Senioreiden ja sekanelinpelin sisäkenttien Suomen mestaruuksista kilpailtiin viikonloppuna Ylöjärvellä

Maanantai 27.3.2023


Senioreiden ja sekanelinpelin sisä SM-kilpailut keräsivät Ylöjärven El Padeliin yhteensä 200 pelaajaa, kamppailemaan Suomen mestaruuksista.  Viikonlopun aikana mestaruuksista kamppailtiin yhteensä kymmenessä eri kilpailuluokassa (N40 / M40 / N45 / M45 / N50 / M50 / N55 / M55 / M60 / Mixty).

Kaikkien luokkien nimilistat tarjosivat mielenkiintoisia pelipareja ja ikäluokkiensa kärkipelaajia. Viikonloppu tarjosi myös useamman luokan tuplamitalisteja sekä jatkumoja upeille mitaliputkille.

Senioreiden ja sekanelinpelin sisäkenttien SM-kilpailujen tulokset 2023

NAISET

Naiset 40-luokassa oli mukana yhteensä 7 paria. Mestaruuden nappasivat jo totuttuunkin tapaan ikäluokkaa viime vuosien aikana suvereenisti hallinneet Marsa Laukkoski ja Kati Ranta. Mestaruus oli naisille sisä- ja ulkokisat mukaanluettuna nyt jo neljännet putkeen. Finaalissa mestarit kaatoivat Kirsi-Maria Halosen ja Monika Nousmaan lopputuloksella 2-0 (6-0, 6-1).

Naiset 45-luokka oli lopulta myös Laukkosken ja Rannan juhlaa. Tässä ikäluokassa mestareita pääsivät haastamaan Katriina Saarinen ja Nina Saarelainen, mutta mestaruus karkasi naisten seniorisarjoja vahvasti hallinneille taitureille tiukassa ottelussa erin 2-0 (7-5, 6-4). Mestaruus oli tuplakullat varmistaneille Laukkoskelle ja Rannalle nyt toinen putkeen sisäkenttien N45-ikäluokassa. Luokkaan osallistui yhteensä 7 paria.

Naiset 50-luokkaan osallistui 10 pelaajaa. Loppuottelussa alemmissa ikäluokissa hopeaa ansainneet ja N50-luokassa parina pelanneet Katriina Saarinen ja Monika Nousmaa venyivät nyt korkeimmalle korokkeelle. Finaalissa kaksikko kaatoi Karoliina Tiivolan ja Maarit Luoman erin 2-0 (6-0, 6-1).

Naisten 55-luokassa oli Tiivolan ja Luoman vuoro kirkastaa mitalisaldoaan ja naiset nappasivatkin mestaruuden tämän vuoden naisten korkeimmasta ikäluokasta samalla jatkaen yhteistä kultaputkeaan viime vuoden ulkokenttien kilpailuista. Finaalissa pari kaatoi Elisa Hyökyvaaran ja Birgitta Siren-Mittsin erin 2-0 (6-3, 6-0).  Hyökyvaaralle ja Siren-Mittsille hopea oli ikäluokan sisäkilpailuista toinen putkeen.

naiset 60v-luokkaa ei pelattu.

MIEHET

Miesten 40-luokassa mitaleita lähti jahtaamaan yhteensä 24 kovaa pelaajaa. Ikäluokassa nähtiin naisten tapaan mestaruusjatkumo, kun korkeimmalle korokkeelle nousivat lopulta viime vuoden sisäkenttien tapaan Mikko Hermans ja Mikko Viljanen. Avauspäivänä vaikeuksien kautta voittoon noussut mestaripari pelasi suvereenin finaalipäivän ja nousivat lopulta ansaittuun voittoon. Finaalissa kaksikko kaatoi suvereenilla esityksellään, muutoin hienon turnauksen pelanneen Eemeli Jokisen ja Kimmo Kurkon erin 2-0 (6-0, 6-0).

► Viikonlopun isoimman osallistujamäärän kerännyt Miehet 45-luokka  keräsi mukaan yhteensä 32 pelaajaa. Kovatasoisen luokan finaaliin pääsy vaati molemmissa välierissä täydet kolme erää. Finaalissa voittoon venyttivät paremmin turnausrasituksen selättäneet Markus Männistö ja Timo Sirola erin 2-0 (6-3, 6-3). Hopealla yltäneet Ville-Veikko Hynninen ja Ville Pajakkala jatkoivat vaikuttavaa mitaliputkeaan M45-sarjoissa ja ylsivät SM-mitaleille tässä ikäluokassa nyt jo neljättä kertaa putkeen, kun mukaan luetaan sisä- että ulkokenttien kilpailut.

Miesten 50-luokkaan osallistui 30 pelaajaa. Loppuottelussa pidemmän korren vetivät Janne Holli ja mitalin väriä kirkastamaan päässyt Hynninen. Finaalissa kaatuivat Tuomas Kivistö ja Juha Raumolin erin 2-0 (6-0, 6-1). Tässä yhteydessä on nostettava esiin turkulaista ÅLK:ta edustavan Hynnisen upea maaliskuu, joka toi mukanaan yhteensä kolme SM-mitalia ja hienon värisuoran (kulta M50, hopea M45 ja pronssi avoin SM). Hollille SM-mitali oli 50 v-sarjassa nyt neljäs putkeen.

► Myös 30 pelaajaa kerännyt miesten 55-luokka oli hienoa seurattavaa.  Ikäluokassa mestaruuteen ylsivät Harri Ahtee (Smash) ja Heikki Hellsten (PCF). Ahtee kirkasti samalla näin ikäluokassa viime vuonna ansaitsemaansa SM-hopeaa. Finaalissa voittajaparille taipuivat Mikko Pesonen ja Mika Tenhu erin 2-0 (6-2, 6-3).

Ensimmäistä kertaa pelattu miesten 60v-luokka oli lopulta Eric Cronstedtin ja Juha Usvan näytöstä. Parivaljakko vei nimiinsä molemmat ottelunsa selvin numeroin ja pokkasivat kirkkaimmat mitalit. Finaaliin venyivät hienosti Janne Falck ja Marko Värilä.

MIXTY

Tämän vuoden sisäkenttien sekanelinpeli keräsi mukaan todella kovan nimilistan. Mukana nähtiin pelaajia aivan kotimaan kärjestä ja alkukuun avoimissa SM-kilpailuissa jo menestystä keränneistä pelaajista. Kovatasoisen turnauksen voittoon nousivat lopulta Venla Andersson ja Axel Waris, jotka kaatoivat finaalissa Suheil Lizanan ja David Lozanon erin 2-0 (6-2, 6-4). Molemmille niin Anderssonille kuin Wariksellekin Suomen mestaruus oli heidän padel-uransa ensimmäinen.  Anderssonille jo toinen SM-mitali (hopea, avoimien luokkien SM 9.-11.3.2023) saman kuukauden sisälle.

Mitalistit sarjoittain

N40

1. Kati Ranta (Padel House) ja Marsa Laukkoski (Padel House)

2. Kirsi-Maria Halonen (Smash Padel) ja Monika Nousmaa (Padel Club Finland)

3. Hilppa Tuomola (Poropadel) ja Virve Visakivi-Laine (Padel King Hämeenlinna)

N45

1. Kati Ranta (Padel House) ja Marsa Laukkoski (Padel House)

2. Nina Saarelainen (Smash Kotka) ja Katriina Saarinen (Padel West)

3. Janine Jyrkivaara (Padel Sawo) ja Maija Koljonen (Padel Sawo)

N50

1. Monika Nousmaa (Padel Club Finland) ja Katriina Saarinen (Padel West)

2. Karoliina Tiivola (Open Padel) ja Maarit Luoma (Padel House)

3. Soile Ruohola (Padel JKL) ja Ulla Rytkönen (Padel JKL)

N55

1. Karoliina Tiivola (Open Padel) ja Maarit Luoma (Padel House)

2. Elisa Hyökyvaara (Padel JKL) ja Birgitta Siren-Mitts (Padel 2 Win)

3. Ulla Rytkönen (Padel JKL) ja Soile Ruohola (Padel JKL)

M40

1. Mikko Hermans (Padel 247) ja Mikko Viljanen (Padel House)

2. Eemeli Jokinen (Padel Tampere) ja Kimmo Kurko (Padel Tampere)

3. Mikko Kinnunen (Padel Adder) ja Kaj Swanljung (Padel House)

M45

1. Timo Sirola (Padel House) ja Markus Männistö (Padel House Vantaa)

2. Ville-Veikko Hynninen (ÅLK) ja Ville Pajakkala (ÅLK)

3. Henri Hakkarainen (Padel House Vantaa) ja Janne Holli (Padel House Vantaa)

M50

1. Janne Holli (Padel House Vantaa) ja Ville-Veikko Hynninen (ÅLK)

2. Tuomas Kivistö (Padel House Vantaa) ja Juha Raumolin (Padel Club Finland)

3. Antti Aho (Padel Tampere) ja Tapio Totro (Smash Padel)

M55

1. Harri Ahtee (smash Padel) ja Heikki Hellsten (Padel Club Finland)

2. Mikko Pesonen (Padel West) ja Mika Tenhu (Saimaa Padel Club)

3. Harri Salomaa (Padel West) ja Marko Myllymäki (Padel 247)

M60

1. Juha Usva (Padel House) ja Erik Cronstedt (Padel House)

2. Marko Värilä (Padel House) ja Janne Falck (Padel Club Finland)

3. Jukka Nummi (Padel Tampere) ja Tino Minetti (Padel Tampere)

MIXTY

1. Axel Waris (ÅLK) ja Venla Andersson (ÅLK)

2. David Lozano ( ÅLK) ja Suheil Lizana (Padel West)

3. Martina Minetti (Padel Tampere) ja Ville Luukkainen (Padel Tampere)

Tulokset

Sisäkenttien SM-kilpailujen lopputuloksia pääse tarkastelemaan kokonaisuudessaan Padelutionista ja kuvakkeen linkin kautta.