Vauhdikas sarjapadelkierros takana

Tiistai 21.3.2023


Miestenliigan kärkikamppailu ÅLK-Padel House pelattiin lauantai-iltana kauppakeskus Triplassa. Kuvassa ÅLK:n miesten edustus. Kuva ÅLK

Sarjapadelin maaliskuun kierroksella tahkottiin viime viikonloppuna lopulta yhteensä seitsemällä paikkakunnalla. Vauhdikas kierros tarjosi hyvätasoista peliä jokaisella sarjatasolla ja useassa sarjassa kilpailu kärkijoukkoon pääsystä tiivistyi. Tämä lupaa erittäin hyvää sarjojen loppukauteen, kun runkosarja kääntyy nyt toiselle puoliskolleen.

Suomen Padelliiga


Reilu viikko sitten naisten sisäkenttien Suomen mestaruuden yhdessä voittaneet Martina Minetti (Padel TRE) ja Saana Saarteinen (West) kohtasivat sarjapadelissa, tällä kertaa eri puolilla verkkoa.

Padelliigaa pelattiin viikonloppuna Espoon Padel Housella jonka lisäksi yksi ottelusarja vietiin Mall of Triplaan. Miehissä sarjan kärkijoukkueet olivat vahvoja, mutta joukkueiden keskinäisiä otteluita pelattiin paljon ristiin. Kierroksen vakuuttavin joukkue oli miehissä ehdottomasti ÅLK. Turkulaiset pelasivat hienon viikonlopun ja voittivat kaikki viikonlopun sarjaottelunsa, mukaanlukien sarjakärki Padel Housen 2-1. Hyvät otteet nostivat merkittävästi joukkueen osakkeita runkosarjan toiselle puoliskolle lähtiessä. Kolmanteen kierrokseen ÅLK lähtee sarjataulukon kakkosena.

Kärkipaikalta pelikierrokselle lähtenyt House päihitti kierroksen avausottelussaan, viikonloppuun sarjan toisena lähteneen Smashin 2-1. Vaikka House taipui Triplassa ÅLK:lle, sai joukkue kerättyä täydet lisäpisteet sunnuntain Padel Tampere-sarjasta ja jatkaa edelleen sarjan kärkijoukkueena.  Miesten sarjataulukon kärki on äärimmäisen tiukka, kun viisi parasta joukkuetta ovat kaikki neljän pisteen sisällä toisistaan. Sarjan tyvipäähän joukkueiden nousu mukaan pudotuspeleihin vaatisi jo pieniä yllätyksiä, mutta kaikki on vielä mahdollista.

Naisissa kierroksen onnistuja oli vastaavasti Padel House. Joukkue teki kotikentällään vakuuttavaa jälkeä, voittaen kaikki ottelusarjansa. Matkalla kaatuivat viime vuoden mestari Padel West (2-1), sarjan kolmantena oleva Padel JKL (3-0) sekä Padel Tampere (0-3). Naisissa taulukon keskijoukossa on erittäin tasaista ja pudotuspelipaikoista tullaan näkemään mielenkiintoisia kamppailuita runkosarjan päätös kierroksilla. Padel Club Finlandille kauden avauskierrokset ovat olleet haastavia, kun joukkue on onnistunut nappaamaan sarjan puoleen väliin mennessä ainoastaan yhden sarjapisteen.

Suomen Padelliigan tulokset ja sarjataulukko

MIEHET

NAISET

Ykkösdivarit


Kuvassa kokemusta ja nuoruutta. Smash II:n Tero Korhonen (vas.) ja Harri Ahtee sekä Pori Padelin Santeri Huhtala ja Justus Ranta. Tässä taistossa kiivas taisto päättyi nuorten voittoon 1-2 (6-4, 0-6, 0[9] -1[11]) Kuva Pori Padel

Ykkösen kierrokset pelattiin viikonloppuna Padelliigan yhteydessä Espoossa. Niin naisissa kuin miehissä sarja on erittäin mielenkiintoinen ja useilla joukkueilla on edelleen mahdollisuus nousta mukaan pudotuspelikierrokselle ja liigakarsintoihin. Tyvipäässä kamppaillaan erityisesti suoraa putoamista vastaan. 

Miesten A-lohko on äärimmäisen tasainen. Sarjan piikkipaikkaa pitää hallussaan Open Padel. Vantaalaisten ero kakkosena taulukossa olevaan Padel House II:n on kaksi pistettä ja lohkossa viisi joukkuetta ovat toisistaan neljän pisteen sisällä. B-lohkossa Padel House Vantaa on vastaavasti ottanut jo selvästi eroa muihin, voittaen kaikki pelaamansa ottelut. Eroa kakkosena olevaan Bille Beino Padeliin on jo kuusi sarjapistettä. Bille Beinon kanssa lohkon toisesta pudotuspeli paikasta taistelee kiivaiten Padel Tampere II.

Naisissa molempien lohkojen kärjessä ovat puhtaan pelin joukkueet. A-lohkon Padel House Vantaa on tehnyt kovaa tulosta ja antanut ensimmäisen sarjapuoliskon kamppailuistaan, ainoastaan yhden erän vastustajilleen. Myös B-lohkossa sarjakärki on ollut vahva. Padel Sawo on vallannutkin B-lohkossa kärkipaikan hienoilla otteillaan. Kuopiolaiset ovat voittaneet kaikki sarjaottelunsa ja hävinneet näistä ainoastaan 3 yksittäistä erää. Lohkokakkoseen Padel House II:een eroa on savolaisten eduksi jo viisi sarjapistettä. A-lohkossa jatkopaikasta taistelevat vielä hyvissä asemissa Padel 247Padel JKL II sekä viime vuonna naisten liigaa pelannut Padel Lahti. Myös Padel King Hämeenlinnalla on teoreettiset mahdollisuudet tehdä nousua mukaan kärkitaistoon.  

Ykkösen tulokset ja sarjataulukko

MIEHET

NAISET

Kakkosdivarit


Padel Adderin naisten joukkue Vaasassa

Sarjapadelin suurimmalla sarjatasolla riitti hyvää vilskettä läpi viikonlopun. Otteluja pelattiin viikonloppuna Jyväskylässä, Kaarinassa, Porvoossa, Salossa ja Vaasassa.

Naisten lohkoista kaikissa kolmessa on tasaista. Kärkisijoja pitävät sarjan toiselle puoliskolle lähdettäessä Smash Padel II (etelä), Saimaa Padel Club (keski) ja Poropadel (pohjoinen). Etelä-lohkossa sarjakärkeä jahtaavat kiivaasti, perässä pisteen erolla olevat ETK ja SaTS. Keskilohkossa sarjajoukkuetta kolmen pisteen päässä vastaavasti tasapisteissä olevat Plaza Padel Club ja Pori Padel. Pohjoisessa toisena oululainen Padel Oulu, joka on ainoastaan pisteen perässä paikallisvastustajaansa. Myös Padel 2 Win:llä vielä hyvät mahdollisuudet edetä mukaan nousukarsintoihin.

Miesten kakkosessa länsi-lohkon Padelpark II on ottanut pientä eroa muihin omassa lohkossaan. Muissa lohkoissa lähdetään mielenkiintoisista asetelmista kauden toiselle puoliskolle. Lohkojen kärjissä Open Padel II (etelä), LTS Padel (Itä) ja Padel 2 Win (pohjoinen). Näissä kaikissa kärjen erot todella pieniä.

Kakkosen tulokset ja sarjataulukko

MIEHET

NAISET

Kolmonen


Padel Lahti II:n Miko Suihko ja Kalle Nikkilä miettimässä seuraavia siirtojaan Vaasassa. Kuva: Kim Heinonen

Miesten kolmosen A-lohkoa pelattiin Espoon Kera halleilla ja B-lohkoa Vaasan Padel X:n Klemettilän klubilla.

A-lohkossa piikkipaikalla Padel House Vantaa III (15 p.), takana jahtaavat Open Padel III (13 p.) ja Smash Kotka II (11 p.). B-lohkossa kärjessä Padel 9 (12 p.) takanaan pisteen perässä Padel 2 Win II (11p.).

Kolmosen tulokset ja sarjataulukko

MIEHET

Sarjapadelkauden 3. kierros toukokuussa

Sarjapadelia pelataan seuraavan kerran toukokuussa 6.-7.5. ja ohjelmassa runkosarjojen 3. sarjakierros. Suomen Padelliiga rantautuu kesän alla Tampereelle ja kierrosta isännöi Padel Tampere, Pirkkalan Linnakallio NEW-klubillaan.

Muut kierroksen kilpailu-isännät, tapahtuma-areenat ja paikkakunnat alla:

► Padel King Hämeenlinna ry –  (N1DA)
ÅLK ry – Bo Arena, Kaarina (N1DB)
Padel 247 ry – Nokia (M1DA / M2DC)
► Pori Padel ry – Pori (M1DB)
► Open Padel ry – Kaivoksela, Vantaa (N2DA / M3DA)
► Saimaa Padel Club ry – Padel Zone, Lappeenranta (N2DB)
► Padel Kunnonkeskus ry – Kunnonkeskus Pieksämäki (N2DC)
► Open Padel ry – Martinlaakso, Vantaa (M2DA)
► Hyvinkään NMPY ry – Padel Club Monni, Hyvinkää (M2DB)
► Padel Sawo ry – Padel Club Kuopio (M2DD)
► Padel Lahti ry – Padel Lahti (M3DB)

Seurasiirrot ja kokoonpanotäydennykset

Sarjapadelin siirtotakaraja on 30.4.2023 klo 23.59. Siirtotakarajan jälkeen muita seuroja sarjakaudella edustaneet pelaajat eivät voi enää siirtyä muihin seuroihin loppukauden aikana. Saman seuran ja farmiseurojen välillä kokoonpanosiirtoja mahdollisuus tehdä myös siirtotakarajan jälkeen lainasääntöjä noudattaen. 

► Joukkueiden tulee aina ilmoittaa sarjapäällikölle mahdollisista kokoonpanotäydennyksistä kolmannelle kierroksille viimeistään keskiviikkoon 3.5.2023 mennessä. Joukkueiden viralliset kokoonpanot ja edustusoikeudet päivitetään ja ovat nähtävissä aina sarjapadel-sivuilta.