Ennätysmäärä joukkueita mukaan sarjapadelkaudelle 2023

torstai 8.9.2022


Kuvassa Padel Housen liiganaisten Maria Teeriaho Kuva: Juha Hirsimäki

Padelin seurajoukkueiden välisen joukkuekilpailun sarjapadelin ilmoittautuminen saatiin divarijoukkueidenkin osalta päätökseen elokuun lopussa. Jo aiemmin selvillä olleiden mestaruussarjan Suomen Padelliigajoukkueiden lisäksi sarjakauteen 2023 on valmistautumassa hieno määrä joukkueita, kun kaiken kaikkiaan sarjakaudelle ilmoittautui yhteensä 105 joukkuetta ympäri Suomen. Joukkuemäärän kasvun merkittävyyttä korostaa se, että kilpailumuotoa järjestetään vasta toista kertaa suomalaisen padelin historiassa.

Sarjapadelin sarjapäällikkö ja Suomen Padelliiton toiminnanjohtaja Visa Korhonen on erittäin tyytyväinen ilmoittautuneiden ja tähän sarjamuotoon mukaan lähtevien joukkueiden määrään.

Olen todella innoissani tämän kilpailumuodon jatkuvasti kasvaneesta kysynnästä ja erityisesti nyt mukaan lähtevästä joukkue- ja pelaajamääristä. Tuntuu uskomattomalta miten kovalla vauhdilla sarjapadel on kehittynyt ja noussut yhdeksi Padelliiton merkittävimpien kilpailumuotojen joukkoon. Kasvun suuruutta on välillä vaikea tajuta varsinkin siksi, että kyseistä kilpailumallia lähdettiin rakentamaan täysin nollasta vasta viime vuoden alkukesästä 2021.”

Joukkuemäärän kasvuvauhti ja kilpailumuodon kysyntä harrastajien joukossa nähdään myös Padelliitossa erittäin merkittävänä asiana tulevaisuuttakin ajatellen. Padel on onnistunut juurruttamaan kädensijaansa aktiivisesti liikkuvien ihmisten sydämeen ja tulevaisuuden näkymät kotimaassa näyttävät senkin johdosta varsin hyviltä. Sarjapadel vankistaa myös lajin sisäistä seurakulttuuria, joka on vielä edelleen nuorta sekä keskellä kehitysvaiheettaan. Seuratoiminta kuitenkin vetää padelinharrastajia puoleensa ja omia seuravärejä ja -tunnuksia halutaan edustaa yhdessä omien pelikavereiden kanssa. Seurojen kasvavat harrastajamäärät luovat mukanaan myös uusia joukkueita kilpasarjoihin ja vetävät uusia aktiiviharrastajia lajin pariin sekä vahvistavat lajin tulevaisuuden kuvia Suomessa.    

”Pienen mailapelin seurajoukkuemäärän nousu reilussa vuodessa yli 100 joukkueeseen ja ensimmäiseen sarjakauteen verrattuna yli 2,5 kertaiseksi on tietenkin seikka, joka vetää varmasti lajeista riippumatta vertaansa ihan koko suomalaisessa urheiluhistoriassa! Suuren joukkuemäärän lisäksi mieltäni lämmittää erityisesti se, miten paljon jo nyt joukkueiden nimeämissä kokoonpanoissa on pelaajia, joilla ei ole esimerkiksi aiempaa kilpailutaustaa Padelliiton alaisista yleisten luokkien kilpailuista. Kokoonpanoihin on nimetty jo ilmoittautumisvaiheessa liki 1000 urheilijaa edustamaan omia seurojaan. Tämä osoittaa, että olemme onnistunut luomaan kilpailumuodon, joka yhdistää lajimme kaikki parhaat ominaisuudet, tarjoaa urheilijoille hauskan ja sosiaalisen kilpailumallin sekä vankistaa myös omaa lajikulttuuriamme. Harrastajien seuraankuulumisen tunne on vahvaa ja lajimme seuratoiminta jatkaa kehitystään oikeaan suuntaan. Malttamattomana odotan, että saadaan tuleva kilpailukausi joulukuussa käyntiin”, iloitsee toiminnanjohtaja Korhonen.

­► Sarjapadel on Suomen Padelliiton järjestämä seurajoukkueiden välinen kilpailusarja. Kaudella 2023 sarjapadel tulee kattamaan naisten ja miesten mestaruussarjan eli Suomen Padelliigan lisäksi naisten ykkös- ja kakkosdivarin sekä miehissä ykkös-, kakkos- ja kolmosdivarin. Sarjaviikonloput pelataan keskitettyinä sarjakierroksina eri paikkakuntien padelhalleissa ympäri Suomen. Seuraava sarjakausi pyörähtää käyntiin jo kuluvan vuoden joulukuussa 3.-4.12.2022.

Aikataulut – kausi 2023

RUNKOSARJA

1. viikonloppu: 3.-4.12.2022

2. viikonloppu: 18.-19.3.2023

3. viikonloppu: 6.-7.5.2023

4. viikonloppu: 23.-24.9.2023

PUDOTUSPELIT JA KARSINNAT

Pudotuspeli- ja karsintaviikonloppu: 14.-15.10.2023

VARALLA

4.-5.11.2023

Joukkueiden julkaisu, sarjajaot sekä sarjaviikonloppujen kilpailupaikat julkaistaan myöhemmin syksyn aikana