, vedessä ja ilmassa. 

Vantaalla 4.-7. heinäkuuta kilpaillaan peräti 23 urheilulajin SM-mitaleista. Mukana ovat biljardi, istumabeachvolley, jousiammunta, kahvakuula, kanoottipoolo, karting, kortteliajo, trialpyöräily, kriketti, kädenvääntö, lacrosse, maahockey, minisupermoto, super enduro, X-trial, taitolento, padel, roller derby, rantahengenpelastus, taekwondo, ultimate, golf ja rantavesipallo.

SM-viikot lähestyi Suomen padelliittoa vuoden 2018 marraskuussa tiedustellen lajimme kiinnostusta osallistua Vantaalla 4.-7.7.2019 järjestettävään SM-viikko 2019 -tapahtumaan. Liiton hallitus tutustui tarjoukseen ja totesi, että SM-viikko oli YLEn ja muiden tiedotusvälineiden sitoutumisen kautta poikkeuksellisen houkutteleva mahdollisuus tuoda lajiamme laajemmin esille.

Alustava suunnitelma oli, että padelin kesä-SM-kilpailut järjestettäisiin yhdessä muiden lajien kanssa Tikkurilan urheilupuistossa, mutta kentän/-ien pystyttäminen ko. tarkoitusta varten osoittautui liitolle taloudellisesti mahdottomaksi. Neuvotteluiden jälkeen SM-viikon järjestäjät myöntyivät liiton ehdotukseen, että padel-tapahtuma järjestettäisiin jossakin muualla kuin Tikkurilan urheilupuistossa. Tosin sillä ehdolla, että kilpailupaikka kuitenkin sijaitsee Vantaalla. Tämän jälkeen lähestyimme Padel Club Finlandia ja pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen kilpailuihin liittyvistä yksityiskohdista.

Padelliiton Kilpailutoimikunnan pj. Mikko Hermans kommentoi SM-viikkoa seuraavasti:

– Olemme valtavan innoissamme tästä hienosta mahdollisuudesta näyttää urheilua seuraaville suomalaisille laajemmin, kuinka upea urheilulaji padel on – jopa TV-lajina. Porttipuiston uusi halli tarjoaa tähän mahdollisimman edustavat puitteet.”

Ennen lopullista päätöstä osallistua SM-viikko -tapahtumaan hallitus kävi pitkän periaatekeskustelun siitä, onko oikeutettua järjestää kesä-SM-kisojen avoin luokka sisätiloissa, kun ne perinteisesti on järjestetty ulkona. Hallitus päätti, että vaikka avoimen luokan pelit nyt joudutaan pelaamaan sisätiloissa, isossa kuvassa SM-viikko on lajin etu. Ja toisaalta, täytyy muistaa, että vain pari vuotta sitten sade ajoi meidät kuitenkin sisätiloihin ratkaisemaan kesä-SM-mitalien kohtalon. Nyt pystymme varmasti takaamaan YLE:lle ja muulle medialle, että ratkaisuottelut pelataan, vaikka ulkona sataisi pieniä Bandeja-ukkoja!

Padelin SM-kisojen ajankohta: 5.- 6.7.

  • Luokat: Miehet A-luokka ja Naiset A-luokka (Finnish Padel Tour #6)
  • Pelipaikka: Vantaa
  • Järjestäjä: Padel Club Finland
  • Max. osallistujamäärä 16 per luokka (14 paria rankingin perusteella ja 2 paria villillä kortilla)

Lue koko uutinen SM-viikosta

Suomen padelliitto, kilpailutoimikunta

One thought on “PADEL mukana SM-viikolla Vantaalla 4.- 7.7.2019

Add yours

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: