Erja Sarasteelle Suomen Padelliiton Taustavoima-palkinto

Tiistai 17.1.2023


Viime viikolla järjestetyssä vuoden 2023 Urheilugaalassa palkittiin menneen vuoden parhaita urheilijoita, urheilutekoja sekä eri urheilulajien ja järjestöjen parissa ansiokkaan uran tehneitä henkilöitä. Helsingin jäähallin välkkyvien valojen alla ansaitut kunnianosoituksensa saivat myös eri urheilulajien Taustavoimina toimineet henkilöt. Taustavoima-palkinnolla palkitut henkilöt ovat vaikuttaneet merkittävässä roolissa lajiensa kehittymiseen tai heillä on ollut ratkaiseva rooli lajin menestymisen takana tai heidän pyyteetön pitkäjänteinen työnsä on ollut merkittävää muulla tavoin lajin ja sen urheilijoiden menestyksen ja elinvoimaisuuden varmistamiseksi.

Padelin puolelta Taustavoima-kunniakirjalla palkittiin lajiliiton apuna äärettömän tärkeää ja mittaamatonta arvokasta työtä jo vuosien ajan tehnyt Erja Saraste. Erja on pitkän linjan toimija suomalaisessa padelissa ja hän oli mukana lajin parissa jo ensimmäisten padelkenttien kotiuduttua Suomeen 2000-luvun alussa. Erja on myös toiminut Suomen Padelliitossa eri luottamustehtävissä useiden vuosien ajan. Erjan kädenjälki on näkynyt liiton hallitustyössa sekä monissa eri toimikunnissa. Edelleenkin hän toimii sekä liiton eettisessä toimikunnassa että toimeenpanotoimikunnassa.

Erjaa voidaan perustellusti pitää liiton todellisena taustavoimana. Erjan suuri lajisydän sekä hänen aktiivisuutensa ja innovatiivisuutensa padelin parissa ovat olleet poikkeuksellisen merkittävässä roolissa lajin pitkäaikaisessa kehityksessä Suomessa.

Suomen Padelliitto onnittelee lämpimästi Erjaa suuresta ja ansiokkaasta työstä, jonka hän on jo tähän mennessä lajimme eteen kotimaassamme tehnyt. Taustavoimia ei urheilussa koskaan voi olla liikaa ja Erja on tämän tunnustuksen todenteolla ansainnut.