Sarjapadel jatkaa suurta kasvuaan – ”Mukaan ilmoittautui enemmän joukkueita kuin osattiin arvata”

Perjantai 27.10.2023 I Sarjapadel I Seuratoiminta I Huippu-urheilu I Harrastustoiminta


Vahvan kauden pelanneen ja yhden vuoden kovimpiin yllättäjiin nousseen Padel JKL:n naisten edustusta SM-lopputurnauksessa Jyväskylässä. Tuloksena turnauksesta Padel JKL:n naisille oli SM-pronssi.

Padelin seurajoukkueiden välisen joukkuekilpailun eli sarjapadelin mennyt kilpailukausi saatiin päätökseensä 14.-15.10.2023 Jyväskylässä. Seuraavan kauden rakennustyö käynnistettiin Padelliitossa välittömästi pudotuspeli- ja karsintakierroksen jälkeen, koska alkava kausi käynnistyy jo muutaman kuukauden päästä tammikuussa 2024. Joukkueiden sarjaan ilmoittautuminen päättyi noin viikko takaperin lokakuun loppupuolella. Ensi vuonna sarjapadelin suosio jatkaakin hienoa kasvuaan, kun seuraavalle kilpailukaudelle mukaan on lähtemässä huikeat 176 joukkuetta yhteensä 55 eri seurasta. Sarjapadelia tullaan kaudella 2024 pelaamaan naisten ja miesten SM-sarjojen eli OXDOG-Padelliigan lisäksi naisissa kolmella sekä miehissä neljällä eri sarjatasolla.


Suomen Padelliiton operoiman sarjapadelin joukkuemäärät tulevat kasvamaan menneestä kaudesta kokonaisuudessaan yhteensä 72 joukkueella. Naisten sarjoihin uusia joukkueita ilmoittautui 33 ja miesten sarjoihin yhteensä 43. Kehityksen tunnuslukuina kasvua viime kauden joukkuemääristä on n. 70 %, poistuman jäätyä vastaavasti erittäin vähäiseksi 2,88 prosenttiin. Muutama kaudella 22-23 nähdyistä joukkueista yhdistyy.

Sarjapadelin sarjapäällikkö ja Suomen Padelliiton toiminnanjohtaja Visa Korhonen on positiivisesti yllättynyt ilmoittautuneiden joukkueiden määrästä.

Olemme äärimmäisen iloisia sarjapadelin joukkuemäärien edelleen jatkuvasta kehityksestä ja kasvavasta määrästä. Kilpailumuotoon on panostettu liitossa paljon ja siitä ollaan saatu kentältä todella hyvää palautetta. Viime vuonna tapahtuneen joukkuemäärien merkittävän kehittymisen ja lajin edelleen jatkuvan nousujohteisen kiinnostavuuden kautta osasimme odottaa joukkuemäärien kasvua, mutta näin merkittävä kasvu ylitti myös omat odotuksemme.” kommentoi toiminnanjohtaja Korhonen.

Kasvaneiden joukkuemäärien lisäksi, sarjapadel levittäytyy Suomen kartalla ensi kaudella myös täysin uusille paikkakunnille ja kilpailumuodon sarjatasotkin tulevat kasvamaan kaudelle 2024. Uusina sarjoina aloittavat naisten kolmonen ja miesten nelosdivari. Sarjapadelin leviäminen sekä uudet sarjatasot otetaan Padelliitossa innolla vastaan, koska niiden nähdään entisestään madaltavan uusien pelaajien kilpailemaan lähtemisen kynnystä sekä samalla harrastajien liittymistä mukaan padelseurojen seuratoimintaan.

Erityismaininnan arvoisena Visa Korhonen näkee naisten joukkueiden määrän kehittymisen.

Erityisen tyytyväisiä olemme naisten joukkuemäärien kehityksestä, kun uusia joukkueita ilmoittautui mukaan peräti 33 (viime kaudella 38). Tämä osoittaa, että olemme onnistuneet luomaan houkuttelevan kilpailumuodon ja kannustavan ympäristön myös naispelaajille, ja tämä on erittäin hieno palkinto koko padel-yhteisömme jatkuvasta työstä tasa-arvoisemman ja monimuotoisemman urheilukulttuurin eteen. Miesten 43 uutta joukkuetta on myös hieno saavutus ja osoittaa että padelin suosio ja  vetovoima jatkaa laaja-alaista kehittymistään. On hienoa myös nähdä, kuinka kilpailumuoto vetää puoleensa uusia innokaita pelaajia ja joukkueita täysin uusilta paikkakunnilta sekä eri ikäryhmistä.”


Aikataulut – kausi 2024

RUNKOSARJA

1. viikonloppu: 27.-28.1.2024

2. viikonloppu: 16.-17.3.2024

3. viikonloppu: 18.-19.5.2024

4. viikonloppu: 7.-8.9.2024


PUDOTUSPELIT JA KARSINNAT

Pudotuspeli- ja karsintaviikonloppu: 5.-6.10.2024


­► Sarjapadel on Suomen Padelliiton järjestämä seurajoukkueiden välinen kilpailusarja. Kaudella 2024 sarjapadel tulee kattamaan naisten ja miesten mestaruussarjan lisäksi naisten ykkös-, kakkos- ja kolmosdivarit sekä miehissä ykkös-, kakkos- ja kolmos- ja nelosdivarit. Sarjaviikonloput pelataan keskitettyinä sarjakierroksina eri paikkakuntien padelhalleissa ympäri Suomen. Sarjapadelin mestaruussarjan nimioikeiden haltijana toimii Padelliiton yhteistyökumppani Oxdog, joka on vahvasti mukana kehittämässä ja jalostamassa sarjapadelia yhdessä liiton, seurojen ja pelaajien kanssa. Suomen Padelliitto on kehittänyt sarjapadelia vuodesta 2021 alkaen ja sarjamuotoinen joukkuekilpailumuoto on luotu palvelemaan eristyisesti lajin sisäistä seuratoimintaa sekä edistämään padelin kotimaista huippu-urheilua sekä harrasteliikuntaa kaikissa ikäluokissa. OXDOG-Padelliigan ja sarjapadelin seuraava sarjakausi pyörähtää käyntiin vuoden 2024 tammikuussa.


Palkitut kaudella 2022-2023


Lisää kuvia Suomen Padelliiton kuvapankissa: https://suomenpadelliitto.kuvat.fi/kuvat/Oxdog+Padelliiga/