Ilmoittautuminen senioreiden sarjapadelkaudelle 2024 käynnistyy

Perjantai 10.11.2023 I Senioreiden sarjapadel I Tiedote


Suomen Padelliitto käynnistää ilmoittautumisen seurajoukkueiden väliseen senioreiden sarjapadeliin kaudelle 2024. Sarjavaihtoehtoja on viime kauden tapaan neljä, miehille kaksi ja naisille kaksi eri ikäluokkaa. Isoimpana muutoksena ensimmäisestä sarjakaudesta on naisten sarjojen osalta päivitetyt ikäluokkajaot. SM-sarjojen joukkueet jakautuvat lähtökohtaisesti viime kauden kilpaillullisten tulosten perusteella ja alempia sarjoja rakennetaan ilmoittautuneiden joukkuemäärien mukaisesti. Seura voi ilmoittaa joukkueen itselleen sopivaan ikäluokkaan tai useampaan. Joukkueiden määrää ei ole rajattu.


Ikäluokat

1. Miehet 45+
2. Miehet 55+
3. Naiset 40+
4. Naiset 50+

Ilmoittautuminen senioreiden sarjapadelkaudelle 2024

Ensi kauden sarjaan voi ilmoittautua 10.-26.11.2023  välisenä aikana. Ilmoittautumisaika päättyy su 26.11. klo 22.00.

Joukkueiden sitovat ilmoittautumiset lähetetään julkaisun alta löytyvän lomakkeen kautta joukkuekohtaisesti.

Ilmoittautumisen yhteydessä joukkueisiin tulee nimetä min. 5 pelaajaa, jotka ovat sitoutuneet joukkueen käyttöön ja kiinnittyvät tähän joukkueeseen sarjakaudelle 2024. Pelaajia voi nimetä minimimäärää useammankin mahdollisten loukkaantumisten tai peliesteiden takia. Joukkueiden kokoa ja pelaajien maksimimäärää ei ole viime kauden mukaisesti rajattu.

Senioreiden sarjapadeliin voivat osallistua Padelliiton viralliset jäsenseurat. Samasta seurasta sarjoihin ja kuhunkin ikäluokkaan voi osallistua useampi joukkue. Joukkueiden kaikilla kilpailevilla pelaajilla tulee olla voimassa oleva kilpailulisenssi+seurajäsenyys.

Kilpailupaikkahaku senioreiden sarjapadelkaudelle 2024

Mikäli seura haluaa järjestää kilpailukierroksen kaudella 2024, voi hakemuksen jättää joukkueen ilmoittamisen yhteydessä.

Sarjamaksut

Sarjamaksut kaudella 2024

 • 180 €/kausi/joukkue

Takarajan 26.11.2023 klo 22.00 jälkeen tulleista ilmoittautumisista Padelliitto voi määrätä korotetun ilmoittautumismaksun. Korotus on 50€ / joukkue. Summa lisätään automaattisesti sarjamaksuun.

Senioreiden sarjapadelin muut kustannukset: Turnausviikonloppujen kenttävuokrat ja pallokulut jaetaan tasaisesti kierrokselle osallistuvien joukkueiden kesken. Joukkueiden laskuttaminen tapahtuu Suomen Padelliiton kautta ja laskuihin lisätään toimistomaksu.

Sarjasta vetäytyminen

Sarjasta vetäytymisestä tai sarjapaikasta luopumisesta ilmoittautumisen jälkeen tai kesken kauden Suomen Padelliitto on oikeutettu veloittamaan joukkuetta sarjatasosta riippuen seuraavasti:

Sarjasta vetäytyminen tai sulkeminen: 150 euroa

Sarjatasot

 1.  Ikäluokkien SM-sarjat (N40 / M45 / N50 / M55)
 2. Senioreiden sarjatasojen lopullinen määrä riippuu osallistujamäärästä.

Kauden 2024 aikataulut

► Ilmoittautuminen avoinna pe 10.11. – su 26.10.2023.

► Ilmoittautumisen takaraja 26.11. klo 22.00 mennessä.

► Sennujen sarjapadelin runkosarjakierroksia pelataan kaudella 2024:

 • 3.-4. helmikuuta
 • 20.-21. huhtikuuta
 • 28.-29. syyskuuta
 • Pudotuspeli- ja karsintakierros LA 9.11.2024

► Kierrosten ja kauden muut tarkemmat aikataulut, kilpailupaikat ja otteluohjelmat pyritään julkaisemaan loppuvuoden aikana.

Säännöt

– Joukkueeseen ja yhteen sarjaotteluun tarvitaan vähintään 4 pelaajaa. Senioreiden sarjapadelottelussa pelataan kaksi ottelua, 1- ja 2-parien ottelut

– Joukkueen pelaajien tulee täyttää viimeistään tänä vuonna sarjan minimi-ikä, 40+ -sarjassa 40 vuotta ja 55+ – sarjassa 55 vuotta 31.12.2024 mennessä.

– Joukkueiden pelaajilla tulee olla voimassa oleva kilpailulisenssi + seurajäsenyys.

– Pelaaja voi edustaa 40+/45+ ikäluokassa toista seuraa ja 50+/55+ ikäluokassa toista seuraa sekä yleisessä luokassa vielä eri seuraa. Tällöin pelaajan pitää tehdä edustusoikeuden muutos Suomen Padelliittoon. Linkki: Seuran-edustaminen-ja-seurasiirto

– Pelaajia voi lisätä joukkueeseen kauden aikana.

– Tarkemmat senioreiden sarjapadelin säännöt julkaistaan joukkuemäärän vahvistuttua.

Pelimuoto

Senioreiden sarjapadel pelataan sarjamuotoisena kilpailuna ja keskitettyinä peliviikonloppuina.
Peliviikonloppuja tulee koko vuodelle yksinkertaisessa runkosarjassa joko 2 tai 3 + finaaliviikonloppu joukkuemäärästä riippuen.

Runkosarjan ottelu voi päättyä tasan 1-1, 2-0 tai 0-2. Finaalipeleissä ratkaistaan ikäluokan Suomen mestaruudet, sekä sarjanousijat ja -putoajat. Näissä peleissä pitää löytää voittaja, joten 1-1 tilanteessa pelataan ratkaiseva ottelu, johon pitää muodostaa uusi pari. Pari ei ole saanut pelata kyseisessä sarjaottelussa yhdessä, mutta erikseen kyllä. On sallittua ottaa kokonaan uusi pari tai toinen pelaajista voi olla sellainen, joka ei ole pelannut vielä kyseisessä sarjaottelussa.

Senioreiden sarjapadelkausi 2023

Sennujen sarjapadelkausi pähkinänkuoressa:

  • 2-4 turnausviikonloppua / joukkue
  • 4 ikäluokkaa
  • 9 lohkoa
  • 18 Seuraa
  • 47 joukkuetta (miehissä 31, naisissa 15

Lue lisää: Senioreiden sarjapadelin päätösviikonloppu oteltiin lauantaina Padel Tampereella Pirkkalassa

Lisätiedot

Lisätietoja sarjapadelista antaa senioreiden sarjapadelin sarjapäällikkö Johan Båsk, johan.bask@padel.fi

Ilmoittautuminen sarjapadelkaudelle 2024