Ilmoittautuminen senioreiden sarjapelikauteen 2023 käynnistyy

Tiistai 24.1.2023


Kuva: Jonas Tana

Kuva: Jonas Tana 

Suomen Padelliitto aloittaa seurojen ja pelaajien toiveesta seurajoukkueiden välisen senioreiden sarjapadelin kauden 2023.
Sarjavaihtoehtoja on neljä, miehille kaksi ja naisille kaksi eri ikäluokkaa. Seura voi ilmoittaa joukkueen itselleen sopivaan sarjaan tai useampaankin sarjaan. Joukkueiden määrää ei ole rajattu.

Ikäluokat

1. Miehet 45+
2. Miehet 55+
3. Naiset 45+
4. Naiset 55+

Säännöt

 • Joukkueeseen ja yhteen sarjaotteluun tarvitaan vähintään 4 pelaajaa. Senioreiden sarjapadelottelussa pelataan kaksi ottelua, 1- ja 2-parien ottelut
 • Joukkueen pelaajien tulee täyttää viimeistään tänä vuonna sarjan minimi-ikä, 45+ -sarjassa 45 vuotta ja 55+ – sarjassa 55 vuotta 31.12.2023 mennessä.
 • Joukkueiden pelaajilla tulee olla voimassa oleva kilpailulisenssi + seurajäsenyys.
 • Pelaaja voi edustaa 45+ ikäluokassa toista seuraa ja 55+ ikäluokassa toista seuraa sekä yleisessä luokassa vielä eri seuraa. Tällöin pelaajan pitää tehdä edustusoikeuden muutos Suomen Padelliittoon. Linkki: Seuran-edustaminen-ja-seurasiirto
 • Pelaajia voi lisätä joukkueeseen kauden aikana.
 • Tarkemmat senioreiden sarjapadelin säännöt julkaistaan joukkuemäärän vahvistuttua.

Pelimuoto

Senioreiden sarjapadel pelataan sarjamuotoisena kilpailuna keskitettyinä peliviikonloppuina.
Runkosarja tullaan pelaamaan todennäköisesti yksinkertaisena runkosarjana, jonka päälle finaaliviikonloppu, jossa ratkaistaan voitot, nousut ja putoamiset. Peliviikonloppuja tulee koko vuodelle yksinkertaisessa runkosarjassa joko 2 tai 3 + finaaliviikonloppu joukkuemäärästä riippuen.

Toinen vaihtoehto on kaksinkertainen runkosarja, jossa viikonloppuja tulee 4 + finaaliviikonloppu. Yksinkertaisessa sarjassa osa peliviikonlopuista on yksipäiväisiä. Joukkueilta tullaan kysymään ilmoittautumisen yhteydessä kumpaa runkosarjamuotoa he toivovat.

Runkosarjan ottelu voi päättyä tasan 1-1, 2-0 tai 0-2. Finaalipeleissä ratkaistaan ikäluokan Suomen mestaruudet, sekä sarjanousijat ja -putoajat. Näissä peleissä pitää löytää voittaja, joten 1-1 tilanteessa pelataan ratkaiseva ottelu, johon pitää muodostaa uusi pari. Pari ei ole saanut pelata kyseisessä sarjaottelussa yhdessä, mutta erikseen kyllä. On sallittua ottaa kokonaan uusi pari tai toinen pelaajista voi olla sellainen, joka ei ole pelannut vielä kyseisessä sarjaottelussa.

Sijoittaminen eri sarjatasoille

Senioreiden sarjatasojen määrä riippuu osallistujamäärästä. Joukkueet sijoitetaan nimettyjen 4 parhaan pelaajan tason mukaan sarjatasoille.

Ilmoittautuminen

Sarjailmoittautuminen sarjaan avataan 24.1.2023, ja ilmoittautuminen päättyy perjantaina 10.2.2023. Joukkueeseen tulee nimetä vähintään 4 pelaajaa, mutta suositeltavaa on vähintään 5 pelaajan nimeäminen mahdollisten loukkaantumisten tai peliesteiden takia.
Ilmoittautuminen on sitova.

Sarjaan ilmoittaminen tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen office@padel.fi ilman erillistä lomaketta.

Otsikoksi: Senioreiden sarjapadel (ja joukkueen nimi)

Viestikenttään:

  • Seuran nimi, ja joukkueen yhteyshenkilön tiedot
  • Sarja(/t) mihin ilmoittautuu
  • Pelaajien nimet sarjoittain, ja pelaajien rankingpisteet Suomen Padelliiton ranking:ssä, D- ja E-luokan pelaajille riittää maininta D tai E-lk
  • Toiveena yksin- vai kaksinkertainen sarja

Otteluohjelma

Kausi rakennetaan liitossa seuraavan vaihesuunnitelman mukaisesti

1. Sarjoihin ilmoittautumiset 10.2.2023 mennessä
2. Sarja- ja lohkojakojen alustava julkaisu 17.2.2023 mennessä
3. Kilpailupaikkahaku 17.-3.3.2023* mennessä (pidennetty 24.2.)
4. Sarjojen aikataulutus ja sarjaohjelman julkaisu 10.3.2023 mennessä (pidennetty 28.2.)

Sarjan ensimmäinen viikonloppu on todennäköisesti 15.-16.4.2023

Sarjamaksut

 • Senioreiden sarjapadel 150 €/ kausi/ joukkue

Turnausviikonloppujen kenttävuokrat jaetaan tasaisesti kierrokselle osallistuvien joukkueiden kesken. Sarjasta luopumisesta ilmoittautumisen jälkeen tai kesken kauden Suomen Padelliitto on oikeutettu veloittamaan joukkuetta 120 €.