Suomen naisten padelmaajoukkue nimetty Italian EM-kisoihin

Tiistai 18.6.2024 | Maajoukkue | EM-kisat | FIP


Naisten padelmaajoukkueen päävalmentaja Eemeli Jokinen on tehnyt pelaajavalinnat Italian Sardiniassa 22.-28.7.2024 järjestettäviin EM-kilpailuihin.

Suomen naiset saa Cagliarin kisakoneeseen varsin laadukkaan kokoonpanon, jonka turvin tulevista EM-kisoista voidaan lähteä tavoittelemaan hyvää tulosta. Joukkueen ydinrunko koostuu jo ennestään naisten maajoukkueessa nähdyistä ja kokeneemmista arvokisakävijöistä. Lisäksi ryhmää tulee tulevissa kisoissa täydentämään, nuori ja nyt ensikertaa Suomen värit päälleen pukeva Merituuli Saarela, joka on viime vuosien aikana ottanut kehityksessään isoja askeleita ja tavoittanut erityisesti kuluneen alkuvuoden hyvillä otteillaan kotimaisten naisten kärkitasoa. Suomen virallisessa padel-rankingissa Saarelan sijoitus on tällä hetkellä kymmenes.

Naisten valmentaja Eemeli Jokinen on saanut rakennettua kokoon erittäin vahvan naisten kotimaisen kärkiryhmän. Joukkueen yhtenä vahvuutena on mielestäni ennen kaikkea se, että ydinryhmälle kansainväliset arvokisat ja kisarutiinit on jo viime vuosien aikana tulleet ennestään varsin tutuiksi. Uutena pelaajana mukaan saamamme Merituuli Saarela on myös hyvä lisäys ryhmään. Merituulilla on vahva työmoraali, hän on tottunut treenaamaan laadukkaasti ja kovaa. Kova työ on alkanut kantaa hedelmää ja hän ansaitsee ehdottomasti upeiden peliotteiden myötä paikan joukkueessa. Koko joukkueen vahvuuksina näen lisäksi tietynlaisen tasapainon ja tasaisuuden pelaajien ydinrungon välillä. Tämän kautta Jokisella on hyviä aseita käytössään ja pelaavia pareja pystyy sekä niitä on mahdollista tarpeen tullen sekoittaa, mikäli kisarasitus tai taktiset kuviot tämän vaativat. Iloinen olen myös siitä, että naisten joukkue on päässyt myös aloittamaan valmistautumisen kesän kohokohtaan jo viime viikolla, kun ryhmä harjoitteli yhdessä Tampereella järjestetyllä maajoukkueleirillä. Pyrkimyksenämme on myös saada joukkue hyvissä ajoin kisapaikalle, jotta pelaajat saisivat mahdollisuuden päästä tutustumaan varsinaisiin kilpailuolosuhteisiin sekä totuttautumaan Suomeen verrattuna lämpimämpään ilmastoon”, kertoo Suomen Padelliiton urheilujohtaja Visa Korhonen

Pelaajavalinnat – Naisten padelmaajoukkue


Venla Andersson, Open Padel

Suheil Lizana, Padel West

Martina Minetti, Padel Tampere

Merituuli Saarela, Padel House

Saana Saarteinen, Padel West

Annika Sillanpää, Padel West

Ella Sillanpää, Padel West

Matilda Vainio, Open Padel

Päävalmentaja / Kapteeni: Eemeli Jokinen

Naisten tavoitteena hyvä sijoitus ja paikka syksyllä pelattaviin MM-kilpailuihin

Sardinian Cagliarissa heinäkuun lopussa järjestettävät EM-kisat pelataan TC Cagliarin padelklubilla, josta ulkokenttiä löytyy yhteensä 8 kappaletta. Kilpailunjärjestäjänä toimii Italian Tennis- ja Padelliitto, Federazioneo Italiana Tennis & Padel.

Italian EM-kisoissa kilpailumuotona on ainoastaan joukkuekilpailut. Parikilpailuja ei turnausviikon aikana ole tällä kertaa ohjelmassa. Naisten ja miesten sarjoissa Euroopanmestaruutta tavoittelee molemmissa 16 maata. EM-kisat toimivat myös syksyn MM-kisojen karsintoina, joskin osa maista on jo varmistanut MM-kisapaikan vuoden 2022 tulosten perusteella.

EM-kisojen kilpailumallissa, naisten joukkueet tullaan jakamaan neljään, 4 joukkueen lohkoon. Joukkueet pelaavat yksinkertaisessa alkulohkossa kerran kutakin lohkon kolmea muuta maata vastaan. Lohkojen kaksi parasta etenevät pudotuspelivaiheeseen.

Tiedossa on jo se, että Suomen naisten maajoukkue tullaan arpomaan lohkoarvonnan kolmoskorista joko C-tai D-lohkoon. C-lohkoon on jo ennen arvontaa sijoitettu Italia ja vastaavasti D-lohkoon Ruotsi. Suomi saa lohkossaan vastaansa lisäksi kaksi muuta maata arvontojen jälkeen.

Kakkoskorista Suomen lohkoon tullaan arpomaan yksi seuraavista maista; Belgia, Tanska, Hollanti tai Saksa.

Neloskorista taas vastaavasti yksi seuraavista; Viro, Liettua, Sveitsi, Puola, Portugali tai Unkari.

Lohkoarvonnat suoritetaan 21.7.2024 kisojen avajaisseremonian yhteydessä.

Mitä joukkueita vastaan lopulta asettuukaan, Suomen naiset lähtevät hakemaan kisoista hyvää sijoitusta turnauksen kärkipaikoilta ja taistelemaan paikasta syksyllä pelattaviin FIPin MM-kisoihin.

Suomen miesten maajoukkuetta ei valitettavasti nähdä loppuvuoden FIPin alaisissa arvokilpailuissa.

Lue lisää: https://padel.fi/2024/06/07/miesten-em-karsinta-pelattiin-oslossa-miehet-karsiutuivat-kovassa-lohkossa/