Valmentaja Timo Hartikaisen väliraportti junioreiden EM-kisoista

Torstai 7.7.2022


Suomen poikien juniorimaajoukkue aloitti historian ensimmäisen kansainvälisen arvoturnauksensa maanantaina 4.9.2022 Euroopan Padelliitto FEPA:n Euroopan mestaruuskisoissa Espanjan Bilbaossa. EM-kisat ovat nyt edenneet yli puolivälin ja matkan aikana pelaajat ovat päässeet pelaamaan kovia kansainvälisiä pelejä ja mittaamaan tasoa maanosan parhaita junioripelaajia vastaan. Matka on tiivistänyt entisestään joukkueen upeaa yhteishenkeä ja viikon aikana nähtyä pelaamisen iloa ja riemua sekä joukkueen keskinäistä kannustamista on ollut erittäin hienoa seurata niin koti-Suomesta kuin paikanpäältä käsin. Tavoitimme Suomen juniorimaajoukkueen valmentaja Timo Hartikaisen kiireisen kisaviikon keskeltä Bilbaosta ja hän avaa joukkueen tunnelmia Espanjasta käsin kisojen väliraportin muodossa.


Terveiset lämpimästä Bilbaosta!

Juniorijoukkue sekä tärkeä vanhempien ja sisarusten kannustajajoukko pääsivät sunnuntaina perille Bilbaoon. Majoittautuminen tapahtui kaikille joukkueille tarkoitetussa Bilbaon yliopiston asuntolassa, jossa aterioiden lisäksi on yhteinen olohuone junioireille. Olohuoneesta onkin syntynyt mukava kohtaamispaikka junioideiden kesken ja biljardi, pingis, pizza sekä jutustelu kaikuvat käytävillä melkeinpä liiankin myöhäiseen iltayöhön.

Maanantaina kisat käynnistyivät parikisoilla, jossa ainoan voiton ottivat Riio Kuusisto ja Tatu Aho upealla pelissä Saksan joukkuetta vastaan. Riion ja Tatun nimet lienee jäävät historiaan ensimmäisinä suomalaisina, jotka ovat voitetun ottelun napanneet junioreiden EM-kisoissa.
Onneksi ekalla kierroksella tippuneiden taival sai jatkoa B-kaaviossa, joten pelata saa urakalla.
Tiistaina vuorossa oli eka joukkuekisan ottelu ja vastaan asettui kivikova Portugalin joukkue, jonka U18-joukkueessa oli mukana mm. maan miesten rankingin sijalla 12. oleva pelaaja. Portugali voitti 3-0, mutta ottelusarjasta on nostettava erityisesti varsinkin Joa Takala ja Erik Paljakka hienosti ryöstämä erä Portugalin parilta, joka oli todella kova suoritus. Kannustusjoukkomme voitti Portugalin huutokisassa!

Tiistai-illan avajaiset yhdisti kaikki joukkueet yhteen kulkueeseen ja saimme myös katsella mielenkiintoista Baskien kansallistanssia.

Keskiviikkona joukkuekisa jatkui hiukan helpommalla vastuksella ja Moldova kaatuikin 3-0. Keskiviikkona näkyy jos selvästi kisarutiinien löytyminen sekä joukkueen tiivistyminen yhdeksi porukaksi. Joukkueen sisältä henkiseksi kapteeniksi on hienosti noussut Eetu Huopio, joka herrasmiesmäisellä käytöksellään sekä koko joukkuetta huomioivalla otteellaan on saanut kiitosta sekä positiivista palautetta myös kannustajajoukolta. Hienoa Eetu!

Torstaina on odotettu peli naapuriamme Viroa vastaan ja tavoitteeksi asetetun peli-ilon lisäksi puheisiin on tullut tavoite lohkon kakkossijasta. Hauskanpito kuitenkin on tärkeintä ja joukkueen jäsenet ovatkin pelanneet ja haastaneet muiden maiden pelaajia treeneihin ja peleihin eri kokoopanoilla katsomatta ikää tai sukupuolta. Mahtavaa nähdä nuorten nauttivan pelaamisesta ja muhin tutustumisesta!

Tärkeänä nostona kisoista on vanhempien tuki joukkueelle ja joukkueen valmentajalle – ilman heitä emme reissussa pärjäisi! Juniorityö vaatii vahvaa taustatukea!

-Valmentaja Timo Hartikainen, Suomen juniorimaajoukkue / CUPRA Junior Team Finland


EM-turnauksen tulokset ja otteluohjelma

EM-turnauksen tuloksia ja otteluohjelmaa pääsee seuraamaan alla olevista linkeistä:

Parikilpailut