Suomen Padelliiton liittohallituksen kuukausitiedote – Marraskuu 2022

Keskiviikko 2.11.2022

Tervehdys Suomen koko padelperheelle!

Suomen Padelliitto toimittaa hallituksen kokousten jälkeen ”Padelliiton kuukausikirjeen”, joka julkaistaan liiton omissa viestintäkanavissa sekä lähetetään sähköpostitse jäsenseuroihin. Tiedotteeseen kootaan ajankohtaisia asioita liiton toimintaan liittyen. Seurojen toivotaan jakavan tiedote edelleen omille jäsenilleen. Tällä tavoin liiton toimintaa saadaan näkyvämmäksi näiltäkin osin.

JÄSENSEURAT

Tällä hetkellä Suomen Padelliittoon kuuluu 76 padelseuraa. Suomen Padelliiton jäsenseurat: https://padel.fi/suomenpadelliitto/#jasenseurat

 

Seuran kehittämistuen 2023 hakuaika alkaa 1.11.2022

Seuratuen tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toimintaa lasten ja nuorten keskuudessa. Kehittämistuen myöntää Opetus- ja kulttuuriministeriö. Hakuaika päättyy 30.11 klo 16.15. Tämä on loistava tilaisuus vahvistaa oman seuran junioritoimintaa. Lue lisää ja täytä hakemus.

https://okm.fi/-/seuratoiminnan-kehittamistuki-seuratuki-

Urheilijan apurahan hakuaika kesälajien 2023 osalta on alkanut

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain kilpailu- ja valmennusrahaa. Kesälajien urheilijoiden hakuaika alkaa 13.10.2022 ja päättyy 17.11.2022 kello 16.15. Hakemuksen tekee urheilija itse OKM:n asiointipalvelun kautta. Lue lisää ja vinkkaa eteenpäin:

https://okm.fi/-/urheilijoiden-valmennus-ja-harjoitteluapurahat

Hienoja voittoja maajoukkueen MM-karsinnassa

Iso kiitos Suomen padelia edustaneelle maajoukkueelle ja heidän valmentajilleen MM-kilpailuiden Euroopan karsintavaiheessa. Karsinnat pelattiin Derbyssa Englannissa syys-lokakuun vaihteessa. Naisten ja miesten joukkueet voittivat hienosti omat alkulohkonsa. Jatkopeleissä miesten joukkue taipui lopulta Hollannille. Naisille puolestaan Portugali oli vielä tällä kertaa liian kova vastus. Kisalippu varsinaisiin kisoihin jäi tällä kertaa lunastamatta. Koko joukkue sai upeita onnistumisia ja tärkeää kansainvälistä kokemusta.
Lue lisää:

https://padel.fi/2022/10/03/suomen-maajoukkueet-pelasivat-upeat-mm-karsinnat-dubain-kisat-jaivat-harmittavan-lahelle/

Sarjapadelin lohkoarvonnat 2023 on tehty ja joulukuun otteluohjelma sekä kilpailupaikat julkaistu

Uusi Sarjapadelin kausi aloitetaan jo joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna. Lohkoarvonta on tehty ja julkaistu Sarjapadelin sivuilla padel.fi/sarjapadel. Ilmoittautuneita joukkueita on ennätysmäärä ja sen myötä myös kaksi uutta sarjaa; naisten 2-divisioona ja miesten 3 divisioona. Poikkeuksellinen kauden aloitus on huomioitu myös vuosilinsenssin voimassaoloajassa. Mikäli pelaajalla ei ole voimassa olevaa lisenssiä, kannattaa hänen ostaa se kätevästi Sportti-sovelluksella juuri ennen turnausta. Vuoden 2023 lisenssikausi tullaan avaamaan jo marraskuussa ja ensi vuoden uusien kilpailulisenssiä hankkivien pelaajien lisenssit ovat voimassa 13 kuukautta 1.12.2022-31.12.2023 välisenä aikana. Luonnollisesti vuodelle 2022 lisenssin ostaneiden ei tarvitse huolehtia uuden lisenssin hankinnasta ennen vuoden vaihdetta. Huom! Vakuutuksen ostaja, tutustu vakuutuksen voimaantuloehtoihin lisenssiä ostaessasi. Sarjapadelkausi tullaan yhdistämään muuhun kilpailukauteen niin, että sarjakausi on kalenterivuosi. Tällä tavoitellaan, että seuraava sarjakausi aloitetaan vasta vuoden 2024 puolella.

Tärpit onnistuneelle kisamatkalle:

• Joukkueen kapteenin valinta
• Kapteeni kokoaa joukkueen, ilmoittaa joukkueen yhteyshenkilön kanssa mahdolliset kokoonpanon muutokset ja toimii tarvittaessa joukkueen yhteyshenkilönä kilpailutapahtumissa
• Varmistaa ennen lähtöä, että kaikilla pelaajilla on voimassa oleva lisenssi

Sarjapadelin Sarjakirja 2023 julkaistaan marraskuun aikana Padelliiton kotisivuilla. Seuroille se lähetetään myös sähköpostitse. Joulukuun otteluohjelma ja kilpailupaikat on julkaistu osoitteeseen: https://padel.fi/sarjapadel-2023/#sarjapadel

Loppukauden otteluohjelma ja kilpailupaikkakunnat julkaistaan 15.11.2022.

Muistathan ilmoittaa meille mikäli seuran yhteyshenkilöt vaihtuvat. Uuden henkilön osoitteen voit ilmoittaa toimistolle osoitteeseen office@padel.fi.

Harrastamisen malli padelin parissa – Ylöjärven kaupunki ja El Padel yhteistyössä liikuttavat lapsia koulupäivän yhteydessä

Harrastamisen Suomen malli on aloitettu vuonna 2021. Se on Opetus- ja kulttuuriministeriön avustama malli, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia. Ylöjärven El Padel yhteistyössä Ylöjärven kaupungin kanssa ovat tässä mallissa mukana. El Padelin vetäjät Mikael Koivuniemi ja Juho Vartiala ovat innoissaan lasten puolesta: “Yhteistyö lähti Ylöjärven kaupungin suunnalta. Anomus valmisteltiin yhdessä lasten ja nuorten liikuntakoordinaattorin kanssa. Nyt ryhmässä on kaiken kaikkiaan 24 tyttöä ja poikaa, joista vastaa 3 ohjaajaa. Harrastaminen on lapsille ilmaista ja se on tehty todella helpoksi, koska heidät tuodaan ja viedään bussilla paikan päälle.” Harrastamisen malli on sovittu vuodeksi kerrallaan, mutta El Padelin vetäjillä toive elää, että positiivisen palautteen voimin jatkoa on luvassa vuoden jälkeenkin.

https://harrastamisensuomenmalli.fi/tietoa/
https://www.ylojarvi.fi/harrastamisen-ylojarven-malli

Ajankohtaisia koulutuksista

KILPAILUNJOHTAJAKOULUTUS PIDETÄÄN 14.12.2022
Vuoden 2022 viimeinen kilpailunjohtajakoulutus pidetään etänä 14.12. Huomioithan, että kansallisissa kilpailuissa tulee olla nimettynä kaksi kilpailunjohtajaa. Koulutus on ilmainen.

Ilmoittautuminen koulutuksiin ja lisätietoja liiton kotisivuilta: padel.fi/seuroille

SEURAAVAN SEURAVALMENTAJAKOULUTUKSEN HAKU ON AUKI

Suomen Padelliiton II-tason valmentajakoulutusta on järjestetty kuluvan vuoden aikana jo yhteensä neljä kurssia ja kouluttautuneita on yhteensä 54. Viideskin, Espoon Padel Housessa järjestettävä kurssi, on jo edennyt ensimmäisen lähijakson osalta päätökseensä.
Vuoden 2023 ensimmäiset seuravalmentajakoulutukset järjestetään seuraavan kerran Vierumäen Urheiluopistolla 4.-5.2. ja 4.-5.3.2023 (molemmat lähijaksot kuuluvat samaan koulutukseen). Kouluttajana toimii Ville Pajakkala. Koulutukseen kuuluu lähijaksojen lisäksi mm. etätehtäviä ja oman valmennuksen videointia(yhteensä 58h).

Hakemuksen ja lisätietoa koulutuksesta löydät alla olevista linkeistä. Rohkeasti mukaan kouluttautumaan!

linkki hakemukseen : GEST 
lisätietoa koulutuksesta : Seuroille – Suomen Padelliitto ry 

Lataa Padel.fi -sovellus ja kuulet ensimmäisenä mitä on seuraavaksi luvassa:

• FPT 2023 paikkakuntien julkistus (marraskuu)
• Sarjapadelin Sarjakirja 2023 julkaistaan (marraskuu)
• Vuoden padelilmiön 2023 yleisöäänestyksen aukeaa (marraskuu)

Padelintäyteistä loppuvuotta toivotellen

Suomen Padelliitto