Niina Kingelin valittu Suomen Padelliiton uudeksi liittokoordinaattoriksi

Torstai 6.4.2023


Keväällä aloitettu hakuprosessi Padelliiton uuden työntekijän osalta on saatu päätökseen ja uutena Suomen Padelliiton liittokoordinaattorina on aloittanut 3.4.2023 alkaen riihimäkeläinen Niina Kingelin.

Uuden liittokoordinaattorin vastuualueisiin tulevat jatkossa kuulumaan mm. liiton hallinnollisten ja operatiivisten tehtävien hoitoa toiminnanjohtaja Visa Korhosen apuna toimien. Kingelinin työtehtäviin kuuluu vahvasti myös viestintää, tiedostusta, liittotoimintojen koordinointia ja kehittämistä sekä yhteistyötä liiton alaisten sarjojen, seurojen, kuntien ja halliyhtiöiden kanssa. Niinan ensimmäinen isompi projekti tulee liitossa olemaankin kenttärakentamisohjeistuksen laatimiseen liittyvä hanketyö, johon Padelliitto on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän valtionavustuksen. Osa liittokoordinaattorin viikkotyöstä varataankin aluksi puhtaasti hanketyölle ja loput liiton muihin hallinnollisiin tehtäviin.

Niinan tarina padelin parissa on edennyt viime vuosien aikana samalla tutulla kaavalla, kuin jo tuhansien muidenkin suomalaisten lajiharrastajien.

Padelkärpänen pääsi puraisemaan kunnolla ensi kokeilusta lähtien ja hurahdin lajiin täysin. Siitä lähtien kentillä aikaa on vietetty useita tunteja viikottain. Pelejä on pelailtu nyt reilun vuoden verran, eikä loppua näy”, avaa Kingelin omia taustojaan.

Pelien lisäksi Niina vetää aktiivisesti kotiseudullaan erilaisia padeltapahtumia ja -kilpailuja sekä toimii tällä kaudella sarjapadeljoukkueensa kapteenina.  Muuta työkokemusta Niinalta löytyy ennestään useilta eri aloilta, aina ilmailusta, teatterin kautta, tapahtumien järjestämiseen ja ostajan töihin.

Uudesta pestistään Niina sanoo seuraavaa: ”Odotan paljon uudelta työltäni, mahtavaa päästä kehittämään itselle tärkeän lajin toimintaa huippu porukassa. Minulta löytyy monipuolinen tausta ja olen tottunut työskentelemään paineen alla, huumoria pois sulkematta. Liiton tiimillä tuleekin olemaan hymy huulilla minun kanssani työskennellessä.”

Liittokoordinaattorin palkkaaminen tarjoaa merkittävästi  lisäresursseja lajin ja lajiliiton kehittämiseen

Padel on jatkanut merkittävää kasvuaan Suomessa myös korona-ajan jälkeen sekä vallitsevasta vakavasta maailmantilanteesta huolimatta. Erityisesti lajin harrastaja-, seura-, ja lisenssipelaajien määrät ovat jatkaneet merkittävää kasvuaan edelleen myös kuluvan vuoden aikana. Myös lajin sisäiset juniori- ja seuratoiminnot sekä padelin kotimainen huippu-urheilu ovat ottanut merkittäviä askeleita eteenpäin. Kuitenkin jokaisella toimi-alueella riittää töitä, eikä kasvavassa lajissa työn määrä tekemällä vähene. Liitossa tämä tiedostetaan ja uuden koko-aikaisen työntekijän palkkaaminen onkin seurava askel myös kehittyvälle liittotoiminnalle.

Niinan mukaan saaminen on erittäin merkittävä asia vielä pienelle lajiliitollemme. Hänen kautta meillä on mahdollisuus jakaa vastuita eri työtehtäviin ja rooleihin entistä paremmin ja luoda lisää mahdollisuuksia kehittää omaa toimintaamme sekä jatkojalostaa missiotamme. Tärkeintä kuitenkin on että lisäresurssin avulla pystymme myös vastaamaan entistä paremmin meidän alla toimivien kohderyhmien ja lajiyhteisömme tarpeisiin. Samalla meidän on mahdollisuus myös edistää visiomme mukaisesti lajimme harrastamista sekä laajentaa lajimme tietoisuutta kaikissa ikäryhmissä. Uskon että näin saamme myös luotua sitä paljon viime aikoina keskusteluissa ollutta ja kaivattua lisäliikettä Suomeen, kertoo Padelliiton toiminnanjohtaja Visa Korhonen.

Itse hakuprosessia ja Niinan valintaa Korhonen kuvailee seuraavasti: ”Hakuprosessi oli tällä kertaa suht vaikea ja hakijoiden joukossa oli paljon potentiaalisia ja kokeneita osaajia. Tähän vapaana olleeseen rooliin Niina oli kuitenkin ehdottomasti meille paras ja täydellisin löytö. Hän tuo omalla persoonallaan, erinomaisella asiakaspalvelutaidollaan sekä vankan työhistoriansa kautta mainion lisävaran koko Padelliittolle ja vahvistaa samalla meidän operatiivista tiimiämme täydellisesti. Niinalle tulee jakautumaan paljon vastuita oikeastaan kaikilta toimialueiltamme ja sen kautta pystymme entistä paremmin kasvattamaan ja kehittämään toimintojamme.”

Niinan tapaa jatkossa säännöllisesti niin Padelliiton toimistolta Helsingin Sporttitalolta, että eri kentiltä sekä kenttien laidoilta.

Niinan tavoittaa aluksi parhaiten sähköpostitse:

niina.kingelin@padel.fi