Padelin kasvu jatkuu voimakkaana – Padelliitto uudistaa toimintaansa vastatakseen kasvavan lajin tarpeisiin

Perjantai 3.11.2023


Padelin kasvu Suomessa kaikilla tunnusluvuilla mitattuna jatkuu voimakkaana. Laji liikuttaa tällä hetkellä jo yli 100 000 eri-ikäistä harrastajaa ympäri maata, padelseuroja on jo lähes sata, ja Padelliiton alaisia kansallisia kilpailuja järjestetään ensi vuonna noin 250. Suomen Padelliitto reagoi nyt voimakkaan kasvun haasteisiin uudistamalla toimintamalliaan.

Muutosten avulla lisätään panostuksia Padelliiton ydintehtävän mukaisesti kilpailu-, seura-, juniori ja koulutustoimintoihin. Padelliiton nykyinen toiminnanjohtaja Visa Korhonen keskittyy jatkossa urheilu- ja kehitysjohtajan roolissa täyspäiväisesti näihin tehtäviin. Padelliiton toiminnanjohtajaksi palkataan uusi henkilö, joka vastaa kokonaisuuden lisäksi taloudesta, hallinnosta, varainhankinnasta ja kumppanuuksista.

Räjähdysmäinen kasvu on tuonut tullessaan paljon haasteita. Nuorena lajiliittona meillä on paljon samanaikaista tehtävää, kun kehitämme ja otamme käyttöön uusia toimintamalleja, rakenteita ja järjestelmiä eri alueilla. Kehitämme valmennuskoulutusta, juniorityötä, sarjapadel- ja seuratoimintoja sekä kilpailujärjestelmiä. Panostamme padeliin yhtä aikaa niin huippu-urheiluna kuin kaikille ikäryhmille sopivana liikunnallisena harrastuksena. Tämä tervetullut uudistus vapauttaa omaa aikaani ja mahdollistaa oman keskittymisen näihin Padelliiton kannalta keskeisiin asioihin.” toteaa nykyinen toiminnanjohtaja Visa Korhonen.

Padelliiton kaupallisten toimintojen ja kumppanuuksien sekä Finnish Padel Tour -kilpailukiertueen hallinnan ja kannattavan kasvattamisen avuksi perustetaan osakeyhtiö, joka tulee vastaamaan kaupallisten toimintojen toteutuksista. Padelliiton tuleva uusi toiminnanjohtaja tulee toimimaan myös perustettavan osakeyhtiön toimitusjohtajana.

Suomen Padelliitto on siirtymässä seuraavaan vaiheeseen. Kehitys viimeisten vuosien aikana on ollut hurjaa, ja muutama vuosi sitten luodut rakenteet ja toimintamallit eivät välttämättä enää palvele seuraavan vaiheen tarpeita. Teemme nyt järjestelyitä, joiden päälle voimme rakentaa tulevaa kasvua. Uudistusten avulla parannamme kykyä kohdistaa resursseja ydintoimintoihin. Osakeyhtiön perustamisen taustalla on liiketoimintariskien parempi hallinta, sekä merkittäviksi kasvaneiden kaupallisten toimintojen siirto arvonlisäverovelvollisen osakeyhtiön alaisuuteen.” kertoo Suomen Padelliiton puheenjohtaja Janne Jukarainen.

Uuden toiminnanjohtajan haku aloitetaan välittömästi, ja tehtävään pyritään löytämään uusi henkilö mahdollisimman pian.

Lisätietoja: Juha Usva, varapuheenjohtaja, Suomen Padelliitto juha.usva@padel.fi 040-5795207