Maajoukkueet leirityksessä

Torstai 23.6.2022


Suomen Padelliiton uusi maajoukkueiden toimintamalli otti alkuloikan lauantaina 18.6., jolloin naisten ja miesten A-maajoukkueiden sekä Cupra Finnish Junior Teamin leiritysryhmät kokoontuivat Padel Housessa Espoossa. Pelaajia leirityksessä oli mukana yhteensä 44. Valmentajina toimivat naisilla Eemeli Jokinen, miehillä Ville Tuomi sekä junioreilla Timo Hartikainen ja David Lozano. Leirityspäivä sisälsi kaksi kenttäosuutta ja sekä yhteisiä että joukkuekohtaisia palavereja.

Maajoukkueiden leirityksiä on tarkoitus jatkaa säännöllisesti 3-4 kertaa vuodessa. Leiritysrunko pysynee pääosin samana, mutta pelaajia tullaan myös kierrättämään, jotta valmentajat saavat laajempaa kuvaa Suomen kärkipelaajista. Leiritysten perusteella valmentajat valitsevat sitten iskukykyisimmät maajoukkueet Suomen värejä kansainvälisiin arvokilpailuihin edustamaan”, kommentoi leirityspäivässä joukkueenjohtajana toiminut liiton puheenjohtaja Janne Jukarainen.

Nuorten maajoukkue matkaa Espanjan Bilbaoon EM-kilpailuihin heinäkuun alussa. Naisten ja miesten joukkueet valmistautuvat IPF:n MM-kilpailujen karsintaan Liettuassa elo-syyskuun vaihteessa. Varsinainen MM-turnaus pelataan Qatarissa loka-marraskuun vaihteessa. Syksyn aikana on mahdollisesti tiedossa myös muitakin arvokilpailuja.