Kansainvälistä osaamista padelmaajoukkueen valmennusryhmään – Richy Baileylle päävastuu miesten maajoukkueesta

Torstai 30.3.2023Suomen padelmaajoukkueet pääsevät valmistautumaan vuoden 2023 arvokilpailuihin kansainvälisten tuulten siivittämänä. Richy Bailey, USA:sta Espanjaan muuttanut padelvalmentaja, ottaa päävastuulleen miesten maajoukkueen. Samalla hän toimii asiantuntijana konsultoiden myös muita maajoukkuevalmentajia. Apuna Richyllä on Suomessa asuva Nacho Porto.

Bailey ja Porto tuovat vankalla tietämyksellään ja osaamisellaan uusia kansainvälisiä tuulia maajoukkueringin harjoittelu- ja lajikulttuuriin. Uudet valmentajat liittyvät Suomen maajoukkueiden valmennusryhmään huhtikuun puolivälistä alkaen.

Padelmaajoukkueiden valmennusryhmien kokoonpanon täydentävät jo aiemmin viroissaan toimineet naisten maajoukkuevalmentaja Eemeli Jokinen, juniorimaajoukkueista vastaavat Timo Hartikainen ja David Lozano sekä viime viikolla julkaistut  seniorimaajoukkueista vetovastuun ottaneet Robi Ylänkö (naiset) ja Mikko Hermans (miehet).

Kaikkien maajoukkueiden vuoden 2023 kilpailukalenterista löytyvät ainakin EM-kilpailut.

Suomen Padelliitto myös rakentaa ja pilotoi Richy Baileyn kanssa valmentajakoulutuspolkunsa III-tason kilpavalmentajakoulutuksen. Richy vastaa koulutuksen padelin kenttäosuuksista. Tulevien vuosien toimintamallia niin valmennusten kuin koulutustenkin kohdalla arvioidaan yhteisten kokemusten perusteella myöhemmin.

Richy Bailey

Richy Bailey pähkinänkuoressa

Amerikkalaisella Richy Baileyllä on vakuuttava ja jo yli 30 vuotta kestänyt lajitausta. Padel-urheilijana Bailey on mm. edustanut USA:n padelmaajoukkuetta lajin viisissä eri MM-kilpailuissa.

Valmennuskokemusta Baileylle on vastaavasti kertynyt jo vuodesta 1995 lähtien. Nykyisin Espanjan Malagassa asuva Richy on erittäin omistautunut lajille ja valmennettaviensa kehittämiseen. Richyn kokemus ja asiantuntevuus, yhdistettynä suureen intohimoon lajia kohtaan tekevät hänestä erittäin halutun valmentajan kaikentasoisille pelaajille. 

Valmentajana Richyn vahvuuksia ovat erityisesti hänen ainutlaatuinen ”lajifilosofia” ja näkemys peliä kohtaan. Fysiikan tutkinnon suorittanut Richy tuo valmennustyöhönsä tieteellisen lähestymistavan ja analysoi peliä erilaisista näkökulmista. Tämä analyyttinen lähestymistapa on antanut hänelle mahdollisuuden kehittää erilaisia strategioita ja tekniikoita, joita muut valmentajat eivät välttämättä ole huomioineet.

Aurinkorannikoilla Richy valmentaa omassa, perustamassaan MindsetPadel -akatemiassa. Akatemiansa kautta hän tarjoaa henkilökohtaista valmennusta, joka ottaa huomioon jokaisen pelaajan yksilölliset tarpeet ja tavoitteet. Tällä hetkellä Richy valmentaa akatemiassaan kahta korkean tason ryhmää. Baileyn valmennettavista urheilijoista kotimaiselle yleisölle ehkä tutuimmiksi tulleita ovat alkuvuoden aikana Suomessakin pelaamassa käyneet Javier Bravo, WPT #115. (FPT Lahti / GPG) sekä ruotsalainen Calle Knutsson, WPT #193 (GPG).


Padelmaajoukkueen alustava kilpailukalenteri 2023

► 12.-17.6.2023 EM-kisat – paikka ilmoitetaan myöhemmin (FEPA)

► 26.6.-2.7.2023 European Games – Krakova, Puola  (Kansainvälinen Olympiakomitea)

► 2.-8.10.2023 EM-kisat – paikka ilmoitetaan myöhemmin (FIP)