Suomen Padelliiton kuukausitiedote – Lokakuu 2023

Torstai 12.10.2023


Tervehdys Suomen koko padelperheelle!

Suomen Padelliiton ajankohtaisia asioita on koottu tähän tiedotteeseen, joka julkaistaan liiton omissa viestintäkanavissa sekä lähetetään sähköpostitse jäsenseuroille. Seurojen toivotaan jakavan tiedote edelleen omille jäsenilleen. Tällä tavoin liiton toimintaa saadaan näkyvämmäksi näiltäkin osin. 

Suomen Padelliiton jäsenseurat: https://padel.fi/jasenseurat/

KILPAILUTOIMINTA

Sarjapadelin playoffit ja karsinnat 

Jyväskylässä pelataan 14.-15.11. sarjapadelin playoffit sekä karsinnat. Viikonlopun aikana selviää OXDOG-padelliigan mestaruus sekä muut mitalijoukkueet. Jaossa on myös paikkoja sarjanousuihin ensi vuoden sarjakautta silmällä pitäen.

Otteluohjelmaa ja tuloksia voi seurata Padelutionista. Tervetuloa myös paikan päälle kannustamaan ja nauttimaan suomalaisesta huippupadelista.

Cupra Finnish Padel Tour

Cupra Finnish Padel Tourin viides osakilpailu järjestetään Padel Housessa Espoossa 21.-22.10.2023. Jaossa ovat viimeiset CERTINA-rankinpisteet ennen Turussa joulukuun alussa järjestettävää tourin Masters-turnausta. FPT:n ohella kentillä nähdään myös muita kansallisia kilpailuluokkia.


Sarjapadelkausi 2024

Ensi vuoden sarjapadelkaudelle on parhaillaan käynnissä joukkueiden ilmoittautuminen. Sarjaan ilmoittautumiset on tehtävä keskiviikkoon 18.10.2023 klo 21.00 mennessä. Lisätietoja löytyy liiton kotisivuilta: https://padel.fi/2023/10/02/ilmoittautuminen-sarjapadelkaudelle-2024-kaynnistyy/

Kilpailukalenteri

Vuoden 2023 kilpailukalenteri löytyy Padelutionista osoitteesta: https://www.padelution.com/suomen-padelliitto.


KOULUTUSTOIMINTA

Liiton koulutuskalenterissa on näkyvissä kaksi Padelohjaajakoulutusta syyskaudelle 2023. Molemmissa koulutuksissa on vielä tilaa.

28.10.2023 Nokialla

11.11.2023 Jyväskylässä 

Seuraava Kilpailunjohtajakoulutus järjestetään marraskuussa. 

29.11.2023 Etäkoulutus kello 18-21

Huomaattehan, että oikeus liiton kilpailujen järjestämiseen edellyttää kilpailunjohtajalta liiton Kilpailunjohtajakoulutuksen suorittamisen.

Ilmoittautuminen koulutuksiin liiton kotisivuilta: https://padel.fi/seurapalvelut/#koulutukset

Mikäli seuranne on kiinnostunut järjestämään padelohjaajakoulutuksen, laittakaa viestiä Niinalle (niina.kingelin@padel.fi) . Koulutus on yksipäiväinen (8h). Mukaan mahtuu 10-15 osallistujaa. Koulutukseen tulee varata 2 kenttää (3, jos osallistujia yli 12) käytännön harjoitteluun sekä jonkinlainen ”kokoustila” teoriaosuuteen.JUNIORITOIMINTA

Hämeenlinnaan kokoontuu 18.päivä marraskuuta. juniorileiritykseen joukko suomalaisen padelin tulevaisuuden nimiä. Kyseessä on ydinryhmä, jonka ympärille rakentuu vuoden 2024 juniorimaajoukkue.  

Suomen Padelliitto järjestää 19.-21.1.2024 kansainvälisen juniorikutsuturnauksen Suomessa. Turnaukseen kutsutaan juniorimaajoukkueita Pohjoismaista ja Baltiasta. Turnaus tullaan järjestämään pääkaupunkiseudulla. 

Suomen Padelliitto tulee järjestämään vuonna 2024 yläkoululeiritysviikkoja yhteistyössä Suomen Urheiluopiston kanssa. Leiriviikot (su-to) toteutetaan Vierumäellä. Tarkoituksena on koota suomalaisia yläkouluikäisiä padelin pelaajia harjoittelemaan yhdessä padelia ja urheilijana elämistä – koulunkäyntiä unohtamatta. Kevätlukukauden leiriviikot tulevat olemaan helmikuussa ja huhtikuussa. Leireistä tiedotetaan tarkemmin, kun kaikki yksityiskohdat saadaan lukittua.

MAAJOUKKUEET

Suomen miesten seniorimaajoukkue pakkailee parhaillaan laukkuja 16.-21.10. Belgian Liegessä järjestettävään Euroopan padelliiton EM-kilpailuun. 

A-maajoukkueet valmistautuvat Portugalissa Lissabonissa järjestettävään Euroopan padelliiton EM-kilpailuun. Kilpailu pelataan 30.10.-4.11.2023.

SYYSKOKOUS

Suomen Padelliiton syyskokous järjestetään keskiviikkona 15.11. klo 17. Kokouksessa tullaan käsittelemään liiton toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2024. Lisäksi kokouksessa valitaan edustajat erovuoroisten hallituksen jäsenten paikoille liittohallitukseen kahdelle seuraavalle hallituskaudelle. Kokouksessa tullaan valitsemaan liittohallitukselle uusi puheenjohtaja, nykyisen puheenjohtajan Janne Jukaraisen ojentaessa neljän puheenjohtajavuoden jälkeen puheenjohtajanuijan seuraajalleen. 

Liiton kevätkokouksessa asettama toimeenpano toimikunta on lähestynyt jäsenseuroja kyselyllä liittyen uusiin hallituksen jäseniin. Mikäli seurastanne löytyy liiton hallitustyöstä kiinnostuneita henkilöitä, jotka ovat valmiit tarttumaan haasteeseen viemään suomalaista padelia eteenpäin, niin lähettäkää ehdotuksenne toimikunnan kirjeen ohjeiden mukaisesti.

PADEL.FI Padelliiton oma sovellus

Suomen Padelliitolla on oma sovellus: PADEL.FI. Sen avulla pysyt hyvin kärryillä padelliiton toiminnasta, kilpailuista, koulutuksista, rankingista, yms. Sovellus on ilmainen ja se on ladattavissa androidille ja apple-tuotteille.  Käyhän lataamassa!!! 

Padelin täyteistä syksyä toivotellen 

Suomen Padelliitto