Sarjapadelin sarjakausi huipentuu runkosarjansa osalta tulevana viikonloppuna

Perjantai 22.9.2023 I Sarjapadel I Oxdog-Padelliiga I sarjakausi 22-23

Sarjapadelin ja Oxdog-Padelliigan kilpailukausi huipentuu tulevana viikonloppuna runkosarjan osalta. Runkosarjan päättävä kierros pyörähtää käyntiin kaikkien sarjojen osalta huomenna lauantaina 23.9. klo 11.00 alkaen. Useissa sarjoissa taistelu pudotuspeli- ja sarjapaikoista tulee säilymään tiukkana viime metreille asti ja jokaisella yksittäiselläkin ottelulla voi olla suuri merkitys. Kenen matka jatkuu kauden huipentavaan Jyväskylän pleijari- ja karsintaviikonloppuun, kenen kausi päättyy runkosarjaan? Tätä viikonloppua et halua missään tapauksessa missata, joten kannattaa ehdottomasti suunnata paikanpäälle kilpailupaikoille ja kannustaa oma suosikkijoukkue huippusuorituksiin! 

Merkittävimpänä uutuutena sarjapadelissa tulevalla kierroksella aiempaan nähden on ehdottomasti padelliigan SM-sarjatason muuttunut nimi. Aiemmin Suomen Padelliigana tunnettu miesten ja naisten mestaruussarja on kokenut muutoksen ja se tullaan tuntemaan tästä eteenpäin Oxdog-Padelliigana! Uuden yhteistyökumppanuuden myötä Suomen Padelliitto ja Oxdog lähtevät kehittämään huippusuosittua sarjapadelia ja erityisesti sen mestaruussarjaa sekä tämän brändiä. Muutos tuo jo tulevalle viikonlopulle jotain pientä, mutta konkretisoituu enemmän vasta myöhemmin.

(Lisätietoja yhteistyöstä: https://padel.fi/2023/08/11/suomen-padelliitto-ja-oxdog-yhteistyohon/).

4. SARJAVIIKONLOPPUN KILPAILUPAIKAT

Runkosarjan päätöskierroksella tullaan sarjaotteluita pelaamaan lauantain ja sunnuntain 23.-24.9. aikana yhteensä kymmenellä eri paikkakunnalla. Oxdog-Padelliiga rantautuu myös nimensä muuttaneeseen ja uuteen omistukseen siirtyneeseen 40-0 Padel Centeriin Raisioon, jossa kierrosta isännöi 6-0 ry. Muut kierroksen kilpailupaikat ovat Open Padel Martinlaakso Vantaalla (miehet ykkönen ja kolmonen A-lohkot), Padel Or Die! Seinäjoella (miehet ykkönen B- ja miehet kakkonen pohjoinen-lohko), Padel 247 Nokialla (naisten ykkönen A- ja naisten kakkosen pohjoinen-lohko), El Padel  Ylojärvellä (naisten ykkönen B- ja miehet kakkonen länsi-lohko), Padel & Golf Plaza Tuusulassa (miehet kakkonen Etelä-lohko), Padel Zone Lappeenrannassa (miehet kakkonen Itä-lohko), Padel Rocks Espoossa ( naiset kakkonen Etelä-lohko), Padel Lahti (naiset kakkonen keski-lohko) ja Padel Tampereen Linnainmaan klubilla (miehet kolmonen B-lohko).

LÄHTÖASETELMAT PÄÄTÖSKIERROKSELLE


-PADELLIIGA 

Oxdog Padelliigan kärjessä paikkaa, niin naisissa kuin miehissäkin pitää espoolainen Padel House. Molemmat Housen joukkueet ovat jo varmistaneet myös pudotuspelipaikkansa. Naisten liigassa pudotuspelipaikkaan on yltänyt myös kaksinkertainen naisten mestari Padel West (23 p.).

Kärkijoukkueiden takana pudotuspelipaikoista taistellaan edelleen tiukasti ja usella joukkueella on vielä mahdollisuus nousta runkosarjan neljän parhaan joukkoon ja mukaan lokakuun puolivälissä järjestettävälle pudotuspelikierrokselle. Miehissä mielenkiintoisin taisto tullaan varmasti näkemään Smash Padelin (21 p.) ja Padel Westin (19 p.) välillä. Joukkueet kohtaavat toisensa sunnuntaina klo 10.00. 

Sarjan häntäpäässä suorasta putoamisesta taistelevat Padelpark (5 p.) ja Smash Kotka (3p.). Ratkeaako suora putoaja lauantaina klo 15.00 alkavassa keskinäisessä kamppailussa?

Naisissa tiivis taisto pudotuspelipaikoista tullaan näkemään pitkälti Padel JKL:n (15 p.), Smash Padelin (15 p.) ja Padel Tampereen (12 p.) välillä. Viikonlopun ratkaisevina otteluina voivat olla ottelusarjat: Smash-JKL la 23.9. klo 15.00 ja Tampere-Smash su 24.9. klo 10.00 alkaen.

Sarjan tyvipäässä on jo varmaa, että liigakarsintojen kautta liigapaikastaan joutuu taistelemaan Padel Club Finland (1 p.)


DIVARIT

Ykkösdivareissa suurin mielenkiinto kohdistuu ehkä miesten ykkösen A-lohkon äärimmäisen jännittävään sarjatilanteeseen. Tilanne on kuitenkin lopulta varsin yksinkertainen, kaksi parasta jatkaa pudotuspeleihin, sarjan 5. joutuu karsimaan sarjapaikastaan. Miesten A-lohkon kärjessä paikkaa pitää Padel Housea II (20 p.), perässä hengittävät OVS (19 p.), Open Padel (18 p.), Padel Adder (17 p.) ja Padel 247 (16p.). Erityisesti sunnuntai-aamuna klo 10.00 alkavaa OVS:n ja Open Padelin välisen ottelusarjan merkitystä ei voi enempää korostaa.

Miesten B-lohkon ja naisten A-lohkon kärkipaikkoja pitävät Padel House Vantaa. Naisten B-lohkon kärjessä Padel Sawo (22 p.).

Sarjapadelin kooltaan suurimmalla sarjatasolla, kakkosdivarissa lohkojensa kaksi parasta etenevät Jyväskylään karsimaan noususta ensi kauden ykköseen. Miehissä taas lohkojen runkosarjan 6. ja 7. vastaavasti karsivat sarjapaikastaan ja tippumista vastaan Jyväskylän päätösturnauksessa 14.-15.10.

Kakkosen sarjoista tasaisin on kauden aikana ollut ehdottomasti naisten Etelä-lohko, mutta jännitettävää on reilusti vielä jäljellä myös muissa kakkosen lohkoissa. Naisten eteläisen lohkon kahdesta kärkipaikasta taistelee vielä 5 joukkuetta, Padel Vihti (14p.), SaTS Padel (14 p.), Open Padel (13 p.), Smash II (13 p.) ja ETK (11 p.). Kun ero kärjen ja viidennen välillä on vaivaiset 3 pistettä ja kaikilla joukkueilla jäljellä enää kaksi ottelusarjaa, tullaan lauantana Espoon Padel Rocksilla pelattavasta kierroksesta saamaan äärimmäisen raastava loppuhuipentuma.

Muita jännättäviä ja tasaisia lohkoja etsiessä, kannattaa viikonloppuna katseet kääntää erityisesti myös naisten Pohjoisen lohkon kärkikamppailuun sekä miesten Länsi-lohkoon, jossa toisen karsintoihin nousevan paikasta  taistellaan tiukasti usean joukkueen voimin. 

Miesten kolmosessa nousukarsintoihin päästäkseen tulee joukkueen sijoittua lohkossaan niinikään kahden parhaan joukkoon. Kolmosen lohkoissa kärkipaikkoja pitävät ennen päätöskierrosta A-lohkossa hyvissä asemissa oleva Padel House Vantaa III (24 p.) ja Open Padel III (18 p.). B-lohkon Padel 9 (21 p.) ja Padel 2 Win II (17 p.) näyttävät jo vahvasti jatkoon menijöiltä.

TULOSSEURANTA

Padel on parasta paikan päällä ja seurajoukkueiden välisiä mielenkiintoisia huippukamppailuita kannattaa ehdottomasti mennä seuraamaan paikanpäälle sarjoista riippumatta, mikäli se vain mahdollista. Kaikkiin viikonlopun kilpailupaikkoihin onkin maksuton sisäänpääsy molempina päivinä. Mikäli et jostain syystä pääse kuitenkaan paikanpäällä voit seurata runkosarjan päätöskierroksen tilanteita helposti Padelutionin välityksellä. 

Sarjatilanteet, otteluohjelma sekä tulosseuranta Padelutionin tapahtumasivuilta:


► Miesten Oxdog-Padelliiga ja divarit:

https://www.padelution.com/clubleagues/sarjapadel/kausi-2023-miehet*

► Naisten Oxdog-Padelliiga ja divarit:

https://www.padelution.com/clubleagues/sarjapadel/kausi-2023-naiset*

*Pääset selailemaan haluamiasi sarjoja sivujen valikoista


SARJASIVUT JA JOUKKUEIDEN KOKOONPANOT, SEURASIIRROT YMS.

Sarjapadel-sivuiltamme löydät lisätietoja sarjapadelista, sarjatasoista, lohkoista yms. Sivuilta löydät myös joukkueiden viralliset kokoonpanot, kauden aikana tehdyt seurasiirrot yms..

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Suomen Padelliitto (@padelliitto) jakama julkaisu