Suomen Padelliiton kuukausitiedote – Marraskuu 2023

Perjantai 24.11.2023


Tervehdys Suomen koko padelperheelle!

Suomen Padelliiton ajankohtaisia asioita on koottu tähän tiedotteeseen, joka julkaistaan liiton omissa viestintäkanavissa sekä lähetetään sähköpostitse jäsenseuroille. Seurojen toivotaan jakavan tiedote edelleen omille jäsenilleen. Tällä tavoin liiton toimintaa saadaan näkyvämmäksi näiltäkin osin. 

Tällä hetkellä Suomen Padelliittoon kuuluu jo 96 padelseuraa. Suomen Padelliiton jäsenseurat: https://padel.fi/jasenseurat/

SEURAKYSELY

Liitto on lähettänyt seuroille kyselyn jäsenistä ja toimihenkilöistä. Kyselyn tuloksia tarvitaan liiton hakemukseen Opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan yleisavustukseen. Seuroja muistutetaan vielä vastaamaan kyselyyn välittömästi!!!

Käynnissä on myös hakuaika Opetus- ja kulttuuriministeriön vuoden 2024 seuratukiin. Seuroja kannustetaan tutustumaan kyseiseen tukeen ja sen mahdollistamaan seurakehitystoimintaan.

Hae seuratukea 30.11.2023 klo 16.15 mennessä! https://okm.fi/-/seuratoiminnan-kehittamistuki-seuratuki-

KILPAILUTOIMINTA

Cupra Finnish Padel Tour Masters

Cupra Finnish Padel Tour Masters järjestetään Boost Academyssa Turussa 1.-2.12.2023. Tourin viimeiseen osakilpailuun pääsevät koko tourilla parhaiten menestyneet pelaajat, joten tiedossa on todellista suomalaista huippupadelia. Mastersin yhteydessä Turussa palkitaan myös vuoden 2023 aikana ansioituneita urheilijoita, toimijoita ja ilmiöitä.

Sarjapadelkausi 2024

Vuoden 2024 sarjapadelkaudelle on ilmoittautunut lopulta 181 joukkuetta 59 seurasta. Sarjakierrokset tullaan pelaamaan keskitettyinä sarjakierroksina edelliskausien malliin. pelipaikkakunnat ja lohkojaot selviävät joulukuun 2023 aikana. Sarjapadel viikonlopun ovat:

  • 27.-28.1.2024
  • 16.-17.3.2024
  • 18.-19.5.2024
  • 7.-8.9.2024
  • 5.-6.10.2024 (playoffs)

Sarjapadelin lopulliset sarjajaot, otteluohjlema ja kilpailupaikat sekä ensi kauden sarjasäännöt, siirtoihin liittyvine määräyksineen julkaistaan loppuvuoden aikana.

Senioreiden sarjapadelkausi 2024

Senioreiden sarjakautta 2024 ollaan myös rakentamassa parhaillaan ja sarjaan ilmoittautuminen on käynnissä. Ilmoittautumisaika päättyy su 26.11.2023. Ilmoittautumaan ja lisätietoja lukemaan pääsee täältä: https://padel.fi/2023/11/10/ilmoittautuminen-senioreiden-sarjapadelkaudelle-2024-kaynnistyy/

Senioreiden sarja tulee sisältämään kolme sarjaviikonloppua sekä mahdollisen pudotuspelit- ja karsintapelit sisältävä lopputurnaus. Senioreiden sarjapadel viikonlopun ovat:

  • 3.-4.2.2024
  • 20.-21.4.2024
  • 28.-29.9.2024
  • 9.11.2024 (lopputurnaus)

Kilpailukalenteri 2023 ja 2024

Vuoden 2023 kilpailukalenteri löytyy Padelutionista osoitteesta: https://www.padelution.com/suomen-padelliitto

Suomen Padelliiton kilpailukalenteri 2024 on nyt julkaistu. Se löytyy liiton sivuilta: https://padel.fi/2023/11/16/suomen-padelliiton-kilpailukalenteri-2024-on-nyt-julkaistu/.

Kilpailukalenteri on muodostettu kilpailutoimikunnan määrittelemien raamien sisällä ja niin, että on pyritty huomiomaan parhaalla mahdollisella tavalla mm. maantieteellinen jako, luokkakohtaiset kilpailumäärät, haetut luokat ja lisenssipelaajien tämänhetkinen kokonaismäärä Suomessa.

Seurat lisäävät kerralla kaikki heille vuodelle 2024 myönnetyt kilpailut Padelutioniin 30.11.2023 mennessä. Kilpailukalenteri muodostuu siis Padelutioniin ja tämä liitteenä oleva taulukko ei ole siis viimeinen versio. Päivitetty tilanne löytyy aina Padelutionista 1.12.2023 lähtien.

Pelaajamäärät kasvavat niin hurjaa vauhtia, että kilpailujen määriä on varmasti syytä tarkastella kesken vuotta 2024. Keväällä avataankin mahdollisesti lisähaku, jossa kilpailujen määrää lisätään toiselle puolelle vuotta. Mahdollisesta lisähausta ilmoitetaan myöhemmin.

KOULUTUSTOIMINTA

Seuraava Kilpailunjohtajakoulutus järjestetään joulukuussa ja vuoden ensimmäinen tammikuussa. Molemmat koulutukset järjestetään etänä.

Ke 6.12.2023 klo 16:00-19:00 (Itsenäisyyspäivä)

Ti 2.1.2024 klo 17:30-20:30

Huomaattehan, että oikeus liiton kilpailujen järjestämiseen edellyttää kilpailunjohtajalta liiton Kilpailunjohtajakoulutuksen suorittamisen.

Vuoden ensimmäisen Padelohjaajakoulutuksen ilmoittautuminen on avattu ja se järjestetään Padel Housella, Espoossa 13.1.2024 klo 10-18, kurssin kouluttajana toimii Mikko Hermans.

Seuraava Seuravalmentajakoulutus alkaa heti tammikuussa Vierumäellä (hakuaika päättyy 17.12.2023). Kouluttajana toimii Ville Pajakkala. Häneltä voi kysellä lisätietoja koulutuksesta ville.pajakkala@padel.fi

Ilmoittautuminen koulutuksiin liiton kotisivuilta: https://padel.fi/seurapalvelut/#koulutukset

Mikäli seuranne on kiinnostunut järjestämään padelohjaajakoulutuksen, laittakaa viestiä Niinalle (niina.kingelin@padel.fi) . Koulutus on yksipäiväinen (8h). Mukaan mahtuu 10-15 osallistujaa. Koulutukseen tulee varata 2 kenttää (3, jos osallistujia yli 12) käytännön harjoitteluun sekä jonkinlainen ”kokoustila” teoriaosuuteen. 

JUNIORITOIMINTA

Marraskuun 18. päivä järjestettiin kuluvan vuoden viimeinen juniorimaajoukkueen leiritys Hämeenlinnassa, Padel Kingillä. Leirin valmennuspuolesta vastasivat Timo Hartikainen yhdessä Suheil Lizanan ja David Lozanon kanssa. ”Kaikki junnut olivat kehittyneet kovasti viime leiristä, joten kannattaa ehdottomasti jatkaa samaan malliin treenaamista ja kisaamista. Leirillä vallitsi positiivinen ilmapiiri ja töitä tehtiin hymyllä ja ilon kautta. Leiriläisistä huokuu into ja näkee, että he tekevät paljon töitä tavoitteidensa eteen.”, kommentoivat valmentajat. Junioreiden vanhempia ja valmentajia oli myös saapunut mukavasti paikalle seuraamaan leiripäivää.

Suomen Padelliitto järjestää 19.-21.1.2024 kansainvälisen juniorikutsuturnauksen Suomessa. Turnaukseen kutsutaan juniorimaajoukkueita Pohjoismaista ja Baltiasta. Turnaus tullaan järjestämään Padel Housessa Espoossa. Kilpailuluokkia löytyy kaiken tasoisille U14-U18 ikäluokkien junioripelaajille. Turnauksessa pelataan erikseen joukkue- ja parikilpailut. Aikataulut mahdollistavat pelaajien osallistumisen molempiin kilpailuihin. Tapahtumasta ilmoitetaan tarkemmin lähempänä. Lisätietoja kv-turnauksesta antaa tarvittaessa Suomen Padelliiton kilpailuvastaava Riina Raskunen, riina.raskunen@padel.fi

Suomen Padelliitto tulee järjestämään vuonna 2024 yläkoululeiritysviikkoja yhteistyössä Suomen Urheiluopiston kanssa. Leiriviikot (su-to) toteutetaan Vierumäellä. Padelin yläkoululeiritykseen haetaan motivoituneita yläkouluikäisiä tyttöjä ja poikia. Yläkoululeirityksessä harjoitellaan lajitaitojen lisäksi monipuolisesti taito- ja fyysisten ominaisuuksien harjoittelua, urheilijoiden elämänhallintataitoja (mm. ravitsemuksen, psyykkisten taitojen ja urheilijan terveyteen liittyvien taitojen kerryttämistä) ja tarjotaan
tukea urheilijan kaksoisuraan ja opiskelutaitoihin.

HAKU ON KÄYNNISSÄ!

Lisätietoja ja ohje ilmoittutumisiin

MAAJOUKKUEET

Suomen naisten ja miesten padelin A-maajoukkueet kisailivat 30.10.-4.11.2023 menestyksestä Euroopan Padelliitto FEPAn EM-kilpailuissa Lissabonissa.

Maajoukkue esitti todella hyviä otteita läpi viikon, niin joukkue- ja parikilpailuissa. Portugalin EM-kisat osoittivat erityisesti, että kotimaisten kärkipelaajien taso kehittyy koko ajan ja rakoa Euroopan kärkeen on kavennettu reilusti viime vuosien aikana. Eteenpäin mennään kovaa vauhtia!

Joukkuekilpailuissa naisten maajoukkue sijoittui lopulta 6. sijalle ja miehet vastaavasti 5. sijalle. Mitalipelitkään eivät olleet kaukana.

SYYSKOKOUS

Suomen Padelliiton syyskokous 2023 järjestettiin Sporttitalolla Helsingissä 15.11.2023. Kokouksessa valittiin hallitukseen uusi puheenjohtaja ja viisi jäsentä, sekä hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2024.

Suomen Padelliiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin nykyisen hallituksen varapuheenjohtaja Juha Usva (Padel House). Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Suvi Vänskä (Smash), Ari Ruoholahti (Fun Padel) ja Hani Olsson (Padel Ladies and Padel Gents). Nykyisistä jäsenistä hallituksessa jatkavat Heidi Kiiskinen (Padel Sawo), Johan Båsk  (Smash) ja Jere Tarilo (Padel Club Finland), sekä uudelleen ehdolla olleet Markus Männistö (Padel House) ja Jari Waaralinna (Pickala Tennis & Padel Club).

Henkilövalintojen sekä vuoden 2024 toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksymisen lisäksi syyskokouksessa päätettiin muutamasta muutoksesta yhdistyksen sääntöihin liittyen seurojen jäsenmääräilmoitusten päivämääriin.

PADEL.FI Padelliiton oma sovellus

Suomen Padelliitolla on oma sovellus: PADEL.FI. Sen avulla pysyt hyvin kärryillä padelliiton toiminnasta, kilpailuista, koulutuksista, rankingista, yms. Sovellus on ilmainen ja se on ladattavissa androidille ja apple-tuotteille.  Käyhän lataamassa!!! 

 Padelintäyteistä syksyä toivotellen 

Suomen Padelliitto