FEPA senioreiden EM-kisat 2023 – Suomen arvokisamenestys sai hienoa jatkoa

Tiistai 24.10. I Senioreiden EM-kilpailut I Euroopan Padelliitto 


Kuvassa (vas.) Tapio Totro (M55-hopea), Johan Båsk (M55-hopea), kapteeni Ville Pajakkala, Kalle Väinölä (M50-kulta), Ville-Veikko Hynninen (M50-kulta)

Suomen miesten padelin seniorimaajoukkue osallistui viime viikolla vuoden 2023 järjestyksessään toisiin senioreiden EM-kilpailuihin. FEPA:n (Euroopan Padelliitto) järjestämät senioreiden EM-kisat oteltiin tänä vuonna 16.-21.10. välisenä aikana Liegessä, Belgiassa. Kilpailuviikon ohjelmassa olivat parikilpailut viidessä eri ikäluokassa sekä osallistujamaiden välinen joukkuekilpailu.

Vuoden ensimmäisissä, Kansainvälisen Padelliitto, FIP:n EM-kilpailuissa matkaan oli tarttunut jo Suomen Padelhistorian ensimmäinen arvokisamitali, kun Suomen Janne Hollin ja Kalle Väinölän kaulaan pujotettiin EM-hopeaa M5o-luokan parikilpailuissa. La Nuciasta saadun hyvän menestyksen myötä, myös Belgiaan matkattiin toivoen jatkoa hyvälle menestysputkelle.


Parikilpailut

Parikilpailuiden ensimmäisillä kierroksilla suomalaispelaajat saivat vakuuttavan startin ja yhteensä neljässä ikäluokassa jatkoon avauskierroksilta edettiin selkein lukemin kohtsi seuraavia kierroksia. Tässä kohtaa arpaonni toi kovemmat vastukset suomalaisille ja muilla matka loppui tähän, mutta nousua kaaviossa jatkoivat Tapio Totro ja Johan Båsk sekä Ville-Veikko Hynninen ja Kalle Väinölä.

Miehet 55-sarjassa taisteluaan kohti finaalia jatkoivat Båsk ja Totro ja seuraavaksi kaatuivat portugalilaiset Pedro Frazão ja Plínio Jorge luvuin 2-0 (6-3, 6-0). Finaalissa Båsk ja Totro kohtasivat espanjalaiset Eduardo Simalin ja Javier Hurdado De Mendozan, jotka voittivat suomalaiset luvuin 2-0 (6-3, 6-0). Upean taistelun jälkeen Båskille ja Totrolle hopeaa M55-sarjasta.

Miehet 50-sarjassa Hynnisen ja Väinölän matka kohti finaalia jatukui seuraavasti puolalaisten kaaduttua ensimmäisessä matsissa. Toiselle kierroksella vastaan tulivat belgialaiset Philippe Fosse ja Yves Smeers, jotka suomalaiset  voittivat selvin luvuin 2-0 (6-1, 6-3). Matka jatkui kohti välieriä, jossa Hynninen ja Väinölä jatkoivat omaa hyvää tekemistään ja kolmossijoitetut espanjalaiset Alfredo Garcia ja  Jon Garcia-Ariño kaatuivat luvuin 2-0 (6-3, 6-3). Finaalin suomalaiset saivat vastaansa nelossijoitetut espanjalaiset Juan Luis De La Caban sekä Oscar Mañeron, finaali ratkesi kahdessa erässä lukemin 2-0 (6-1, 7-5) ja näin ollen Hynninen ja Väinölä voittivat ikäluokkansa kirkkaimman mitalin. 

Suomalaispelaajien tulokset parikilpailuissa

M35

Ma 16.10.

Aleksi Muotka & Heikki Lampinen vs Jean-Benoit Caucheteur Julien Bailly 0-2 (2-6, 1-6)

M40

Ma 16.10.

Kimmo Kurko & Petteri Ilomäki vs Julien Kilesse & Nicolas Gysemberg 2-0 (6-2, 6-2)

To 19.10.

Kimmo Kurko & Petteri Ilomäki vs Johan Ducornait  & Laurent Jeuniaux 0-2 (4-6, 3-6)

M45

Ma 16.10.

Mats Rinta & Veli-Pekka Antila vs Harald Payrleitner & Markus Adamek 2-0 (7-6, 6-1)

Ville Pajakkala & Julius Lehmuskallio vs Pascal Burkhart & Patrik Burkhart 0-2 (4-6, 5-7)

To 19.10.

Mats Rinta & Veli-Pekka Antila vs Jose Urdiain & Jordi Monreal 0-2 (1-6, 4-6)

M50

Ma 16.10.

Ville-Veikko Hynninen & Kalle Väinölä vs Przemyslaw Bielawski & Tomasz Bogucki 2-0 (6-1, 6-0)

To 19.10.

Ville-Veikko Hynninen & Kalle Väinölä vs Philippe Fosse & Yves Smeers 2-0 (6-1, 6-3)

Pe 20.10.

Ville-Veikko Hynninen & Kalle Väinölä vs Juan Luis De La Caba sekä Oscar Mañero 2-0 (6-1, 7-5)

M55

To 19.10.

Johan Båsk & Tapio Totro vs Oliver Schmidt & Sven Timm 2-0 (6-4, 6-2)

Marko Myllymäki & Mika Tehnho vs Marc Serwy & Remo Stivala 0-2 (6-7, 2-6)

Pe 20.10.

Johan Båsk & Tapio Totro vs Pedro Frazão ja Plínio Jorge 2-0 (6-3, 6-0)

La 21.10.

Johan Båsk & Tapio Totro vs Eduardo Simal ja Javier Hurdado De Mendoza 0-2 (3-6, 0-6)

Joukkuekilpailu

Ikäsarjojen lisäksi Liegessä oteltiin joukkuekilpailussa, jossa suomalaiset ylsivät sijalle viisi. Alkulohkossaan Suomi sijoittui lopulta lohko-kakkosiksi hävittyään ratkaisevassa ottelussa Tanskalle yhteistuloksella 2-3. Joukkueen matka jatkui puolivälieriin, jossa vastaan asettui Saksa. Kaikki puolivälierän kamppailut Saksaa vastaan olivat tiukkoja ja oli pienestä kiinni, etteivät suomalaiset olisivat jatkaneet matkaa kohti välieriä. Suomen matka joukkuekilpailussa päättyi kuitenkin lopputuloksella 2-3 ja lopulliseksi loppusijoituksena sennumaajoukkue tavoitti lopulta viidennen sijan.

Onnittelut mitalisteille ja kiitos koko seniorimaajoukkueelle Suomen nostamisesta padelin maailmankartalle. Lisää turnauksesta ja otteluista pääset lukemaan täältä: https://www.padel-europe.org/calendar%20(tournaments)

Suomen seniorimaajoukkue Belgiassa 2023

Senioreiden maajoukkueessa edustivat seuraavat pelurit:

Miehet M35

Aleksi Muotka (Padel House) & Heikki Lampinen (Padel House)

Miehet M40

Kimmo Kurko (Padel Tampere) & Petteri Ilomäki (Padel 247)

Miehet M45

Ville Pajakkala (ÅLK-Padel), Julius Lehmuskallio (Padel House), Veli-Pekka Antila (OVS-Padel) & Mats Rinta (Padel 2 Win)

Miehet M50

Ville-Veikko Hynninen (ÅLK-Padel) & Kalle Väinölä (Padel Club Finland)

Miehet M55

Tapio Totro (Smash Padel), Johan Båsk (Smash Padel), Mika Tenhu (Saimaa Padel Club) & Marko Myllymäki (Padel 247)