Mitalisadetta luvassa viikonloppuna – Sarjapadelkauden loppuhuipennus Jyväskylässä

Perjantai 13.10.2023

Padel Housen joukkueet valtasivat OXDOG-Padelliigan kärkipaikat runkosarjassa. Jatkuuko menestys myös pudotuspeleissä?

Sarjapadelkausi 2022-2023 huipuntuu tulevana viikonloppuna Jyväskylässä pelattavaan pudotuspeli- ja karsintakierrokseen. OXDOG-Padelliigan pudotuspeleissä ratkotaan seurajoukkueiden Suomen mestarit ja muut tämän kauden mitalistit, divareiden playoffseissa ja karsintakierroksilla vastaavasti käydään kova kamppailu sarjanousuista sekä tippumista vastaan.   

Kauden loppuhuipennuksessa suurin osa sarjojen ratkaisuhetkistä tullaan näkemään jo lauantaina 14.10., jonka aikana loppuun pelataan Padelliigan lisäksi, ykkösdivarit, naisten ykkösen nousukarsinnat sekä miesten kakkosen nousukarsinnat. Jännitettävää riittää kuitenkin myös sunnuntaihin 15.10. asti, jolloin vielä ohjelmassa liigakarsinnat sekä miesten ykkösen nousukarsinnan finaalisarjat. Päätösturnauksen pelejä pääsee seuraamaan Jyväskylässä kolmella eri hallilla Padel Adderissa, Padel Club Jyväskylässä ja Padel X:ssä. Seurajoukkueiden SM-finaalit pelataan Padel Adderilla lauantaina klo 15.00 alkaen.

OXDOG-PADELLIIGAENNAKKO

Miesten OXDOG-Padelliigan SM-lopputurnaus tulee tarjoamaan niin pelaajille kuin innokkaille faneillekin jännittäviä hetkiä, kun sarjojen neljä parasta joukkuetta lähtevät kisaamaan seurajoukkueiden Suomen mestaruudesta. Runkosarja asetti ennakkosuosikit paikoilleen, mutta sarjapadelin lopputurnaus voi tarjoata aina mahdollisuuden myös yllätyksiin ja muihin dramaattisiin käänteisiin.

Miesten ensimmäisessä välieräparissa kohtaavat Padel House ja Padel West. Espoolainen Padel House sijoittui sarjataulukon kärkipaikalle ja lähtee lopputurnaukseen ennakkosuosikin viitta harteillaan. Heidän joukkueellaan on ollut tasaisen vahva kausi, ja he pyrkivät varmasti jatkamaan samalla linjalla. Padel Westin miesten joukkue varmisti paikkansa pudotuspeleissä vasta runkosarjan päätöskierroksella, sijoittuen runkosarjassa neljänneksi. Tamperelaisilla on kuitenkin potentiaalia yllättää ja antaa kovasti vastusta runkosarjavoittajille. Tämä välieräpari voi tarjota tiukan kamppailun ja mahdollisesti yllätyksiäkin.

Toisessa miesten välieräparissa kohtaavat ÅLK ja Padel Tampere. ÅLK sijoittui runkosarjassa toiseksi, joten he lähtevät sarjaan ehkä hienoisena ennakkosuosikkina ja ovat vahvoja ehdokkaita finaalipaikkaan. Viime vuoden mestarin, Padel Tampereen kausi on ollut monivaiheinen ja pelaava kokoonpano on vaihdellut läpi kauden suuresti. Runkosarjassa kolmanneksi yltäneet tamperelaiset voivat kuitenkin parantaa suoritustaan merkittävästi mikäli saavat kaikki runkopelaajansa käyttöönsä playoffseissa. Tämä välieräpari tulee olemaan erittäin tasainen, ja voittajaa ei ole helppoa ennustaa.

Naisten lopputurnauksessa luvassa on miesten tapaan tarjolla jännitystä ja vauhdikasta toimintaa, kun neljä parasta joukkuetta asettuvat vastakkain kamppailemaan mestaruudesta.

Naisissa ensimmäisessä välieräparissa kohtaavat runkosarjan voittanut Padel House ja runkosarjan kolmas Smash Padel. House on näyttänyt vahvuutensa pitkän kauden aikana. Espoolaiset lähtevät pudotuspeleihin varmasti intohimoisin tavoitteen ja tarkoituksenaan kirkastaa viime kauden hopeamitalinsa sekä lunastaakseen odotuksensa taivoitellessaan SM-mestaruuden voittoa. Upeasti runkosarjassa pelanneella Smashillä on sen sijaan ennen pudotuspelikierrosta ollut loukkaantumishuolia, mikä on varmasti hankaloittanut, kapealla rosterilla runkosarjan läpi pelanneen joukkueen valmistautumista lopputurnaukseen.  Smashilla on kuitenkin potentiaalia mahdolliseen yllätykseen.

Toisessa välieräparissa kohtaavat viime vuosien liigan kestomenestyjä Padel West  ja yksi naisten kuluneen liigakauden positiivisista yllättäjistä Padel JKL. Padel West on laadukkaasta pelaajarungosta koostuva joukkue, joka omaa reippaasti kokemusta ja tietoa miten menestyä. Westillä on varmasti halua jatkaa vahvaa perinnettään. Padel JKL puolestaan on yllättänyt kaikki nousemalla haastavan kauden 21-22 jälkeen mukaan neljän parhaan joukkoon. Jyväskyläläiset pääsevät nyt pelaamaan SM-mitaleista kotikaupungissaan ja heiltä löytyy varmasti halua menestyä ja potentiaalia kilpailla kovatasoisessa turnauksessa.

Runkosarjan sijoitukset antavat suuntaa tulevalle viikonlopulle, mutta padelissa mikä tahansa on mahdollista. Molemmissa sarjoissa välieräparit tarjoavat varmasti katsojilleen takuulla huippuluokan padelotteluita, ja voimme odottaa innolla, nähdäänkö yllätyksiä vai jatkuuko runkosarjan kärkikaksikkojen menestys myös lopputurnauksessa.

OXDOG-Padelliigan välierät käynnistyvät lauantaina 14.10. klo 11.00 alkaen Padel Adderin Keljon klubilla. Mitaliottelut vastaavasti klo 15.00 tietämillä. Molemmissa sarjoissa finaalit tulevat varmasti tarjoamaan jännitystä ja padelia parhaimmillaan.

VIIKONLOPUN TAPAHTUMAINFO JA AIKATAULUT

OXDOG-Padelliiga 

► Miesten ja naisten Padelliiga, miesten ykkösen pudotuspelit sekä sunnuntain nousukarsinnat Padel Adderilla (Kylmälahdentie 9, 40500 Jyväskylä)

► Kilpailunjohtajana toimivat Lauri Selänne ja Henry Bamberg

► Kaikkien sarjojen tulosseuranta, otteluohjelmat ja jatkoon etevät parit päivittyvät viikonlopun aikana Padelutioniin. Suunniteltu aikataulu ja päivitetyt muutokset nähtävissä kokonaisuudessaan myös syyskuun lopussa julkaistusta uutisesta: Sarjapadel – Pudotuspeli- ja karsintaviikonlopun otteluparit ja ohjelma julkaistu.

Viikonlopun ottelut pyörähtävät kaikkien sarjojen osalta käyntiin lauantaina klo 11 alkaen. 

Divarit

► Naisten ykkösen pudotuspelit, miesten ykkösen ja kakkosen karsinnat Padel Club Finland Jyväskylä (Aholaidantie 3, 40320 Jyväskylä). Kilpailunjohtajana Mikko Pajunen

►Naisten ykkösen karsinnat Padel X Jyväskylä (Ylistönmäentie 20, 40500 Jyväskylä). Kilpailunjohtajana Juuso Vehviläinen

PÄÄSYLIPUT

Kaikkiin viikonlopun kilpailupaikkoihin maksuton sisäänpääsy molempina päivinä.

TULOSSEURANTA

Padel on parasta paikan päällä ja seurajoukkueiden välisiä SM-taistoja ja nousukarsintakamppailuita kannattaa ehdottomasti tulla seuraamaan paikanpäälle sarjoista riippumatta, mikäli se vain mahdollista. Kaikkiin viikonlopun kilpailupaikkoihin onkin maksuton sisäänpääsy molempina päivinä. Mikäli et jostain syystä pääse kuitenkaan paikanpäällä voit seurata pudotuspeli- ja karsintakierroksen tilanteita helposti Padelutionin välityksellä. 

Sarjatilanteet, otteluohjelma sekä tulosseuranta Padelutionin tapahtumasivuilta:


► Miesten Oxdog-Padelliiga ja divarit:

https://www.padelution.com/clubleagues/sarjapadel/kausi-2023-miehet*

► Naisten Oxdog-Padelliiga ja divarit:

https://www.padelution.com/clubleagues/sarjapadel/kausi-2023-naiset*

*Pääset selailemaan haluamiasi sarjoja sivujen valikoista