Suomen maajoukkueet pelasivat upeat MM-karsinnat – Dubain kisat jäivät harmittavan lähelle

Maanantai 3.10.2022


Padelin Dubain 2022 MM-kilpailuiden Euroopan karsintavaihe saatiin päätökseen viime viikonloppuna We Are Padel -padelkeskuksessa Derbyssä, Englannissa. Samalla Euroopasta MM-kilpailuihin paikkansa ansainsevat kolmen miesten maajoukkuetta ja kaksi naisten maajoukkuetta saatiin selville.

Miesten maajoukkue lähti jahtaamaan kisapaikkaa alkulohkosta C, jossa vastaan asettuivat Puola sekä Viro. Naiset vastaavasti lähtivät karsintoihin hyvistä asetelmista ja aloittavat oman urakkansa D-lohkosta, saaden vastaansa Tsekin, Unkarin sekä miesten tapaan Puolan.

Alkulohkot olivat molemmille maajoukkueille suuri menestys. Joukkueet pelasivat ottelusarjat tappioitta ja yksittäisiä otteluitakin menetettiin ainoastaan yksi, naisten ottelussa Unkaria vastaan. Hyvät otteet takasivatkin suomalaisille jatkopaikan turnauksen ratkaisukierroksille.

Miesten joukkue joutui tuleen jo lauantai-illan puolivälierässä, jossa vastaan tullut Hollanti oli lopulta illan otteluissa vahvempi joukkue ja eteni välieriin yhteistuloksella 0-2. Tuloksen myötä miesten matka päättyi ensimmäiseen ns. kerrasta poikki-ottelusarjaan.

Sunnuntaipäivällä jäi vielä jännitettävää, kun Suomen naiset jatkoivat oman kisapaikkansa tavoittelua turnauksen päätöspäivän välieräkamppailussa lajin kärkimaihin lukeutuvaa Portugalia vastaan. Ennakkoon oli selvää, että Suomen naisilla ei tässä ottelusarjassa ole kuin voitettavaa ja joukkue lähtikin ennakkoluulottomasti tavoittelemaan ehkä koko turnauksen suurinta yllätystä. Valitettavasti tähän suoritukseen Suomen joukkueen paukut eivät enää riittäneet, eikä portugalilaiset jättäneet tälle haaveelle oikeastaan mitään sattuman varaankaan, vaan marssivat lopulta suvereenisti Suomen yli tuloksella 0-2. Päivän tuloksen myötä selvisi myös se, ettei tulevissa MM-kisoissa tulla tänä vuonna näkemään suomalaisvärejä ainakaan joukkuekilpailuiden puolella.

Karsiutuminen isoista arvoturnauksista on aina harmittava asia, mutta Derbyn karsintaturnauksesta jäi loppujen lopuksi tulevaisuutta ajatellen useita hyviä asioita. Pelaajat saivat arvokasta kokemusta ja ennekaikkea suoriutuivat kovissa paikoissa todella hyvin. Molempien joukkueiden nousu karsinnoissa mukana olleiden joukkueiden TOP 6-joukkoon on jälleen osoitus huippu-urheilijoidemme kehityksestä ja oikein tehdyistä asioista harjoituskentillä. 

Suomen padel maajoukkueiden onkin hyvä kääntää katseita kohti seuraavia tulevia kansainvälisiä kamppailuja. 


Suomen maajoukkueet Derbyssä

MIEHET

Vas. Axel Wari, Oskar Nurmio, Janne Wuorinen, Henrik Sillanpää, Saska Huttunen, Pyry Hyrkkönen, Max Sjövall ja Tuomas Manner. Joukkuetta valmensi Ville Tuomi

NAISET

vas. valmentaja Eemeli Jokinen, Minna Torkki, Marsa Laukkoski, Saana Saarteinen, Martina Minetti, Ella Sillanpää, Ninni Hietaniemi, Annika Sillanpää ja Suheil Lizana

MM-kisoihin edenneet maat

Dubain MM-kisat käynnistyvät  tämän kuun 31. päivänä Yhdistyneissa Arabiemiirikunnissa.

Derbyn tulokset: