Cupra Finnish Padel Tour kausi käynnistyi Oulussa 10.-11.2.2024

Tiistai 13.2.2024


Cupra Finnish Padel Tourin kausi starttasi Oulussa,  Poropadelin isännöimänä. FPT:n lisäksi kilpailtiin luokissa: MB, MC ja NC. Padel Unon, Limingantullin upeat puitteet tarjosivat hienon startin kaudella ja päästiinhän samalla juhlistamaan myös Padel Unon avajaisia. Oululaisyleisö löysi sankoin joukoin hallille ja paikalla oli mukavasti porukkaa seuraamassa otteluita aina ensimmäisistä kierroksista finaaleihin asti.

Lauantaina ratkaistiin ottelupaikat sunnuntai välieriin. Micke Kontinen ja Juuso Tapanainen aloittivat vakuuttavasti urakoinninsa kohti turnausvoittoa, kun he tiputtivat puolivälierissä ykkössisjoitetut Saska Huttusen ja Pyry Hyrkkösen lukemin (6-3, 6-4). Merituuli Saarela ja Marsa Laukkoski taistelivat itsensä tiukan matsin jälkeen Kati Rantaa ja Maria Teeriahoa vastaan lukemin (6-4, 7-5).

Sunnuntaina yleisö pääsi nauttimaan padelista oikein todenteolla niin kotona, kuin paikan päällä, kun kumpikin streamattava, niin miesten, kuin naisten välierä ratkaistiin kolmessa erässä, lähes kaksituntisen taistelun jälkeen. Saarela ja Laukkoski osoittivat padelkansalle uskomatonta taisteluhenkeä ja hävisivät välierät tiukasti Matilda Vainiolle ja Venla Anderssonille lukemin (3-6, 6-2, 4-6). Toisessa miesten välierässä finaaliin itsensä selvittivät Axel Waris (ÅLK) ja Tuomas Manner (Padel West), kun he tiputtivat Padel Housen Max Sjövallin ja hänen norjalaisparinsa Fredrik Askin lukemin (7-5, 6-4) ja naisten matsissa finaalin ylsivät ennakkosuosikit Ella Sillanpää ja Saana Saarteinen, kun he tiputtivat Annika Sillanpään ja Suheil Lizanan lukemin (6-2, 6-2). Saarela ja Laukkoski eivät jättäneet tiukkoja ja pitkiä matseja tähän vaan he taistelivat itselleen pronssia todella huikean ja tapahtumarikkaan pelin jälkeen vastassaan Padel Westin Annika Sillanpää ja Suheil Lizana lukemin, (7-5, 7-6).

Naisten finaalissa kohtasivat tutut parit, Open Padelin Venla Andersson ja Matilda vainio vastaan Ella Sillanpää ja Saana Saarteinen. Ja toistaiseksi Padel Westin naiset eivät löytäneet voittajaansa, joten voitto lähti Tampereelle lukemin (6-1, 6-3). Miesten FPT:eellä uskomattoman varman suorittamisen jälkeen turnauksen voittoon nousivat Padel Tampereen Micke Kontinen ja Padel Housen Juuso Tapanainen, kun he kaatoivat finaalissa  Axel Wariksen (ÅLK) ja Tuomas Mantereen (Padel West) lukemin (6-3, 1-6, 6-2).

Cupra Finnish Padel Tour 2024 sai arvoisansa aloituksen ja seuraavaksi katseet kääntyvät osakilpailuun #2, jonka järjestää Padel Tampere, Padel Tampereen Linnakallion hallissa huhtikuun 12.-14.4. Nähdään siellä!

TULOKSET:

FPT NAISET
1. Ella Sillanpää/Saana Saarteinen (Padel West)
2. Venla Andersson/Matilda Vainio (Open Padel)
3. Marsa Laukkoski/Merituuli Saarela (Padel House)
4. Suheil Lizana/Annika Sillanpää (Padel West)
5. Kati Ranta/Maria Teeriaho (Padel House)
6. Heta Heinämäki/Anna Wall (Padel Tampere)
7. Hanni Sonkeri/Janna Tanskanen (Open Padel/Padel JKL)
8. Emma Eerola/Mari-Liis Parmas (Padel Tampere/Padel West)

FPT MIEHET
1. Juuso Tapanainen/Micke Kontinen (Padel House/Padel Tampere)
2. Tuomas Manner/Axel Waris (Padel West/ÅLK)
3. Fredrik Ask/Max Sjövall (Padel House)
4. Janne Wuorinen/Henri Aarnio (Padel House)
5. Noah Johansén/Jarno Kevarinmäki (ÅLK/Padel House Vantaa)
6. Joni Luolamaa/Joel Popov (ÅLK/Padel West)
7. Oskar Nurmio/Henrik Sillanpää (Padel House/Padel West)
8. Pyry Hyrkkönen/Saska Huttunen (Padel Tampere)

Tarkemmin otteluita pääset tarkastelemaan Padelutionista tapahtuman sivuilta.https://www.padelution.com/events/cupra-finnish-padel-tour-fpt-1-kansalliset-kilpailut/info