Sarjapadelin runkosarja päätökseen – Housen joukkueet valloittivat Oxdog-Padelliigan kärkipaikat

Sunnuntai 24.9.2023 I Sarjapadel I Oxdog-Padelliiga 


Sarjapadel historian järjestyksessään toinen sarjakausi saatiin runkosarjansa osalta päätökseen kuluneen viikonlopun aikana. Runkosarjan päätössunnuntai tarjosi vielä upean huipennuksen, kun panosta riitti aina viime metreille usealla eri sarjatasolla. Viimeisten pelien jälkeen osa joukkueista pääsi juhlimaan jatkopaikan varmistumista, osa taas joutui maistamaan karvasta kalkkia. Runkosarjan lopputilanteen myötä selville saatiin SM-sarjan pudotuspeleihin selviytyneet joukkueet, liiga- ja divarikarsintoihin etenevät joukkueet sekä sarjoista alemmille tasoille ensi kaudeksi tippuvat. Sarjapadelkausi 22-23 ja Oxdog-Padelliiga huipentuvat 14.-15.10. Jyväskylässä pelattavaan pudotuspeli- ja karsintaviikonloppuun! 

Katsaus sarjataulukon lopputilanteisiin 

Runkosarjan päätökseen saamisen myötä selville saatiin Oxdog-Padelliigan pudotuspeleihin päässeiden joukkueiden lisäksi, myös kaikkien sarjojen nousukarsintoihin etenevät, sarjapaikastaan karsintojen kautta taistelemaan joutuvat sekä sarjatasoltaan alaspäin tippuvat joukkueet. Seuraavassa osiossa pureudumme jatkotilanteiseen sarjoittain.

Oxdog-Padelliiga

Espoolainen Padel House nousi niin naisten kuin miestenkin liigassa runkosarjan voittajaksi. Runkosarjan voittajina, molemmat joukkueet pääsevät sarjasääntöjen mukaisesti valitsemaan itselleen välierävastustajan, muiden pudotuspeleihin yltäneiden joukkueiden keskuudesta. Liigan välierät ja mitalipelit tullaan pelaamaan Jyväskylän Padel Adderin klubilla 14.10.2023.

Miehissä pudotuspeleihin Housen lisäksi etenivät turkulainen ÅLK, Padel Tampere sekä kovasta paikasta tärkeän voiton napannut Padel West. West onnistui kaatamaan sunnuntain ratkaisevassa aamupelissään oman päävastustajansa Smash Padelin yhteistuloksella 3-0 ja varmisti näin ottelusarjasta saamiensa pisteiden kautta paikkansa pudotuspeleihin.

Naisissa runkosarjan voittaja ratkesi myös vasta sunnuntaiaamun kärkikamppailussa Housen ja Padel Westin naisten välillä. House onnistui kukistamaan tässä tamperelaiset tuloksella 2-1 ja saavuttamaan runkosarjan piikkipaikan kahden pisteen erolla. Jyväskylässä pelattaviin pudotuspeleihin kärkikaksikko saa mukaansa viime kaudesta merkittävän parannuksen ottaneet Smash Padelin ja Padel JKL:n.

Oxdog-Padelliigan välieräparit julkaistaan loppuohjelman ja aikataulujen julkaisun yhteydessä viikkojen 39-40 aikana.


Oxdog-Padelliigan pudotuspelijoukkueet, karsijat ja liigasta tippuvat joukkueet 2023

MIEHET

Pudotuspelijoukkueet

► Padel House (35 p.)

► ÅLK (30 p.)

► Padel Tampere (29 p.)

► Padel West (28 p.)

Liigakarsintaan

► Padelpark (7 p.)

Suora putoaja

► Smash Kotka (6 p.)

NAISET

Pudotuspelijoukkueet

► Padel House (32 p.)

► Padel West (30 p.)

► Smash Padel (18 p.)

► Padel JKL (18 p.)

Liigakarsintaan

► Padel Club Finland (2 p.)

Suora putoaja *

*Naisten liiga pelattiin kaudella 2022-2023 7. joukkueen voimin. Tämän johdosta mikään joukkue ei putoa suoraan sarjasta


Ykkösdivarit

Ykkösdivarit pelattiin kaudella 2022-2023, niin naisissa kuin miehissä kahdessa lohkossa. Miesten 1-divarissa oli kaksi 7 joukkueen lohkoa, naisten 1. divarissa oli kaksi 6 joukkueen lohkoa. Divarin finaalipeleihin etenevät molemmista luokista lohkojensa kaksi parasta joukkuetta. Finaalipelien välieräparit muodostuvat seuraavasti: Lohko A1 vs lohko B2 ja lohko B1 vs lohko A2. Ykkösdivarin ollessa liigan tavoin kilpailullinen sarja, voi finaalipeleihin edetä myös liigajoukkueseuran ns. kakkosjoukkue. Kakkosjoukkueilla ei kuitenkaan ole mahdollisuus saavuttaa liiganousua, mikäli edustusjoukkue on paikkansa liigassa varmistanut.

Miehissä lohkovoittoihin ylsivät oululainen OVS sekä Padel House Vantaa. Lohkojen kakkosina finaalipeleihin etenevät Padel House II ja Bille Beino Padel Helsingistä. Housen joukkueet olivat vahvoja myös naisten ykkösessä, jossa House Vantaa vei oman lohkonsa puhtaalla ja suvereenilla suorituksella. B-lohkon voittoon ylsi Padel Sawo. Housen ja kuopiolaisten kanssa sarjan voitosta lähtevät taistelemaan nokialainen Padel 247 ja miesten tavoin House II.

Miesten ja naisten 1-divarit tiivistetään kaudelle 2024 kymmeneen joukkueeseen, joka tarkoittaa että miesten molempien lohkojen, kaksi viimeistä putoavat suoraan ensi kaudeksi kakkoseen, naisissa vastaavasti lohkonsa viimeiseksi jäänyt kokee saman kohtalon. Lohkoissaan viidenneksi jääneet joutuvat karsimaan sarjapaikastaan, kakkosdivarin kärkijoukkueiden kanssa.


Ykkösen finaalipelien välieräparit, karsijat ja suorat putoajat

MIEHET

Välieräparit

► OVS (27 p.) vs. Bille Beino Padel (24 p.)

► Padel House Vantaa (32 p.) vs. Padel House II (25 p.)

Karsijat

► Padel 247 (18 p.)

► Smash Padel II (12 p.)

Putoaa suoraan

► Padel JKL (10 p.)

► Pori Padel (10 p.)

► PDL Turku (5 p.)

► Padel Club Finland II (5 p.)

NAISET

Välieräparit

► Padel House Vantaa (30 p.) vs. Padel House II (20 p.)

► Padel Sawo (25 p.) vs. Padel 247 (16 p.)

Karsijat

► Padel Tampere II (12 p.)

► Padel Lahti (9 p.)

Putoaa suoraan

► Padel Club Finland II (5 p.)

► El Padel (3 p.)


Kakkosdivarit

Kakkosdivarit olivat kaudella 2022-2023 sarjapadelin suurimmat sarjat, jossa miehissä oli 4 lohkoa ja 31 joukkuetta. Naisissa 3 lohkoa ja 19 joukkuetta.

Kakkosdivarin kaudella alueellisin perustein jaetut sarjat muodostuivat suurimmaksi osakseen äärimmäisen mielenkiintoisiksi. Useammassa lohkossa lopulliset sijoitukset ja kohtalon hetket nähtiin vasta viimeisellä kierroksella sekä aina päätöskamppailuissa asti.

Kakkosessa kausi jatkuu seuraavalla kaavalla. Kaikkien lohkojen kaksi parasta etenevät nousukarsintoihin. Miehissä jarsinnat pelataan 8-joukkueen kaaviona niin, että kahdella voitolla selviää 1 divarikarsintaan 1-divarin lohkojen viidenneksi tulleiden kanssa.

Naisissa pelataan 1-divarin lohkojen viidensien kanssa 8-joukkueen cup-kaaaviolla, josta kahdella voitolla lunastaa paikan seuraavan kauden 1-divariin.

Sarjataso on suunnitteilla tiivistää kaudelle 2024 molemmissa luokissaan kolmeen kahdeksan joukkueen lohkoon. Tämä on alusta asti tarkoittanut erityisesti miehissä suurta määrää sarjasta putoavia ja karsintaan joutuvia joukkueita, koska myös ykkösestä on ensi kaudeksi tippumassa useampi joukkue sarjapaikkakiintiötä täyttämään.


Ykkösen nousukarsintaan etenevät, putoamiskarsintaan joutuvat ja suorat putoajat

MIEHET

Nousukarsintaan

Etelä-Lohko

► Open Padel II** (33 p.)

► Padel Vihti (29 p.)

Itä-Lohko

► LTS Padel (34 p.)

► Padel Adder II** (28 p.)

Länsi-Lohko

► Padelpark II*** (34 p.)

► El Padel (24 p.)

Pohjoinen-Lohko

► Padel 2 Win (32 p.)

► Padel Sawo (29 p.)

Putoamiskarsintaan

Etelä-Lohko

► SaTS Padel (16 p.)

► Plaza Padel Club (13 p.)

Itä-Lohko

► Padel King Hämeenlinna (18 p.)

► Hyvinkään NMPY (15 p.)

Länsi-Lohko

►Padel 247 II (19 p.)

► ÅLK Padel II (17 p.)

Pohjoinen-Lohko

► Poropadel (12 p.)

► Padel Alavus (2 p.)

Putoaa suoraan

Etelä-Lohko

► Rajamäen Kehitys (5 p.)

Itä-Lohko

►Padel Kunnonkeskus (7 p.)

Länsi-Lohko

►PCF Turku II (11 p.)

Pohjoinen-Lohko

► Ei suoraa putoajaa (lohko pelattiin 7 joukkueen voimin)

NAISET

Nousukarsintaan

Etelä-Lohko

► Padel Vihti (18 p.)

► Smash Padel II (17 p.)

Keski-Lohko

► Saimaa Padel Club (23 p.)

► Plaza Padel Club (20 p.)

Pohjoinen-Lohko

►Poropadel (34 p.)

► Padel Oulu (28 p.)

Vaarassa pudota

Etelä-Lohko

► SaTS Padel (16 p.)

► ETK Padel (13 p.)

► Padel House Vantaa II (9 p.)

Keski-Lohko

► Padel Lahti II (12 p.)

► Pori Padel (12 p.)

► Hyvinkään NMPY (5 p.)

Pohjoinen-Lohko

► Padel 247 II (13 p.)

► Padel Adder (13 p.)

► Padel JKL III (12 p.)

► Padel Kunnonkeskus (2 p.)

** Sarjasääntöjen mukaisesti 1- divarissa voi olla samasta seurasta kaksi joukkuetta, jos seuralla ei Padelliigassa jo joukkuetta. Jos liigassa on jo joukkue, voi 1-divarissa olla samasta seurasta yksi joukkue. Pykälän johdosta Open Padel II ja Padel Adder II nousevat mukaan 1-divarikarsintaan, vaikka seurojen edustusjoukkue ykkösessä.

*** Padelpark II sama peruste kuin edellä Open Padelin ja Adderin tapauksessa. Poikkeavana kuitenkin liigassa kaudella pelannut, mutta sarjapaikastaan taisteleva edustusjoukkue.

Miehet kolmosdivari

Miesten neljänneksi korkein sarjataso oli 3-divari, jossa joukkueet jaettu kahteen lohkoon. Lohkot on jaettiin maantieteellisin perustein sen mukaan miten mahdollista. Eteläpainotteisen A-lohkon kärkikaksikkoon kiilasivat vantaalaiset Padel House Vantaa III ja Open Padel III. Pohjoisemmasta Suomesta koostuvan B-lohkon kärkeen vakuuttavin ottein kangasalalainen Padel 9 ja vaasalainen Padel 2 Win II.

Kolmosesta erityisnostoina on mainittava junioripainotteiset joukkueet Padel Tampere III, joka sijoittui omassa B-lohkossaan hienosti kolmansiksi sekä A-lohkon Padel House IV. Juniorit pelasivat hyvän kauden ja tästä on hyvä jatkaa matkaa ja kehitystä eteenpäin.


Kolmonen nousukarsintaan etenevät ja putoamisvaarassa olevat

MIEHET

Nousukarsintaan

A-Lohko

► Padel House Vantaa III (28 p.)

► Open Padel III (25 p.)

B-Lohko

► Padel 9 (27 p.)

► Padel 2 Win (20 p.)

Vaarassa pudota

A-Lohko

► Padel House IV (13 p.)

► Pickala Tennis & Padel Club (3 p.)

B-Lohko

► Padel JKL III (4 p.)


PÄÄTÖSKIERROKSEN TULOKSET JA LOPULLINEN SARJATAULUKKO 

► Miesten sarjat:

https://www.padelution.com/clubleagues/sarjapadel/kausi-2023-miehet/padelliiga *

► Naisten sarjat:

https://www.padelution.com/clubleagues/sarjapadel/kausi-2023-naiset/padelliiga *

*Sarjoja pääsee vaihtamaan sivuilla ylävalikoista


LOPPUKAUDEN OHJELMA

► Oxdog-Padelliigan ja divareiden pudotuspeli- ja karsintaviikonloppu 14.-15.10.2023 

► Pelataan kaikkien sarjojen osalta Jyväskylässä

► Pelipaikkoina Jyväskylässä toimivat Padel Adder, Padel Club Finland Aholaita sekä Padel X

► Pudotuspelien tarkemmat aikataulut ja loppuohjelma, divarikarsintojen kaavioineen, julkistetaan viikkojen 39-40 aikana