Suomen Padelliiton kuukausitiedote – Joulukuu 2023

Perjantai 22.12.2023


Tervehdys Suomen koko padelperheelle!

Suomen Padelliiton ajankohtaisia asioita on koottu tähän tiedotteeseen, joka julkaistaan liiton omissa viestintäkanavissa sekä lähetetään sähköpostitse jäsenseuroille. Seurojen toivotaan jakavan tiedote edelleen omille jäsenilleen. Tällä tavoin liiton toimintaa saadaan näkyvämmäksi näiltäkin osin.

Tällä hetkellä Suomen Padelliittoon kuuluu jo 99 padelseuraa. Suomen Padelliiton jäsenseurat: https://padel.fi/jasenseurat/

KILPAILUTOIMINTA

Kilpailuvuoden 2023 liiton kansalliset kilpailut alkavat olla viimeisiä vaille valmiit. Lämmin kiitos kaikille sekä kilpailuja järjestäneille että niihin osallistuneille. On hienoa, kuinka paljon kilpailuja ja pelaajia on ympäri Suomea melkein joka viikonloppua. Vuonna 2024 tullaan järjestämään yli 250 kilpailua!!! 

Loppuvuoden 2023 ja vuoden 2024 kilpailut löytää Padelution alustalta sekä kootusti liiton kotisivuilta AJANKOHTAISTA-osion uutisesta. Kilpailunjärjestäjiä kehotetaan vielä lisäämään kaikki järjestämänsä kilpailut Padelutioniin.

Sarjapadelkausi 2024

Vuoden 2024 sarjapadelkaudelle on ilmoittautunut 181 joukkuetta 59 seurasta. Sarjakierrokset pelataan keskitettyinä sarjakierroksina edelliskausien malliin.. Sarjapadel viikonlopun ovat:

  • 27.-28.1.2024
  • 16.-17.3.2024
  • 18.-19.5.2024
  • 7.-8.9.2024
  • 5.-6.10.2024 (playoffs)

Sarjapadelin pelipaikkakunnat, lohkojaot ja otteluohjelma on myös julkaistu Padelutionin sarjasivuille. Naisten sarjoihin pääsee tutustumaan TÄÄLTÄ ja miesten sarjoihin TÄÄLTÄ. Sarjajoukkueiden viralliset kokoonpanot julkistetaan Sarjapadel-sivuille Tammikuun 2024 aikana.

Yksi merkittävä muutos jo aiemmin julkaistuista kilpailupaikoista koskee Oxdog-Padelliigaa. Kausi tulee pyörähtämään SM-sarjojen osalta PCF Lahden sijaan Helsingin PCF Myllypurossa 27.1.2024.

Uudet sarjapadelmääräykset julkaistaan tammikuun aikana. 

Kilpailulisenssit ja vakuutukset 2024

Vuoden 2024 kilpailulisenssin ja vapaaehtoisen vakuutuksen voi hankkia 1.1.2024 alkaen SuomiSport-palvelusta (suomisport.fi). 

KOULUTUSTOIMINTA

Vuoden ensimmäisen Padelohjaajakoulutuksen ilmoittautuminen on avattu ja se järjestetään Padel Housella, Espoossa 13.1.2024 klo 10-18, kurssin kouluttajana toimii Mikko Hermans.

Seuraava Seuravalmentajakoulutus alkaa heti tammikuussa Vierumäellä. Koulutuksessa on vielä muutamia paikkoja vapaana. Kouluttajana toimii Ville Pajakkala. Häneltä voi kysellä lisätietoja koulutuksesta ville.pajakkala@padel.fi

Huomiottehan myös Valmentaa kuin nainen -hankkeen, jonka turvin naispuoliset osallistujat saavat koulutusmaksuunsa hanketukea 220€.

Ilmoittautuminen koulutuksiin liiton kotisivuilta: https://padel.fi/seurapalvelut/#koulutukset

Liiton 3-tason valmentajakoulutustason Kilpavalmentajakoulutus on suunniteltu alkavaksi maaliskuussa 2024. Koulutus käsittää kaksi kontaktiviikonloppua (pe-su), kuusi arkiltojen webinaaria sekä itseopiskelua verkkomateriaalin parissa. 

Mikäli seuranne on kiinnostunut järjestämään padelohjaajakoulutuksen, laittakaa viestiä Niinalle (niina.kingelin@padel.fi) . Koulutus on yksipäiväinen (8h). Mukaan mahtuu 10-15 osallistujaa. Koulutukseen tulee varata 2 kenttää (3, jos osallistujia yli 12) käytännön harjoitteluun sekä jonkinlainen ”kokoustila” teoriaosuuteen. 

JUNIORITOIMINTA

Padel House ja Suomen Padelliitto järjestävät yhteistyössä 19.-21.1.2024 kansainvälisen juniorikutsuturnauksen Suomessa. Turnaukseen kutsutaan juniorimaajoukkueita ja pelaajia Pohjoismaista ja Baltiasta. Tapahtumassa toteutetaan myös avoin kilpailusarja eri ikäluokissa. Kilpailuluokkia löytyy kaiken tasoisille junioripelaajille. Tapahtumasta lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet täältä: https://padel.fi/2023/12/22/kansainvalinen-padelin-junioritapahtuma-padel-housessa-tammikuussa-2024/

Suomen Padelliitto tulee järjestämään vuonna 2024 yläkoululeiritysviikkoja yhteistyössä Suomen Urheiluopiston kanssa. Leiriviikot (su-to) toteutetaan Vierumäellä. Padelin yläkoululeiritykseen haetaan motivoituneita yläkouluikäisiä tyttöjä ja poikia. Yläkoululeirityksessä harjoitellaan lajitaitojen lisäksi monipuolisesti taito- ja fyysisten ominaisuuksien harjoittelua, urheilijoiden elämänhallintataitoja (mm. ravitsemuksen, psyykkisten taitojen ja urheilijan terveyteen liittyvien taitojen kerryttämistä) ja tarjotaan
tukea urheilijan kaksoisuraan ja opiskelutaitoihin.

HAKU ON KÄYNNISSÄ! Täältä pääset lukemaan lisää.

Janne Jukarainen väistyy puheenjohtajan tehtävästä. Juha Usva tarttuu liiton ruoriin 1.1.2024.

“Olen saanut viettää ikimuistoiset neljä vuotta Suomen Padelliiton puheenjohtajana. Padelin kasvun murros nytkähti toden teolla liikkeellä vuonna 2019, jolloin tehtävässä aloitin. Olen saanut seurata padelin kasvua aitiopaikalta ja täytyy todeta, että näinköhän on suomalaisessa lajihistoriassa tapahtunut verrattavaa loikkaa niin numeroin mitattavassa kasvussa kuin lajin eri tahojen toimintojen määrässä ja laadussa. 

Kiitollisena koen, että yhdestä miehestä on puristettu se mikä irti lähtee. Nyt on aika vaihtaa tuoreet voimat liittoa johtamaan. Juhan kanssa olemme jo vuoden verran yhdessä työskennelleet ja uskon vahvasti Juhan  ja uudistuneen hallituksen luotsaavan yhteistyössä operatiivisen henkilöstön kanssa liittoa taas seuraaville tasoille. 

Toivotan kaikille niin kentillä kuin niiden ulkopuolella erinomaisia padelkokemuksia tulevina vuosinakin. Pidetään mielessä liiton arvot: YHDESSÄ ILOLLA, RAIKKAALLA SYKKEELLÄ JA VASTUULLISESTI KASVAEN !!!”

Janne Jukarainen

Suomen Padelliitto jouluvietossa

Suomen padelliiton väki viettää joulunaikaa 23.12.2023-1.1.2024. Liiton toimisto ja viestimet ovat suljettuina kyseisen ajan. Alkuvuodesta taas sitten hommiin uusin voimin!

PADEL.FI Padelliiton oma sovellus

Suomen Padelliitolla on oma sovellus: PADEL.FI. Sen avulla pysyt hyvin kärryillä padelliiton toiminnasta, kilpailuista, koulutuksista, rankingista, yms. Sovellus on ilmainen ja se on ladattavissa androidille ja apple-tuotteille.  Käyhän lataamassa!!! 


Rauhallista joulunaikaa toivotellen,

Suomen Padelliitto