Cupra Finnish Padel Tour #5 tarjosi hienoja hetkiä ja suuria tunteita

Tiistai 24.10.2023


Kauden 2023 viides Cupra Finnish Padel Tourin viides osakilpailu pelattiin 20.-22.10.2023 Padel Housella, Espoossa. Viikonlopun aikana padelkansa sai nähdä erittäin tasokasta ja viihdyttävää padelia, sekä tunteiden kirjoa laidasta laitaan. Miesten FPT:llä odotetuimpia matseja olivat ehdottomasti Tukholmasta taitojaan näyttämään tulleiden meksikolaisen Gabriel ”Gabo” Loredon ja ruotsalaisen Dob Engströmin matsit. Puolivälierä oli ehkä yksi äänekkäimpiä ja viihdyttävimpiä matseja, mitä Padel Housella nähtiin lauantaina, kun Loredo ja Engström kohtasivat Padel parkin Joni Luomaan ja Noah Johansénin. Huudot ja riemunkiljahdukset kuuluivat niin kentältä, kuin yleisöstä. Matsi kääntyi tiukasti Loredolle ja Engströmille luvuin 7-6, 6-4. Juuri kun luultiin, että voiko tunnelma vielä mennä jännittävämmäksi, niin välierässä Loredo & Engström kohtasivat Padel Housen Janne Wuorisen ja Henri Aarnion. Matsi ratkesi vasta kolmessa erässä ja tunteiden skaalassa mentiin laidasta laitaan. Ruotsalaisen usko meinasi loppua kesken matsin, mutta Gabriel ”Gabo” Loredo tsemppasi ja nosti pelikaverinsa itseluottamuksen ylös ja sitten taas mentiin täysillä. Ottelun tulos oli lopulta 6-4, 1-6, 7-6 Loredon ja Engströmin hyväksi.

Finaalissa Padel Tampereen Saska Huttunen ja Pyry Hyrkkönen näyttivät lujaa ammattitaitoaan ja voittivat Loredon ja Engströmin selkein lukemin 6-2, 6-1. Pronssiottelussa Padel Housen Max Sjövall parinaan argentiinalainen Guillermo Demianiuk haastoivat upean turnauksen pelanneen Padel Housen parin Janne Wuorisen ja Henri Aarnion ja matsi ratkesi kahdessa erässä 6-3, 6-4.Naisten FPT-finaalissa Suomen ykköspari, Padel Westin Saana Saarteinen ja Ella Sillanpää kohtasivat Open Padelin Matilda Vainion ja Venla Anderssonin. Finaaliottelu tarjosi yleisölle parastaan kun Open Padelin naiset mursivat heti matsin alussa tamperelaisten syöttövuoron. Tiukan taistelun jälkeen osakilpailun kirkkain pokaali lähti Tampereelle lukemin 6-4, 6-3. Naisten sarja pronssiottelussa Padel Westin Annika Sillanpää ja Suheil Lizana kaatoivat Padel Housea edustavat Michaela Björkströmin ja Carina Björkströmin erin 7-5, 6-2. Björkströmin siskokset paljastuivat osakilpailun mustiksi hevosiksi, sillä he kaatoivat matkalla pronssipeliin kovia pareja, kuten FPT-konkarit Marsa Laukkosken ja Minna Torkkin. Välierissä Björkströmin siskokset hävisit niukasti Vainiolle ja Anderssonille lukemin 7-6, 6-4.

Voihan padel, mitä tarjositkaan kansalle!

Padel Housessa pelattiin viikonlopun aikana myös Suomen padelliiton kansallisia kilpailuija, niin miesten, kuin naisten C-ja D-luokissa, podiumille ylsivät:

Naisten C-luokka:

1.Laura Juvonen & Sonja Hämäläinen

2. Jannika Hirvonen & Susanna Savolainen

3.Satu Peltonen& Heli Pihlajamäki

Miesten C-luokka:

1.Eetu Toivari & Kai Larikka

2.Tuomas Mustonen & Harri Käpyaho

3.Osmo Tuomisto  & Santeri Hatermaa

Naisten D-luokka:

1.Kirsi Idman & Arja Kilpeläinen

2.Mari Kälkäinen & Anne-Ly Tarto

3.Minna Nikkilä & Alina Ruokosuo

Miesten D-luokka

1.Jarno Aaltonen & Eino-Matti Nurminen

2.Petteri Piironen & Timo Korhonen

3.Eelis Jauhiainen & Ilkka Roukala

Kaikki tulokset löytyvät Padelution-sivustolta palvelusta: Cupra Finnish Padel Tour FPT #5 + Kansalliset Kilpailut (MC/MD/NC/ND)

Kiitos hienoista kilpailunjärjestelyistä Padel House ry:lle, ja Rajulive Oy:lle jälleen luotettavasta livetuotannosta. Studiossa äänessä olivat tutut Joni Luolamaa ja Mikko Laitinen. Pelaajat saivat rauhassa keskittyä laittamaan palloa kenttään tuomari Ari ”Nysä” Nyyssösen valvovan silmän alla. Kiitos pelaajille ja katsojille hienosta padel-viikonlopusta! Seuraavaksi kohti Cupra FPT mastersia, joka pelataan 1.-2.12.2023 Boostilla, Turussa.