Finland Padel Open käynnissä – kaikki maailmantähdet mukana historiallisessa World Padel Tourin Suomen osakilpailussa!

Lauantai 26.8.2023


Tuulettavatko miesten ykköseksi sijoitetut Agustín Tapia ja Arturo Coello myös Nokialla?  (Kuva: World Padel Tour)

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä World Padel Tour (WPT) -osakilpailu on käynnistynyt miesten karsinnalla tänään lauantaina.

26.8.-3.9. pelattavan Suomen osakilpailun, Finland Padel Openin osallistujalistoilta löytyy suomalaisyleisön suureksi riemuksi kaikki lajin suurimmat tähdet ja myös suuri joukko Suomen kärkipelaajia. Aivan terävimmän kärjen otteita päästään seuraamaan PadelOne Arenalla jo tiistaista 29.8. alkaen, kun miesten pääsarja pyörähtää käyntiin. Tiistaina keskuskentän ohjelmassa on muun muassa kolmossijoitettujen Alejandro Galánin & Juan Lebrónin (3), Alejandro Ruizin & Juan Tellon (6) sekä lajilegenda Fernando ”Bela” Belasteguinin & Mike Yanguasin (7) ottelut. Turnauksen ykkössijoitettu pari Arturo Coello & Agustín Tapia (1) puolestaan aloittaa turnauksensa keskiviikkoiltana, tasokkaalla ottelulla Gonzalo Rubiota ja Alejandro Arroyoaa vastaan.

Naisten pääsarja alkaa keskiviikkona, jolloin yhdet päivän odotetuimmista kohtaamisista ovat suomalaispelaajien ottelut maailmantähtiä vastaan. Ella Sillanpää & Saana Saarteinen ovat 1. kierroksella valtavan haasteen edessä, kun suomalaisparin vastustajaksi arvottiin viidenneksi sijoitetut Tamara Icardo & María Riera (5). Nuori lupaus Martina Minetti taas kohtaa parinsa Lucía Pérez Parran kanssa Carmen Goenagan & Lucía Martínezin. Molemmat ottelut on merkitty keskiviikon ohjelmaan keskuskentälle. Naisten ykkössijoitettu pari Ariana Sánchez & Paula Josemaría (1) sekä 2-4 sijoitetut Triay/Ortega (2), Salazar/Araujo (3) ja González/Brea (4) aloittavat turnauksensa torstaina suoraan 2. kierrokselta.

Erityismaininnan keskiviikkoillan huimasta kattauksesta ansaitsee myös Suomen ykköspelaaja Max Sjövallin ja argentiinalaisen Juampi Andradan ottelu kakkossijoitettuja Franco Stupaczukia ja Martín Di Nennoa (2) vastaan. Keskiviikko antanee vastauksen kysymykseen: ”Millainen on Suomen huippujen ja maailman absoluuttisen kärjen tasoero?”

Torstaista alkaen sekä miesten että naisten turnauskaaviot etenevät samaa tahtia kohti sunnuntain finaalipäivää. Torstaina luvassa on yhteensä 16 neljännesvälierää, perjantaina kahdeksan puolivälierää ja lauantaina 2.9. klo 12.00 alkaen PadelOne Arenan keskuskentällä ratkotaan finaalipaikkojen kohtalo.

Maailman ensimmäiseen ainoastaan padeltapahtumille rakennettuun erikoishalliin PadelOne Arenalle mahtuu lähes 3000 katsojaa. (Kuva: FPO)


Seuraa World Padel Tourin osakilpailuja verkossa:

Pelaajalistat, turnauskaaviot ja aikataulut World Padel Tourin kotisivuilla.

Verkkosivut:  www.finlandpadelopen.fi

Facebook: www.facebook.com/finlandpadelopen

Instagram: www.instagram.com/finlandpadelopen/

Youtube: www.youtube.com/@Worldpadeltour

Lipunmyynti historialliseen turnaukseen on käynnissä osoitteessa: Finland Padel Open 2023 Tickets & Event Dates | Ticketmaster Finland

World Padel Tour (WPT) on maailman suurin ja seuratuin padelturnauskiertue. Kausi 2023 on Tourin historian kansainvälisin, sillä WPT kiertää vuoden aikana kaikkiaan 14:ssä eri maassa, järjestäen yhteensä 27 turnausta. Uudella PadelOne Arenalla Tampereen ja Nokian rajalla 26.08. – 03.09.2023 järjestettävä Finland Padel Open on ensimmäinen koskaan Suomessa järjestetty virallinen WPT-osakilpailu. Yhdeksänpäiväisen turnauksen aikana PadelOne Arenalla tullaan näkemään yli 200 maailman parasta pelaajaa.