CUPRA Finnish Padel Tour 2023 alkaa Lahdesta – viime vuoden kiertue keräsi yli 230 000 katsojaa

Keskiviikko 1.2.2023Padel on kasvattanut jalansijaansa Suomessa huippu-urheiluna ja viihdyttävänä yleisölajina. Vuoden 2022 CUPRA Finnish Padel Tour keräsi ottelutapahtumiin ja striimien ääreen yli 230 000 katsojaa, ja tämän vuoden kiertueesta on luvassa edellistäkin isompi ja viihdyttävämpi.

Suomessa lähestytään 100 000 padelharrastajan rajapyykkiä. Toiveenamme onkin, että sekä nykyiset että uudet harrastajat löytäisivät striimimme pariin, jonka kautta saisivat hyviä vinkkejä omaan peliinsä ja mikä parasta näkisivät, millä tasolla huippumme pelaavat”, kertoo Suomen Padelliiton kumppanuuspäällikkö Mika Virmalainen. 

CUPRA Finnish Padel Tour pelataan vuonna 2023 kuudella paikkakunnalla, joista täysin uusia pelipaikkoja ovat helmikuussa starttaavan osakilpailun kisaisäntä Lahti, huhtikuun osakilpailun Seinäjoki ja toukokuun Kuopio, jossa kilpailuja isännöi Padel Sawo.

Elokuussa FPT-kiertue rantautuu tutulle maaperälle Tampereelle Padel Tampereen isännöimänä, jossa viime vuonna järjestettiin historiallisen upeat SM-kilpailut FPT-kilpailujen yhteydessä. Kauden viides osakilpailu pelataan Espoossa niin ikään viime kaudelta tutun Padel Housen järjestämänä.

Kausi huipentuu joulukuun Masters-turnaukseen Boost Academyn isännöimällä uudella areenalla Turun Vähäheikkilässä, jonne valmistuu kevään aikana kansainvälisen tason puitteet padeltapahtumille.

Haluamme myös jatkossa nostaa esille Suomen parasta padelia ja vahvistaa kilpapadelin asemaa, ja mikä sen parempi tapa siihen kuin laadukas tapahtuma stream-lähetyksen kera. Erityisen iloinen olen siitä, että pääsemme tuomaan kiertueemme täysin uusille paikkakunnille, joissa padel on lyönyt itsensä läpi todella vahvasti”, Virmalainen sanoo.

Kasvanut näkyvyys luo uskottavuutta ja kehittää kilpailuja

Vuosi 2022 oli Finnish Padel Tourille merkittävä uudistusten vuosi. Mukaan tulivat uusi pääyhteistyökumppani CUPRA sekä ISTV:n ja Ruudun välityksellä jaetut laadukkaat striimilähetykset.

Yhteistyö mediakumppanimme Sanoman kanssa on tuonut lajille uskottavuutta ja mikä tärkeintä näkyvyyttä. Käytännön toteutuksen onnistuminen vaati myös kaikkia muita yhteistyökumppaneitamme, joten iso kiitos myös heille sekä tietysti pelaajille ja koko padelyhteisölle”, Virmalainen sanoo.

Padelyleisö otti uudistuneen kiertueen vastaan innokkaasti. Finnish Padel Tour -kiertue tavoitti tapahtumissa sekä ISTV:n ja Ruudun striimien sekä tallenteiden välityksellä yli 120 000 katsojaa. Lisäksi Finnish Padel Tourin Youtube-kanavalla Finnish Padel Tourin Youtube-kanavalla jaetut ottelutallenteet ovat keränneet jo 110 000 katselukertaa. SM-viikonlopun livelähetyksiä seurasi yhteensä yli 30 000 katsojaa.

Kiertuetta mahdollistivat osaltaan lähes 20 yhteistyökumppania, joista valtaosa jatkaa mukana myös kaudella 2023.

Aloitimme kehittämisen käytännössä nollasta ja teimme viime vuoden kiertueen eteen ison työn brändi-ilmeen luomisesta alkaen. Onnistuimme esittelemään padelin urheiluyleisölle isosti ja kuuluvasti. Oli ilo nähdä, miten hienosti padelyleisö otti kehitysaskeleet vastaan”, Virmalainen kertoo.

Edistysaskel oli suuri myös pelaajille niin urheilullisesti kuin näkyvyyden osalta. Suomen kärkipelaajiin kuuluva Tuomas Manner kertoo, että Suomen korkeimman tason kilpailujen näkyminen valtakunnallisissa suoratoistopalveluissa on lajin tunnettuudelle ja kehitykselle ensiarvoisen tärkeää.

Vuosi 2022 oli huima kehitys edellisiin vuosiin verrattuna. Kilpailusarjana Finnish Padel Tour tarjosi loistavat puitteet kilpailla kansallisella tasolla Suomen parhaita sekä myös kansainvälisiä pelaajia vastaan. Aiempaa laajemman näkyvyyden myötä yleisön lajiymmärrys sekä padelin uskottavuus yhtenä vakavasti otettavana kilpaurheiluna vahvistuu”, Manner kommentoi.

Viime vuonna striimilähetyksiä isännöivät Ilkka Fali ja Mikko Laitinen, jotka jatkavat mukana myös tänä vuonna.

Historiallinen kausi 2022 tarjosi pelaajille parrasvalot ja padelin ystäville live-lähetyksen, jollaista ei ole Suomessa ennen nähty. Oli kunnia olla mukana elävöittämässä tuotantoa ja tuomassa oma lisämauste katsojille. Kuten pelaajilla, myös selostajana ja asiantuntijana tavoitteena on ottaa seuraava askel ja pyrkiä tuomaan katsojille entistä enemmän lisäarvoa”, Laitinen maalailee.