Padelin sisäkenttien Suomen mestarit 2023 selvillä – palkintokorokkeille nousi useita ensikertalaisia

Sunnuntai 12.3.2023


Open Padel Martinlaakson loppuunmyyty kisakatsomo pääsi nauttimaan Suomen parhaasta padelista ja hienosta urheiluviihteestä Vantaan lauantai-illassa. SM-sarjojen molemmissa kilpailuluokissa nähtiin viikonlopun aikana virkistäviä yllätyksiä ja ennenkaikkea upeaa venymistä tiukoissa paikoissa. SM-kilpailuluokissa palkintokorokkeille nousi tänä vuonna niin lajilegendoja kuin myös ensikertalaisia.

Naisten finaalista muodostui viihdyttävä jännitysnäytelmä

Naisten ykkössijoitettuina turnaukseen lähteneet Saana Saarteinen ja Martina Minetti eivät antaneet ennakkosuosikin viitan painaa, vaan raivasivat tiensä upeiden otteiden saattelemina sisäkenttien Suomen mestareiksi. Tamperelaista Padel Westiä edustavalle Saarteiselle mestaruus on avoimissa SM-luokissa nyt neljäs. Vastaavasti viime vuosina kovalla vauhdilla kotimaisten naispelaajien kärkijoukkoon nousseelle Minettille mestaruus oli nyt ensimmäinen. Padel Tamperetta edustava nuorukainen pääsikin nyt hienosti kirkastamaan viime vuonna ansaitsemansa tuplapronssinsa nousemaan korkeimmalle korokkeelle.

Mestaruus ei tänä vuonna irronnut vahvalle tamperelaisparille kuitenkaan helpolla, vaan he joutuivat tämän eteen tekemään täyden työn. Naisten finaalista muodostuikin lopulta todella viihdyttävä kokonaisuus, kun ennakkoluulottomasti ja kovalla itseluottamuksella läpi turnauksen pelanneet Venla Andersson (ÅLK) ja Matilda Vainio (Padel House) eivät luovuttaneet ainuttakaan helppoa pistettä ottelussa. Tällä kertaa se ei kuitenkaan kantanut vielä loppu huipennukseen asti, kun tamperaiset saivat kaivettua tasaisen tekemisen turvin tarvittavat pisteet kasaan ja samalla mestaruuden itselleen lopputulokselle 2-0 (6-3, 7-6). Anderssonin ja Vainion mainiot otteet olivat kuitenkin ennalta ajatettuna ehkä yksi turnauksen suurimmista yllätyksistä. Matkan varrella pari onnistui kaatamaan useita Top 10 – kärkinaisia sekä kääntämään kovia pelejä edukseen. Hienojen otteiden myötä nuorukaiset pääsivät nyt ansaitusti nousemaan palkintokorokkeelle padelin avointen luokkien SM-kisoissa.

Naisten pronssiottelua ei tänä vuonna pelattu Suheil Lizana ja Minna Torkin jouduttua vetäydyttyä ottelusta. Rankan turnauksen ja Anderssonia ja Vainiota vastaan pelatun välierän, rasitusten muodostuttua ylipääsemättömäksi, pronssimitalit nappasi luovutuksen kautta Ninni Hietaniemi ja Annika Sillanpää. SM-mitalit olivat hopeanaisten tapaan molemmille ensimmäiset avoimissa kilpasarjoissa.

Lajilegenda Sjövall mestariksi jo kymmenettä kertaa – Huttuselle toinen putkeen

Miesten finaalissa kohtasivat upean turnauksen pelanneet Micke Kontinen ja Juuso Tapanainen sekä vakuuttavaa jälkeä takoneet ykkössijoitetut Saska Huttunen ja Max Sjövall. Tilanne oli ennakkoon värikäs, olihan vastakkain mm. lajilegendojen viittaa kantavat ja ennen yhdessä pitkään pelanneet Housea edustavat Tapanainen ja Sjövall sekä Padel Tampereen Kontinen ja Huttunen.

Kontinen ja Tapanainen olivat nouseet finaaliotteluun kaadettuaan matkan varrella hienoilla otteillaan mm. miesten kakkossijoitetut, Axel Wariksen ja Pyry Hyrkkönen sekä välierien jännitysnäytelmässä, viime vuoden hopeamitalistit Tuomas Mannerin ja Henrik Sillanpään. Finaalissa vastaan asettuneista kärkisijoitetuista Huttunen vastaavastt tavoitteli nyt toista SM-kultaa putkeen (1. ulko-SM, Salo 2022) ja Sjövall vastaavasti uransa kymmenettä kultaansa. Huttunen & Sjövall eivät ollut hävinnyt erääkään koko turnauksen aikana.

Loppuottelussa nähtiin kovia lyöntejä, taidokasta pallonkäsittelyä ja periksiantamattomuutta kaikilta pelaajilta. Huttusen ja Svövallin aggressiivinen peli toi lopulta parille ensimmäisen yhteisen mestaruuden eräluvuin 2-0 (6-1, 6-3). Kontiselle mitali oli myös ensimmäinen padelin yleisissä luokissa.

Naisten tapaan pronssiset mitalit jaettiin luovutuksen kautta, kun Sillanpää joutui vetäytymään alaraajavamman seurauksena päätöskamppailusta. Tämän myötä pronssimitaleista pääsivät nauttimaan kokeneet turkulaispadelistit Ville-Veikko Hynninen ja Olli Marjamäki.

Suomen mestarit 2023 Saana Saarteinen & Martina Minetti

NAISTEN PALKITUT SM 2023

1. Saana Saarteinen (West) & Martina Minetti (Padel Tampere)
2. Venla Andersson (ÅLK) & Matilda Vainio (House)
3. Ninni Hietaniemi (Open Padel) & Annika Sillanpää (West)

Suomen mestarit 2023 Max Sjövall & Saska Huttunen

MIESTEN PALKITUT SM 2023

1. Saska Huttunen (Padel Tampere) & Max Sjövall (House)
2. Micke Kontinen (Padel Tampere) & Juuso Tapanainen (House)
3. Ville-Veikko Hynninen (ÅLK) & Olli Marjamäki (ÅLK)

SM-KISOJEN TULOKSET

SM-tulokset nähtävissä kokonaisuudessaan Padelution-palvelun kautta: https://www.padelution.com/events/sisakenttien-sm-kilpailut-mbmcmd-nbncnd