Finnish Padel Tourin vuoden viides osakilpailuviikonloppu pelataan Padel & Golf Plaza Tuusulassa

Perjantai 10.6.2022

Vuoden viides CUPRA Finnish Padel Tourin osakilpailu pelataan tulevana viikonloppuna Tuusulassa! Kiertue pääsee rantautumaan jälleen kerran mitä parhaimpiin puitteisiin, kun kilpailupaikkana toimii tällä kertaa upea padel- ja sisägolfkeskus Padel & Golf Plaza. FPT-ennakossa pureudumme jälleen FPT:n ennakkoasetelmiin ja tuomme esiin muutamia pelaajia, joiden otteita kannattaa viikonlopun aikana erityisesti seurata. Ennakosta löydät myös lisätietoja FPT-kisojen aikatauluista ja muista tärkeistä lisätiedoista. ISTV näyttää FPT #6 -turnauksesta naisten ja miesten toiset välierät ja molemmat finaaliottelut suorana lähetyksenä sunnuntaina 12.6.2022 kello 9.30 alkaen.


FPT-ENNAKKO

MIEHET 

Miesten sarjasta on varmasti lupa odottaa erittäin mielenkiintoista, varsinkin koska tulevan viikonlopun päätteeksi korkeimmalla korokkeelle tulee nousemaan vähintään yksi uusi vuoden 2022 kiertueen osakilpailuvoittaja. FPT-kiertueen  miesten vuoden aiemmista turnausvoittajista Tuusulassa tullaan näkemään ainoastaan Tampereella ykkössijalle yltänyt, hallitseva sisäkenttien Suomen mestari Oskar Nurmio. Tällä kertaa Nurmio lähtee tavoittelemaan turnauksen kärkipaikkoja yhdessä Padel House-seurakaverinsa  Mikko Rouvalan kanssa. Miesten sarjoihin osallistuu myös tällä kertaa useita täysin uusia pelipareja, jotka eivät ole aiemmin kauden aikana esiintyneet FPT-kisoissa yhdessä tai laisinkaan. Vaihtelevuutta ja jännittäviä hetkiä onkin varmasti luvassa roppakaupalla. 

Seuraa näitä:

Suomen virallisen padel-rankingin kärkijoukkoon kuuluvat tamperaisparit lähtevät Tuusulaan turnauksen kärkisijoitettuina pareina sijoilta 1-2. Suomen Padelliigassa Suomen mestaruutta yhdessä muun Padel Tampereen joukkueen kanssa pari viikkoa takaperin juhlineet Saska Huttunen ja Pyry Hyrkkönen lähtevät viikonloppuun upean kevään saattelemana. Pari on edennyt kaikissa vuoden aiemmissa FPT-osakilpailuissa kolmen parhaan parin joukkoon ja lähtevät nyt ehdottomina ykkössuosikkeina tähän viikonloppuun. Kaavion kakkossijoitettuina ovat vastaavasti naapuriseuran Tuomas Manner ja Henrik Sillanpää, joiden alkuvuosi on ollut hieman haasteellisempi vaikka mukaan onkin mahtunut mm. loistava sisäkenttien SM-turnaus ja sieltä ansaitut hopeamitalit. Parin peliä on hankaloittanut erityisesti mm. Sillanpään maaliskuun lopulla kärsimä loukkaantuminen, jonka seurauksena ”Nappi pohjaan”-kaksikko on pystynyt osallistumaan yhdessä ainoastaan kahteen FPT-turnaukseen. Sillanpään vaivat alkavat ilmeisesti kuitenkin olemaan jo takana päin ja siitä hyvänä osoituksena pelaajan hyvät otteet Padelliigan runkosarjan päätös- ja pudotuspelikierroksilla toukokuun lopussa. Molemmat kaksikosta olivat osana Padel Westin hienosti sarjakaudella pronssille yltänyttä joukkuetta. Pystyvätkö Westiläiset ammentamaan hienosti sujuneesta kaudesta voimaa myös tulevaan viikonloppuun ja nousemaan tavoittelemaan miesten finaalipaikkaa sekä osakilpailuvoittoa. Kärkisijoitettujen parien mahdollinen kohtaaminen tullaan näkemään aikasintaan miesten finaalissa sunnuntaina 12.6. klo 15.30.   

Viime vuoden Bilbaon EM-kisoissa maajoukkueen ydinryhmään kuuluneet Otto Meskanen ja Mikko Viljanen pelaavat yhdessä Tuusulassa. Kyseessä on varsin mielenkiintoinen pari, joka voi peli-ilonsa ja hyvän ”flown” saattelema nousta hyvinkin turnauksen ns. mustien hevosten joukkoon. Padel Housea edustava Viljanen on kuluvan kilpailukauden aikana saavuttanut jo Suomen mestaruuden senioreiden M40-luokasta sekä Padelliigasta SM-hopeaa. Meskanen taas on noussut kahden viime vuoden aikana komeetan lailla kotimaisten padelkenttien uusien nousevien pelaajien joukkoon ja tehnyt vakuuttavaa nousua kohti miesten kotimaista kärkeä. Meskanen oli myös ratkaisevassa roolissa varmistamassa yhdessä parinsa Joel Popovin kanssa Padel Tampereen Padelliigamestaruutta, finaalisarjan kolmansien ja ratkaisevien parien kamppailussa. Miten maajoukkuekaksikko pelaa nyt yhdessä ja tuleeko tämä yhteistyö kantamaan miehet osakilpailun yllättäjien joukkoon?

Kokenut ja miltei kaiken kotimaan kentillä uransa aikana voittanut Juuso Tapanainen lähtee turnaukseen kuluvan vuoden aikana hänen parinaan tutuksi tulleen Micke Kontisen kanssa. Pari on pelannut alkuvuoden aikana kaikki osallistumansa FPT-kisat yhdessä ja kokemusten karttuessa yhteistyö alkaa varmasti kantamaan koko ajan parempaa hedelmää. Molemmat pareista on varsin laadukkaita pelaajia, jotka pystyvät hyvänä päivänään kaatamaan varmasti kenet tahansa vastaansa asettuvat. Pari on missannut yhden Tourin osakilpailun ja janoavat varmasti nyt Tuusulasta hyviä sijoituksia ja arvokkaita Certina-ranking pisteitä.      

NAISET

Naisten FPT-sarja tarjosi edellisessa Martinlaakson turnauksessa padelia seuraavalle yleisölleen uudet osakilpailuvoittajat, kun nuoret Anna Wall ja Martina Minetti nousivat Vantaan osakilpailun voittoon suvereenien esityksien saattelemana. Tästäkin huolimatta Tuusulassa palataan takaisin ns. arkeen ja naisten ykkössuosikin taakkaa tulevat jälleen kantamaan pitkään kotimaan kenttiä hallinneet ykkössijoitetut Ella Sillanpää ja Saana Saarteinen, jotka tekevät paluun FPT-kentille yhden missatun osakilpailun jälkeen. Vaikka ennakkosuosikit naisissa ovat jälleen vanhat tutut, tullaan Padel & Golf Plazassa näkemään varmasti erittäin viihdyttävä naisten sarja. Tämän takaa hieno määrä FPT-kentille palaavia naisurheilijoita sekä myös näillä areenoilla ensikasteen saavia taitureita. 

Seuraa näitä:

 Naisten sarjan ensimmäinen kierros tarjoaa useamman erittäin mielenkiintoisen taisteluparin, nostetaan näistä esiin ensimmäisenä kaksinkamppailu Saarela & Teeriaho vs. Visakivi-Laine & Tuomola. Kyseessä on parit, jotka ehdottomasti kannattaa merkata muistikirjaan paksulla tussilla ylös. Padel Housea edustavat Merituuli Saarela ja Maria Teeriaho ovat tehneet kovaa nousua kohti Suomen naisten TOP 20-joukkoa. Pari on pelannut paljon yhdessä ja treenaavat ahkerasti ja kovaa. Työ alkaa kantaa hyvää satoa ja hyviä tuloksia on varmasti luvassa tulevaisuudessakin. Virve Visakivi-Laine ja Hilppa Tuomola vastaavasti edustavat kokeneempaa mailataiturijoukkoa, jotka ovat vasta tovi sitten siirtyneet enemmän kilpailemaan padelkentille. Mitään ”eilisen teeren poikasia” naiset eivät kuitenkaan ole, vaan kyseessä on erittäin taitavat tennistaustaiset pelaajat. Molemmat ovat tennisurallaan voittaneet erilaisia mitaleita niin SM-tasolla kuin kansainväliselläkin puolella (Tuomola mm. Beach Tenniksessä) ja tekevät nyt ensiesiintymisensä myös padelin FPT-kilpailuissa. Sarjapadelissa naiset edustivat menneellä kaudella Padel King Hämeenlinnaa

Ylöjärveläistä El Padelia edustava Tiina Nykänen tullaan näkemään nyt ensimmäistä kertaa FPT-kentillä tämän vuoden aikana. Vuonna 2021 parhaimmillaan naisten rankingissa jo TOP 10:n joukkoon noussut nainen on missannut alkuvuoden kotimaan kamppailuita mm. pitkän Espanja-jakson johdosta. Padel kuului varmasti naisen ohjelmaan vahvasti myös etelän lämmössä ja onkin erittäin mielenkiintoista nähdä minkälaisien uusien temppujen kanssa nainen palaa nyt kotimaan kärkikilpailukentille. Tuusulassa Nykänen saa parikseen Padel Housen Katri Aalto-Setälän, joka on jo kertaalleen kauden aikana seissyt FPT:n palkintokorokkeella (3. sija FPT #4, Turku).  Pari saa lauantai-aamupäivän avauskierroksella vastaansa Oona Eskolinin ja Hedda Hakalan

Edellisen Martinlaakson FPT:n voittajat, Padel Tampereen WallMartina Minetti saavat naisten toisen kierroksen huippuottelussa vastaansa turkulaista ÅLK:ta edustavan Venla Anderssonin ja Padel Housen Matilda Vainion. Tamperelaiset lähtevät kuumaan otteluun varmasti ennakkosuosikin viitta harteillaan, mutta ottelusta on odotettavissa todella jännittävä thrilleri. Andersson ja Vainio ovat molemmat lähellä naisten rankingin TOP 10-sijoja ja ovat pelanneet mainion alkukauden ja pystyneet haastamaan kotimaan kärkinaisia todenteolla. Mieleemme onkin jäänyt varmasti esimerkiksi Minna Torkkia ja Suheil Lizanaa vastaan käydyt puolivälierä kamppailut niin Tampereen SM-kisoissa sekä edellisellä FPT:llä Vantaalla. Naisten sarjojen kuluvan vuoden klassikko-otteluiden joukkoon nousseet kamppailut venyivät molemmissa turnauksissa aina kolmansiin eriin ja kestoiltaan 2,5 – 3 tuntisiksi. Tuusulassa Wall & Minetti vs. Andersson & Vainio peli tulee olemaan molemmille pareille turnauksen avausottelu ja se käynnistyy vasta lauantain alkuillasta klo 17.30. 

VIIKONLOPUN TAPAHTUMAINFO JA AIKATAULUT

CUPRA Finnish Padel Tour järjestetään viime vuoden lopussa auennella Padel & Golf Plaza Tuusulan keskuksella (Högberginhaara 9, Tuusula)

Kilpailujärjestäjänä toimii Padel & Golf Plaza ry

Kilpailunjohtaja: Santeri Loukusa

Kilpailuluokat:

  • Finnish Padel Tour Miehet (24 parin kaavio) 
  • Finnish Padel Tour Naiset (16 parin kaavio) 

Ottelutuloksia pääsee seuraamaan Rankedinista sekä lisäksi Suomen Padelliiton kotisivuille koottavan tulosseurannan kautta.

► FPT-Palkinnot:

 • 1.sija – 600 euroa / pari
 • 2.sija – 300 euroa / pari
 • 3.sija – 200 euroa / pari

PÄÄSYLIPUT

Ilmainen sisäänpääsy yleisölle koko viikonlopun ajan.

AIKATAULU JA KAAVIOT

CUPRA Finnish Padel Tour #6 Padel & Golf Plaza, Tuusula

Kierros 1 // Naiset
Lauantai 11.6.

 • Klo 10.00, kenttä 4 | Teeriaho & Saarela vs. Visakivi-Laine & Tuomola
 • Klo 10.00, kenttä 6 | Ketonen & Org vs. Ranta & Laukkoski
 • Klo 11.30, kenttä 1 | Aalto-Setälä & Nykänen vs. Eskoli & Hakala
 • Klo 11.30, kenttä 2 | Lehtinen & Rajala vs. Tapola & Wuolle

Kierros 1 // Miehet
Lauantai 11.6.

 • Klo 10.00, kenttä 1 | J. Palonen & N. Palonen vs. Forstén & Kauppila
 • Klo 10.00, kenttä 2 | Kesti & Antonen vs. Ylänkö & Ruoslahti
 • Klo 10.00, kenttä 3 | P. Stenfors & Kampman vs. Sotka & Mellanen

Kierros 2 // Miehet
Lauantai 11.6.

 • Klo 11.30, kenttä 3 | Lozano & E. Myllymäki vs. Hermans & Niklas-Salminen
 • Klo 11.30, kenttä 4 | Kailaheimo & Sirola vs. Johansén & Wuorinen
 • Klo 11.30, kenttä 5 | Liljegren & Velikopolje vs. Meskanen & Viljanen
 • Klo 13.00, kenttä 1 | Törnqvist & Kinnunen vs. Rouvala & Nurmio
 • Klo 13.00, kenttä 2 | Huttunen & Hyrkkönen vs. 3. kentän voittaja
 • Klo 13.00, kenttä 4 | Kontinen & Tapanainen vs. 2. kentän voittaja
 • Klo 13.00, kenttä 5 | 1. kentän voittaja vs. T. Manner & H. Sillanpää

Puolivälierät // Naiset
Lauantai 11.6.

 • Klo 16.00, kenttä 5 | 2. kentän voittaja vs. 6. kentän voittaja
 • Klo 17.30, kenttä 2 | Andersson & Vainio vs. Minetti & Wall
 • Klo 12.00, kenttä 3 | Saarteinen & E. Sillanpää vs. 4. kentän voittaja
 • Klo 12.00, kenttä 4 | Hietaniemi & Torkki vs. 1. kentän voittaja

Puolivälierät // Miehet
Lauantai 11.6.

 • Klo 19.00, kenttä 2 | 2 kentän voittaja vs. 4 kentän voittaja
 • Klo 19.00, kenttä 3 |  3 kentän voittaja vs. 1 kentän voittaja
 • Klo 19.00, kenttä 4 | 4 kentän voittaja vs. 5. kentän voittaja
 • Klo 19.00, kenttä 5 | Huopio & Nurminen vs. 5. kentän voittaja

Välierät // Naiset
Sunnuntai 12.6. klo 10.00

 • Klo 10.00, kenttä 2 | 3. kentän puolivälierän voittaja vs. 5 kentän puolivälierän voittaja
 • Klo 10.00, kenttä 5 | 4 kentän puolivälierä voittaja vs. 2. kentän puolivälierä voittaja

Välierät // Miehet
Sunnuntai 12.6. klo 11.30

 • Klo 11.30, kenttä 2 | 2. kentän puolivälierän voittaja vs. 3. kentän puolivälierän voittaja
 • Klo 11.30, kenttä 5 | 4. kentän puolivälierä voittaja vs. 5. kentän puolivälierä voittaja

Finaalit
Sunnuntai 15.5.

 • Klo 13.00, kenttä 2 | Naiset
 • Klo 14.30, kenttä 2 | Miehet

Sijat 3 – 4
Sunnuntai 15.5.

 • Klo 13.00, kenttä 5 | Naiset
 • Klo 14.30, kenttä 5 | Miehet

Kaikkien sarjojen turnauskaaviot sekä tulosseuranta Rankedinin tapahtumasivuilta.

Tulosseuranta FPT:n osalta myös Padelliiton kotisivujen uutisista. Linkki avautuu www.padel.fi -etusivulle lauantaina 10.6. klo 9.58.


Ratkaisupelit suorana ISTV:ssä ja Ruutu Urheilussa

Suomen parasta padelia voi seurata niin paikan päällä kuin kotikatsomoissa, sillä osakilpailujen ratkaisupelit lähetetään suorana ISTV:ssä ja Ruutu Urheilussa. Monikameratuotantona toteutettavat lähetykset sisältävät myös studion, jossa tuodaan pelaajia tutuksi ja vihitään katsojia lajin saloihin.

ISTV näyttää FPT #6 -turnauksesta naisten ja miesten toiset välierät ja molemmat finaaliottelut suorana lähetyksenä sunnuntaina 12.6.2022 kello 9.30 alkaen. Lähetys aukeaa tänne ja suoratoiston pääsee avaaman artikkelin yllä olevasta videoruudusta.

Sunnuntain lähetyksen alustava aikataulu:

 • Klo 9.30 Lähetys alkaa studiolla
 • Klo 10.00 Naisten välierä
 • Klo 11.30 Miesten välierä
 • Klo 14.00 Naisten FPT-finaali
 • Klo 15.30 Miesten FPT-finaali

Ottelutallenteet ovat katsottavissa jälkikäteen Ruutu Urheilusta ja CUPRA Finnish Padel Tourin YouTube-kanavalta. Lisäksi Finnish Padel Tourin -somekanava pitää padelfanit ajan hermolla koko viikonlopun ajan.


Seuraa CUPRA Finnish Padel Touria verkossa:

Verkkosivut: www.finnishpadeltour.fi

Facebook: https://www.facebook.com/finnishpadeltour

Instagram: https://www.instagram.com/finnishpadeltour/


CERTINA-ranking

Suomen Padelliitto on julkaissut uuden ja CUPRA Finnish Padel Tourin oman ranking-listauksen kotisivuillensa. Kyseinen yhteystyökumppanimme Certinan nimeä kantavaan listaukseen urheilijat pääsevät keräämään pisteitä ainoastaan Finnish Padel Tourin osakilpailuista. Marraskuun FPT-osakilpailun jälkeen 8 parasta ja eniten Certina-rankingpisteitä kerännyttä mies- ja naisparia saavat kilpailuoikeiden joulukuussa 9.-10.12.2022 Ylöjärven El Padelissa järjestettävään ja Finnish Padel Tourin kilpailukauden huipentavaan Masters-turnaukseen. 

Certina-rankinglistaus ja tämän hetkinen miesten ja naisten TOP 21 tilanne on nähtävissä TÄÄLTÄ

Pistetilannetta päivitetään aina FPT-osakilpailujen jälkeisillä viikoilla.

Urheilijat kerryttävät FPT-osakilpailuista luonnollisesti pisteitä myös Suomen viralliseen rankingiin.

CERTINA-ranking säännöt 2022
 • CUPRA Finnish Padel Tour käsittää vuoden 2022 aikana yhdeksän osakilpailua sekä joulukuussa 2022 pelattavan Masters-lopputurnauksen.
 • CUPRA Finnish Padel Tourilla noudatetaan Suomen Padelliiton kilpailumääräyksiä.
 • CUPRA Finnish Padel Tourin Certina-rankingpisteet kertyvät kuten Suomen rankingpisteytyksessä. Osallistujamäärä-kertoimet huomioidaan, mutta SM-kertoimia ei huomioida.

  Masters-lopputurnaus

  1. Lopputurnaukseen pääsee 8 parasta nais- ja miesparia aiemmista CUPRA FPT-osakilpailuista 2022 kerättyjen pisteiden perusteella. Villit kortit eivät ole käytössä.
  2. Peliparit voi muodostaa vapaasti. Kuitenkin vuoden 2022 Master-lopputurnaukseen osallistuvien pelaajien tulee olla pelannut vähintään kaksi FPT-osakilpailua vuoden 2022 aikana.
 • Masters-turnauksen voittajapari on Finnish Padel Tourin 2022 mestari