Seurasiirtosääntöihin tehdään päivityksiä tulevalle kilpailukaudelle

Keskiviikko 17.8.2022


Sarjapadel tulee siirtymään kalenterivuotiseksi. Samalla Suomen Padelliitto tulee päivittämään lisenssi-, jäsenmaksu-, ja sarjapadeledustuksien siirrot kalenterivuotisiksi. Tämä selkeyttää pelaajien siirtymistä seuroista toiseen ja helpottaa siirtojen seurantaa. Suomen Padelliitto julkaisee tarkemmat seurasiirtomääräyksensä syksyn aikana, joten viime vuoden tapaan elokuun aikana ei ole kiirettä tehdä vielä siirtoja.

Seurasiirtomääräyksien keskeiset kohdat lyhyesti:

  • Lisenssikausi on 1.1.-31.12. Lisenssi ostetaan emoseuraan eli siihen, johon pelaaja kuuluu 1.1. (Aikaisemmin ollut 1.9.)
  • Henkilökohtaiset kilpailut, FPT- ym. kansallisissa kisoissa kerätään henkilökohtaisia rankingpisteitä, joten niissä edustetaan emoseuraa.
  • Sarjapadel on 1.1.-31.12. (Aikaisemmin 1.9.-31.8.)
    • Pysyvät seurasiirrot
    • Kaksoisedustukset 
    • Edustusoikeuden siirto

Seurasiirtojen ajankohta tulee muuttumaan vuoden loppuun, mutta sarjapadeliin liittyvät siirrot ja edustukset tulee tehdä ennen sarjapadelin alkua. Näin siirtymävuonna vuoden 2023 padelsarjojen ensimmäiset kierrokset alkavat osittain jo joulukuussa 2022. Tarkennuksista tiedotetaan tarkemmin lähikuukausien aikana.