Ensimmäiset urheilijat valittiin Euroopan kisoihin – Ranking-kärjet edustamaan Suomen värejä padelissa

Perjantai 28.4.202 Ι HUIPPU-URHEILU Ι UUTINEN


Suomen Olympiakomitea on tehnyt ensimmäiset urheilijavalinnat 21.6.-2.7. Puolassa järjestettäviin Euroopan kisoihin. Ensimmäisten valintojen joukossa nimettiin myös kisoihin matkaava padeljoukkue. Padel on lajina mukana Euroopan kisoissa nyt ensimmäistä kertaa historiassa ja Suomi saa kisoihin mukaan yhden paikan niin naisten kuin miestenkin parikilpailuihin. Suomen värejä Krakovaan lähtevät edustamaan padelin tämän hetkiset ranking-kärjet, naisissa Saana Saarteinen & Ella Sillanpää ja miehissä Saska Huttunen & Pyry Hyrkkönen. Puolaan joukkueen mukana valmentajan roolissa matkaa Eemeli Jokinen.

Euroopan kisoissa padel-turnaus pelataan 21.-25.6.2023 välisenä aikana. Pääkilpailupaikkana toimii KSOS Sport Center, mutta viikonloppuna 24.-25.6. aikataulussa olevat välierät ja mitaliottelut pelataan historiallisella Krakovan vanhankaupungin kauppatorilla.

Padelin osalta Puolaan osallistumisoikeuden on saanut yhteensä 23 maata. Parikilpailujen lisäksi tapahtumassa ratkotaan mestaruudet sekanelinpelistä, mutta tähän luokkaan Suomi ei saanut osallistumisoikeutta.

Padel

Miehet, kaksinpeli: Saska Huttunen, Pyry Hyrkkönen.

Naiset, kaksinpeli: Saana Saarteinen, Ella Sillanpää.

Valmennus: Eemeli Jokinen.

Lisätietoja valituista padelurheilijoista

Saska Huttunen ja Pyry Hyrkkönen – Padel Tampere 

Suomen Padel-ranking: 1. Huttunen ja 2. Hyrkkönen

Maajoukkueessa

2021 FEPA EM (joukkue) Suomi 4.

2021 FIP EM (joukkue) Suomi 11.

2022 FIP Euroopan MM-karsinta Suomi sijoilla 5-8.

Saska ja Pyry sijoittuivat parina toiseksi Viaplay Padel Openissa 2021.

World Padel Tour (WPT) ranking: 1389. Huttunen ja 1824. Hyrkkönen

Saana Saarteinen ja Ella Sillanpää – Padel West

Suomen Padel-ranking: 1. Saarteinen ja 2. Sillanpää

Maajoukkueessa

2021: FIP EM (joukkue) Suomi 11.

2022: FIP Euroopan MM-karsinta Suomi sijoilla 3-4.

World Padel Tour (WPT) ranking: 386. (molemmilla)

Urheilijavalinnat

Euroopan kisojen joukkuevalinnat teki Suomen Olympiakomitea. Valinnat perustuvat lajikohtaisesti aiempiin kansainvälisiin ja kansallisiin näyttöihin.

– Valitsemme kisoihin ennalta ilmoitettujen valintakriteereiden mukaisesti urheilijoita, joilla on kansainvälisten näyttöjen perusteella realistinen mahdollisuus sijoittua 8 parhaan joukkoon Euroopan kisoissa. Niissä lajeissa, joissa Euroopan kisat ovat osa Pariisin 2024 olympialaisten karsintajärjestelmää, voidaan mukaan valita myös sellaisia urheilijoita, jotka arvioidaan potentiaalisiksi Pariisiin valittaviksi urheilijoiksi, Suomen Olympiakomitean kisa- ja lajiohjelmien johtaja Leena Paavolainen kertoo.

Lisätiedot: Suomen Olympiakomitea, Leena Paavolainen, johtaja, laji- ja kisaohjelmat, 040 0229652.

Lue lisää: https://www.olympiakomitea.fi/2023/04/28/ensimmaiset-urheilijat-valittiin-euroopan-kisoihin/

Euroopan kisat on Euroopan olympiakomiteoiden yhdistyksen (EOC) järjestämä monilajitapahtuma, jotka järjestetään nyt kolmannen kerran. Vuoden 2023 kisoissa kilpaillaan 29 lajissa ja kisoihin odotetaan noin 7 000 urheilijaa 48 Euroopan maasta. 19 lajissa Euroopan kisat ovat osa Pariisin 2024 Olympialaisten karsintajärjestelmää ja 12 lajissa kisoilla on Euroopan mestaruuskilpailujen status. Kisoissa tulee olemaan mukana arviolta noin 100 suomalaisurheilijaa 16-19 lajissa. Euroopan kisat on vakiintunut osaksi Olympiakomitean hallinnoimaa 15 monilajisen kisatapahtuman kokonaisuutta.

Kisajärjestäjien sivut: https://www.european-games.org/