Uusien joukkueiden ilmoittautuminen sarjapadelkaudelle 2023 käynnistyy

Torstai 16.6.2022


Suuren suosion kerännyt historian ensimmäinen sarjapadelkausi 21-22 saatiin päätökseensä muutama viikko takaperin. Suomen Padelliiton uusi seurakilpailumuoto keräsi kauden aikana suuresti kiitosta niin seuroilta kuin urheilijoiltaan. Kerättyjen palautteiden mukaan kilpailumuoto tarjosi uuden virkistävän kilpailumuodon lajin sisälle ja lisä jännitystä lajin seuraamiseen sekä kasvatti entisestään padelin jo ennestään tunnettuja vahvoja ominaisuuksia kuten hauskaa kilpailua, sosiaalisuutta, yhteisöllisyyttä sekä ennenkaikkea seuraan kuulumisen tunnetta.  Lisäksi seurat kokivat kilpailumuodon tarjonneen heille mahdollisuuden kehittää omaa seurabrändiään ja vahvistaneen heidän omaa lajikulttuuriaan.

Edelleen kasvaneen kysynnän johdosta Suomen Padelliitto käynnistikin seuraavan kauden valmistelut välittömästi päättyneen kauden jälkeen. Tässä kohtaa on jo selvää, että sarjamuotoa tullaan kehittämään lisää ja sen näkyvyyttä tullaan merkittävästi parantamaan. Toinen iso muutos tulee olemaan kilpailukauden siirto kalenterivuoden sisälle tulevina kausina, joskin sarjan ensimmäinen kierros tullaan kaudella 2023 pelaamaan jo joulukuun 2022 alussa. Kilpailukausi tulee sisältämään kaikissa sarjoissaan yhteensä 4 runkosarjakierrosta sekä kauden huipentavan pudotuspeli- ja karsintakierroksen. Lopulliset sarjatasot ja sarjajaot määritetään nyt käynnistettävien ilmoittaumisten perusteella.

Ilmoittautuminen sarjapadelkaudelle 2023

Ensi kauden sarjaan ilmoittautuminen tullaan suorittamaan porrastetusti. Edellisellä kaudella mukana olleiden seurojen jatkoa kartoitettiin aluksi kartoituskyselyn kautta ja vanhojen seurojen ilmoitautuminen avattiin jo keskiviikkona 15.6.2022. Ensimmäisellä sarjakaudella mukana olleiden seurojen ilmoittautumisen takaraja ja alustavien kokoonpanojen ilmoittamisen takarajaksi on asetettu 23.6.2022.

Kokonaan uusina seuroina sarjoihin osallistuvien joukkueiden takarajaksi asetettiin 28.8.2022, jotta myös täysin uusille seuroille jäisi enemmän aikaa kartoittaa pelaajia kokoonpanoihinsa sekä pohtia osallistumistaan sarjapadeliin. Sama aikaraja koskee myös vuonna 2022 mukana olleiden seurojen uusia mahdollisia II- tai III-joukkueita.

Lopulliset sarjajaot alasarjojen osalta tullaan määrittelemään tarkemmin vasta uusien seurojen ilmoittautumistakarajan jälkeen elo-syyskuun taitteessa. Mikäli ilmoittautumisia tulee reilusti, on sarjatasoja mahdollisuus lisätä ainakin miesten 3.- ja naisten 2.divarien muodossa.

Joukkueiden sitovat ilmoittautumiset lähetetään sähköpostitse osoitteeseen visa.korhonen@padel.fi ilman erillistä lomaketta.

Ilmoittumisen yhteydessä joukkueiden tulee nimetä min. 8 pelaajaa, jotka ovat sitoutuneet joukkueen käyttöön sarjakaudella 2023. Joukkueen kokoa ja pelaajien maksimimäärää ei ole viimevuotiseen tapaan rajattu.

Sarjapadeliin voivat osallistua Padelliiton viralliset jäsenseurat. Samasta seurasta sarjoihin voi osallistua useampi joukkue, mutta samalla kilpatasolla/lohkossa saman seuran joukkueita voi olla ainoastaan yksi. 

Sarjamaksut

 • Padelliiga 300 €/kausi/joukkue
 • 1. divari 200 €/kausi/joukkue
 • 2. divari 150 €/kausi/joukkue

Joukkueiden pelaajilla tulee olla voimassa oleva kilpailulisenssi+seurajäsenyys. Turnausviikonloppujen tila- ja kenttävuokrat jaetaan tasaisesti kierrokselle osallistuvien joukkueiden kesken.

Runkosarjakierrosten ja pudotuspelien aikataulut tullaan tiedottamaan seuroille 5.7.2022 mennessä. Kauden 2023 kilpailupaikat ja otteluohjelmat julkaistaan syyskuussa.

Sarjapadelkausi 2021-2022

Sarjapadelkausi pähkinänkuoressa:

  • 18 Seuraa
  • 43 joukkuetta
  • 584 urheilijaa
  • 5 turnausviikonloppua
  • 10 kilpailupaikkakuntaa
  • 13 kilpailupaikkaa

Historian ensimmäinen sarjapadelkausi huipentui toukokuun 28. päivä Espoon Padel Housessa järjestettyyn pudotuspeli- ja karsinta viikonloppuun. Mestaruussarjassa Suomen Padelliigassa korkeimmalle korokkeelle nousivat lopulta tamperelaisseurat, miehissä Padel Tampere ja naisissa Padel West. 1. divareissa voittajiksi kruunattiin miehissä PadelPark (Turku), naisissa Padel Tampere II. Miesten 2.divarissa voittoon ylsi vantaalainen Open Padel.

Pudotuspelikierroksen tulokset: https://padel.fi/2022/05/28/tulokset-sarjapadel-pudotuspelit-liigakarsinta/

Padelliiga mitalistit ja divareiden voittajajoukkueet


PADELLIIGA MIEHET

Suomen mestari 2022
Padel Tampere

SM-hopeaa 2022
Padel House

SM-pronssia 2022
Padel West (Tampere)

PADELIIGA NAISET

Suomen mestari 2022 Padel West (Tampere)

SM-hopeaa 2022 Padel House (Espoo)

SM-pronssia 2022 ÅLK (Turku)

DIVARIT

Miesten 1.divari mestari 2022 PadelPark (Turku)

Naisten 1.divari mestari 2022 Padel Tampere II

Miesten 2.divari mestari 2022 Open Padel