CUPRA Finnish Padel Tour #3 – Argentiinalaiset A-ruudun vasurit voittamattomia molemmissa sarjoissa Kuopiossa

Maanantai 29.5.2023


Kuopiossa nähtiin ehdottomasti koko vuoden tähän saakka parasta padelia 26.-27.5. kun CUPRA Finnish Padel Tourin kolmas osakilpailu pelattiin Padel Sawon ja Padel Club Finland Kuopion hellässä huomassa Bellanrannassa. Jo perjantaina nähtiin huikeita palloralleja ensimmäisen ja toisen kierroksen otteluissa ja kisat jatkuivat lauantaina alakaavioiden loppuotteluilla ja iltapäivän ja illan huipensi välierät sekä finaalit.

VÄLIERÄT

NAISTEN SARJA

Varsinaisia yllätysnimiä välieräpareissa ei nähty, kun Saana Saarteinen & Ella Sillanpää kohtasivat toisessa välierässä tutun kaksikon Minna Torkki & Suheil Lizana. Ottelu päättyi Saanan ja Ellan voittoon luvuin 6-3, 6-1 ja viimeistään tässä kohtaa voitiin todeta, että Ella is back!

Toisessa välierässä nähtiin myös erittäin vakuuttavaa menoa, kun Martina Minetti ja argentiinalainen pari Jesica Daiana Brys voittivat Ninni Hietaniemen & Annika Sillanpään suoraan kahdessa erässä 6-2, 6-2. Martinan pelistä huokui rauhallisuus, kun rinnalla pelasi ulottuva ja varma Jesica. Kaksikko löysi nopeasti peliinsä yhteisen kemian ja heti välieräottelun jälkeen uskallettiin todeta, että Martina ja Jesica lähtivät kohti finaalia jopa ennakkosuosikkeina.

MIESTEN SARJA

Miesten välierässä edettiin myös tutulla kaavalla ja tutuilla nimillä. Toista välierää tähdittivät parit Max Sjövall & Juan Pablo Andrada sekä Axel ”Acke” Waris & Tuomas Manner. Ottelu eteni molemmissa erissä rinta rinnan aina ensimmäisen neljän pisteen verran, mutta sen jälkeen Max ja Juan Pablo karkasivat selkeisiin erävoittoihin luvuin 6-2, 6-2.

Toisessa miesten välierässä kohtasivat Seinäjoen FPT-voittoa puolustaneet Saska Huttunen & Pyry Hyrkkönen sekä haastajat Henrik Sillanpää & Oskar Nurmio. ”Tampereen Tiku ja Taku” jatkoivat tuttuja vahvoja otteitaan ja Saska ja Pyry etenivät välierästä vakuuttavasti finaaliin luvuin 6-1, 6-3.

FINAALIT

NAISTEN SARJA

Osuma Weekend mainosti iltabileidensä alkavan lauantaina klo 18, mutta sekä paikalla olleen yleisön, että streamien ääressä olleiden katsojien puolesta voidaan yhteen ääneen todeta, että bileet alkoivat samantien klo 15:30, kun pallo pudotettiin naisten finaalissa kenttään! Finaali oli huikea jännitysnäytelmä alusta loppuun ja ehdottomasti paras naisten ottelu, mitä on FPT-kiertueella nähty.

Lukemattomien golden point -pallojen jälkeen ensimmäinen erä päätyi 6-6 lukemissa tie breakiin, jonka Martina & Jesica käänsivät lopulta edukseen luvuin 9-7. Ella Sillanpää sai paljon painetta B-ruudun rystypuolelle läpi ottelun ja kun Jesica laittoi vielä kovalla prosentilla stoppareita verkon juureen, niin Saanan ja Ellan eväät oli lopulta syöty. Martina ja Jesica voittivat toisen erän selkein luvuin 6-2 ja sen myötä koko finaalitrillerin. Voiton myötä sekä Martinalla, että Saanalla on molemmilla kaksi osakilpailuvoittoa plakkarissaan tältä kaudelta.

MIESTEN SARJA

Miesten finaalissa lasikoppi oli täynnä Suomen ammattilaispelaajia ja keskinäisiä treenikavereita, kun turnauksen ykkös- ja kakkossijoitetut parit Max Sjövall & Juan Pablo Andrada sekä Saska Huttunen & Pyry Hyrkkönen kohtasivat odotetusti finaalissa.

Ottelu eteni alkuun tasaisesti 4-4 luvuissa, jonka jälkeen suomalais-argentiinalainen combo laittoi toisen vaihteen silmään ja voitti ensimmäisen erän luvuin 6-4. Toiseen erään lähdettiin hyvällä energialla ja jatkettiin siitä mihin ensimmäisessä jäätiin, ja lopulta toinen erä vahvisti sen, ettei miestenkään sarjassa löydetty argentiinalaiselle vasurille pysäyttäjää. Max ja Juan Pablo veivät toisen erän nimiinsä 6-2 voittaen näin ollen koko osakilpailun.

Not so fun fact

Kun molemmissa sarjoissa voittajaparista löytyi argentiinalaista väriä, tarkoitti se samalla sitä, että WPT:n pääkaavioon tarjolla olleet villit kortit jäivät tällä kertaa molemmissa sarjoissa jakamatta. Villi kortti oli jaossa vain kokonaan suomalaiselle voittajaparille.

TULOKSET JA OTTELUTALLENTEET

Kuvattujen otteluiden tallenteet julkaistaan tuttuun tapaan Youtube-kanavalla sekä Ruutu.fi -palvelussa. Kaikkien otteluiden tulokset ja kaaviot löydät Padelutionista:

Naisten kaaviot

Miesten kaaviot

KIITOS KUOPIO!

Koko viikonlopun hallilla oli upea tunnelma ja katsojia oli paikan päällä ennätysmäärä. Padel Sawo sai paljon kiitosta niin pelaajilta, katsojilta kuin tuotannoltakin erittäin onnistuneista järjestelyistä ja huikeista puitteista, joissa myös Padel Club Finland Kuopion halli oli mukana. Kiitos Kuopio ja Padel Sawo!

KATSEET ETEENPÄIN JA ETELÄÄN

FPT-kiertue on nyt puolessa välissä, takana on kolme osakilpailua ja edessä vielä kaksi normaalia osakilpailua sekä koko kauden huipentava FPT Masters. Seuraavaksi Cupran nokka käännetään kohti Tamperetta, kun CUPRA Finnish Padel Tour #4 kisataan 11.-13.8. ja isäntänä toimii Padel Tampere.

Nouseeko kärkikahinoihin uusia nälkäisiä haastajia? Luoko kotikenttäetu ennakkosuosikeille ylimääräisiä paineita? Montako argentiinalaista A-ruudun vasuria saadaan Tampereelle? Stay tuned!

SEURAA FINNISH PADEL TOURIA

Verkkosivut

Facebook

Instagram

Youtube