Sarjapadelin avausviikonloppu tarjosi viihdettä ja tunnelmaa ympäri Suomen

Keskiviikko 7.12.2022


Sarjapadelkauden 2023 avauskierros saatiin pakettiin menneenä viikonloppuna. Avauskierroksen aikana pelejä pelattiin yhteensä 10 paikkakunnalla ja viikonloppuna vauhdikkaita sarjaotteluita nähtiin yhteensä liki 200.

Historian järjestyksessään toinen sarjapadelkausi käynnistyi kaikkien joukkueiden osalta 3.-4.12. Avauskierroksella nähtiin äärimmäisen hienoja urheiluhetkiä ja upeita tapahtumia läpi viikonlopun. Halleissa riitti hienosti ääntä sekä villiä kannustustakin, jotka nostivat upeasti tunnelmaa niin urheilijoilla kuin katsojien keskuudessa.

Padelliigassa viimekauden menestyjillä vahva aloitus, myös uusia joukkueita mukana kärkitaistossa

Naisten Padelliigassa viime kauden kärkikaksikko Padel House (3-0) ja Padel West (3-0) jatkoivat hyviä otteitaan ja pelasivat viikonlopun mainiosti. Naisissa sarjataulukon kolmantena hienon avauskierroksen pelannut Padel JKL (2-1). Jyväskyläläisillä oli edessä ennakkoon ajatellen erittäin haastava viikonloppu, mutta keskisuomalaiset onnistuivat nappaamaan upeat otteluvoitot viime kaudella neljän parhaan joukkoon yltäneistä ÅLK:sta ja Padel Tampereesta. JKL onnistui nappaamaan myös tärkeän sarjapisteen West-ottelusarjasta, kun Iida Palo ja Janna Tanskanen onnistuivat lyömään omassa ottelussaan Westin Roosa Timosen ja Tanja Tuomen 2-0 (6-2, 6-4).

Miehissä viimekauden hopeajoukkue Padel House (4-0) jatkoi vahvoja otteitaan ja voitti kaikki viikonlopun sarjaottelunsa häviten ainoastaan yhden yksittäisen ottelun. Viikonlopun suurin yllätys miehissä oli varmasti Smash Padel. Helsinkiläiset jäivät viime kaudella runkosarjan viimeisiksi ja varmistivat liigapaikkansa vasta liigakarsinta voitollaan oululaisesta OVS Padelista. Smash vahvisti joukkuettaan reilulla kädellä ja se kantoi sarja-avauksessa hedelmää. Liigassa viikonlopun ehkä jännittävin yksittäinen ottelu nähtiin Smashin ja ÅLK:n välisen sarjan kolmannessa ja ratkaisevassa pelissä, jossa Smashin ykkösparina pelanneet uudet espanjalaisvahvistukset Marcos Jimenez ja Guillermo Colladedo onnistuivat kääntämään ottelusarjan Smashille Axel Warista ja Joni Luolamaata vastaan pelatussa ottelussa, vasta super tie-breakissä pistein 10-6.

Pääkaupunki seudun joukkueet valloittivat piikkipaikat ykkösessä, Savolaiset vahvana omassa lohkossaan

Ykkösen lohkoista yhteensä kolmessa, kärkipaikalle kiilasivat sarja-avauksessa pääkaupunkiseudun joukkueet. Ainoastaan naisten ykkösdivarilohkossa nähtiin poikkeus, kun B-lohkossa kärkipaikalle kiilasi puhtaalla pelillä aloittanut Padel Sawo (3-0).

Naisten A-lohkon kärkipaikan nappasi Padel House Vantaa (3-0), kintereillään 2 sarjapistettä vähemmän kerännyt Padel JKL II (3-0). Miesten 1. divarissa A-lohkon kärjessä maaliskuun kierrokselle lähtee nousijajoukkue, myös vantaalainen Open Padel (3-0) ja toisena Espoon Padel House II (2-2). Miesten B-lohkossa piikkipaikan jakavat yhdeksällä pisteellä Padel House Vantaan (3-0) miehet ja helsinkiläinen Bille Beino (4-0).

Suurimmalla sarjatasolla riittää varmasti jännitystä pitkin kautta 

Sarjapadelin suurin sarjataso naisten ja miesten kakkonen tulee varmasti tarjoamaan jännitystä ja yllätysmomenttejakin pitkin kautta. Maantieteellisesti tasaisesti jaetuissa eri lohkoissa tullaan varmasti kauden aikana näkemään hienoja kamppailuita, joiden ottelutuloksia on ennakkoon vaikea veikkailla. Avauskierroksen jälkeen kärkipaikoilla myös useita eri alueiden joukkueita, joiden mukana moni uusia tulokkaita tässä kilpailumuodossa. 

Ilman sarjaotteluita toiselle sarjakierrokselle lähtevät naisissa Etelä-lohkon Smash Padel II (3-0). Lohkon kärjen jakaa tasapisteissä raaseporilainen ETK Padel (2-1). Keskisessä lohkossa kärkipaikalla savonlinnalainen Saimaa Padel Club (3-0) ja pohjois-lohkossa oululainen Poropadel (3-0).

Miesten kakkosessa kärjessä etelä-lohkossa Open Padel II (4-0) ja Porvoon Padel (4-0), itä-lohkossa jyväskyläläinen Padel Adder II (4-0) ja lappeenrantalainen LTS Padel (4-0), länsi-lohkossa turkulainen Padelpark II (4-0) ja pohjoisessa Padel Sawo (3-0).

Miesten kolmosessa mukana myös juniorijoukkueita

Miesten kolmosdivarin lohkot muodostuvat kaudella 2023 pitkälti muiden joukkueiden ns. kakkos- ja kolmosjoukkueista, mutta myös muutamasta nousua hakevasta ykkösjoukkueesta. Kolmosessa nähdään myös junioripelaajien ympärille rakennettuja joukkueita, joita ovat espoolainen Padel House IV ja Padel Tampere III. Lohkoissa ilman sarjaottelutappioita aloittivat A-lohkon Padel House Vantaa III (4-0) ja B-lohkossa kangasalalainen Padel 9 (3-0) sekä vaasalainen Padel2Win II (3-0).

Sarjapadelkausi jatkuu maaliskuussa

Sarjapadelkausi jatkuu maaliskuussa 18.-19.3. Keskitetyn viikonlopun otteluja järjestetään alkukeväästä Espoossa, Jyväskylässä, Kaarinassa, Porvoossa, Salossa ja Vaasassa.

Tulokset ja sarjataulukot

Avauskierroksen tulokset, tilanteen sarjataulukoissa ja tulevat ottelut ovat nähtävissä Padelutionin sarjapadel-sivuilta.