Ilmoittautuminen sarjapadelkaudelle 2024 käynnistyy

Maanantai 2.10.2023 I Sarjapadel I Tiedote


Nuoresta iästään huolimatta, suuren suosion viime kausien aikana keränneen Suomen Padelliiton seurojen välisen kilpailusarjan eli sarjapadelin ensi kauden  ilmoittautuminen käynnistyy tänään maanantaina 2.10.2023. Sarjapadel on kasvanut suuremmaksi vuosi vuodelta ja vielä käynnissä olevalla sarjakaudellaan 2022-2023, sarjapadelin joukkuemäärä ylitti jo 100 joukkueen rajapyykin, kasvaen avauskaudeltaan 21-22 yli 2,5 kertaiseksi. Järjestyksessään kolmannelle täyspitkälle sarjakaudelle 2024 kasvun odotetaan jatkuvan ja sarjatasojen lukumääränkin kasvavan.


Ilmoittautuminen sarjapadelkaudelle 2024

Ensi kauden sarjaan voi ilmoittautua 2.-18.10.2023  välisenä aikana. Ilmoittaumisaika päättyy ke 18.10. klo 21.00.

Joukkueiden sitovat ilmoittautumiset lähetetään julkaisun alta löytyvän lomakkeen kautta joukkuekohtaisesti.

Ilmoittaumisen yhteydessä joukkueisiin tulee nimetä min. 8 pelaajaa, jotka ovat sitoutuneet joukkueen käyttöön ja kiinnittyvät tähän sarjakaudelle 2024. Joukkueiden kokoa ja pelaajien maksimimäärää ei ole viime kausien mukaisesti rajattu.

Sarjapadeliin voivat osallistua Padelliiton viralliset jäsenseurat. Samasta seurasta sarjoihin voi osallistua useampi joukkue, mutta saman seuran joukkueilla on ylemmistä sarjatasoista riippuen erilaisia rajoitteita. Alimmilla sarjatasoilla joukkueiden määriä ei kuitenkaan rajattu ja mukana voi olla useampiakin saman seuran joukkue. Myös junioripelaajista koostuvia ns. akatemia-joukkueita toivotaan rohkeasti mukaan. Viime kaudella ydinrungoltaan nuorista junioreista koostuneita joukkueita oli alimmilla sarjatasoilla jo muutama.

Joukkueiden kaikilla kilpailevilla pelaajilla tulee olla voimassa oleva kilpailu- tai juniorilisenssi+seurajäsenyys.

Sarjamaksut

Sarjamaksut kaudella 2024

 • Padelliiga 350 €/kausi/joukkue
 • 1. divari 250 €/kausi/joukkue
 • 2. divari ja alemmat sarjatasot 180 €/kausi/joukkue

Takarajan 18.10.2023 klo 21.00 jälkeen tulleista ilmoittautumisista Padelliitto voi määrätä korotetun ilmoittautumismaksun. Korotus on 50€ / joukkue. Summa lisätään automaattisesti sarjamaksuun.

Sarjapadelin muut kustannukset: Turnausviikonloppujen kenttävuokrat ja pallokulut jaetaan tasaisesti kierrokselle osallistuvien joukkueiden kesken.

Sarjasta vetäytyminen

Sarjasta vetäytymisestä tai sarjapaikasta luopumisesta ilmoittautumisen jälkeen tai kesken kauden Suomen Padelliitto on oikeutettu veloittamaan joukkuetta sarjatasosta riippuen seuraavasti:

● Liigasta vetäytyminen tai sulkeminen: 250 euroa
● 1. divarista vetäytyminen tai sulkeminen: 200 euroa
● 2. ja alemmista divareista vetäytyminen tai sulkeminen: 150 euroa

Sarjatasot

Sarjapadelia pelataan kaudella 2024 miehissä vähintään neljällä sarjatasolla, naisissa vähintään kolmella. Suunnitellut sarjatasot ja näiden joukkuemäärät sarjatasoittain alla.

 1. SM-sarja eli OXDOG-Padelliiga. 8 joukkuetta
 2. 1. divisioona / Ykkönen. 10 joukkuetta
 3. 2. divisioona / Kakkonen. 24 joukkuetta (miehet ja naiset. Naiset mikäli joukkuemäärä kasvaa)
 4. 3. divisioona / Kolmonen. max 32 joukkuetta (miehet ja naiset. Naiset mikäli joukkuemäärä kasvaa)
 5. 4. divisioona / Nelonen. (mikäli joukkuemäärät kasvavat merkittävästi)

Liiga ja ykkönen ovat kilpailullisesti kärkisarjoja ja sarjakierrokset keskittyvät keskikokoisiin ja suurempiin padelkeskuksiin. Kakkosen ja alempien sarjojen kilpailupaikat ja lohkot pyritään rakentamaan lähtökohta maantieteellisin perustein. Keskusten kenttämäärät huomioidaan kilpailupaikkahaussa. Minimimäärä kenttiä, 6-7 joukkueen lohkolle, on 3 sisäkenttää. 8 joukkueen tai suurempien joukkuemäärien lohkoilla min. 4 sisäkenttää.

Sarjapaikkojen lisäkäsittelytoiveet ja anomukset  

Sarjapadelia pidempään pelanneet sijoittuvat urheilullisin perustein saavuttamilleen sarjatasoille. Uudet joukkueet vastaavasti aloittavat lähtökohtaisesti aina alimmilta sarjatasoilta. Mikäli sarjoissa on tai niihin vapautuu lisäpaikkoja, voidaan joukkueita liittää lähtötasoja korkeammille sarjatasoille joko urheilullisin perustein tai mahdollisesti tasomäärityksien kautta.

Mikäli sarjapadelia aiemmin pelannut tai uusi mukaan liittyvä seura haluaa hakea joukkueelleen määräteltyä korkeampaa paikkaa sarjatasoilta, voi seura lähettää käsittelypyynnön asiasta Suomen Padelliitolle.

Sarjapaikan käsittelymaksu on kaudelle 2024: 100 € + hyväksytty päätös 100 €

Kauden 2024 aikataulut

► Ilmoittautuminen avoinna ma 2.10. – ke 18.10.2023.

► Ilmoittautumisen takaraja 18.10. klo 21.00 mennessä.

► Sarjapadelin runkosarjakierroksia pelataan kaudella 2024 tammi-, maalis-, -touko- ja syyskuussa. Pudotuspeli- ja karsintakierros lokakuussa.

►  Kierrosten ja kauden muut tarkemmat aikataulut, kilpailupaikat ja otteluohjelmat julkaistaan loppuvuoden 2023 aikana.

Sarjapadelkausi 2022-2023

Sarjapadelkausi pähkinänkuoressa:

  • 4-5 turnausviikonloppua / joukkue
  • 4 sarjatasoa
  • 15 lohkoa
  • 43 Seuraa
  • 104 joukkuetta (miehissä 66, naisissa 38)
  • n. 1400 urheilija

Lisätiedot

Lisätietoja sarjapadelista antaa Padelliiton toiminnanjohtaja ja sarjapäällikkö Visa Korhonen, visa.korhonen@padel.fi

Ilmoittautuminen sarjapadelkaudelle 2024