Sarjapadel ennakko – Suomen Padelliigan ja 1. divareiden runkosarja huipentuu, miesten 2. divarin mestaruus ratkeaa

Perjantai 20.5.2022

Sarjapadel huuma jatkuu tulevana viikonloppuna Suomen Padelliigan sekä divareiden runkosarjojen päätöskierrosten merkeissä. Viikonloppu tulee sisältämään myös kauden ensimmäiset mestaruusjuhlat, kun sarjapadelin historian ensimmäinen mestaruuspalkinto jaetaan miesten 2. divarin runkosarjan voittajajoukkueelle. Miesten 2. divari käynnistyi vasta kuluvan vuoden maaliskuun sarjapadel-kierroksen yhteydessä, mutta koska sarja toteutetaan ensimmäisellä kaudellaan yksinkertaisena sarjana ja ilman pudotuspelejä, saadaan 2. divarin mestari selville kaikista sarjoista ensimmäisenä. Padelliigan ja 1. divareiden kausi huipentuu vastaavasti heti seuraavana viikonloppuna järjestettäviin pudotuspeli- ja liigakarsintakierrokselle. Pudotuspelit tullaan pelaamaan lauantaina 28.5. ja mahdolliset liigakarsinnat su 29.5.  

Sarjapadelin runkosarjan huipentavalla vuoden 2022 toisella kierroksella kaikki sarjaottelut tullaan pelaamaan kolmella eri hallilla ja aivan upeissa olosuhteissa. Miesten ja naisten Suomen Padelliiga sekä miesten 1. divarin B-lohko pelataan Padel 247:n upeissa ja liigakriteerit hienosti täyttävissä puitteissa Nokialla. Miesten ykkösen A-lohkon joukkueet pääsevät testaamaan Tuusulan Padel & Golf Plazan areenan, jossa myös seuraava kesäkuussa järjestettävä CUPRA Finnish Padel Tourin osakilpailu pelataan. Naisten 1. divari ja miesten 2. divari rantautuu viime viikonlopun FPT-areenalle, ehkä koko Suomen korkeimpaan padelhalliin Open Padel Martinlaaksoon, jonka kattokorkeus (17m) sekä nopean pelin mahdollistavat kentät takaavat pelaajille varmasti huikean pelikokemuksen.

LÄHTÖKOHDAT VIIKONLOPUN KIERROKSELLE

Alunperin tammikuulta maaliskuulle siirretty vuoden avauskierros ja sen tulokset lisäsivät sarjojen jännittävyyttä sekä toi mukanaan erittäin mielenkiintoiset lähtöasetelmat tulevaan runkosarjan huipennukseen. Luvassa on ikimuistoisia hetkiä ja raakaa kamppailua viimeisistä pudotuspelipaikoista sekä runkosarjojen voitoista. Perkasimme hieman tulevan kierroksen huippujännittäviä lähtökohtia jo edellisen sarjakierroksen raportin yhteydessä ja niitä pääset kertaaman oheisen artikkelin kautta.

LUE LISÄÄ: SARJAPADELIN MAALISKUUN KIERROS PAKETTIIN – PADEL HOUSE NOUSI VIIKONLOPUN ILMIÖKSI

Sarjapadelin ja Padelliigan osalta olemme listanneet tällä kertaa tulevan viikonlopun ennakkoon mielenkiintoisimpien otteluiden aikatauluja sekä muita sarjojen sisäisiä tärkeimpiä nostoja.


SARJAPADEL JA PADELLIIGA ENNAKKO


PADELLIIGA 

Padelliigan runkosarjan päätöskierroksella katseet kääntyvät molemmissa liigasarjoissa kolmeen eri kategoriaan. Runkosarjan voittokamppailuun, pleijaripaikkojen varmistamiseen sekä häntäpään kamppailuihin. 

Miehissä runkosarjan voittaja ratkaistaan viimeistään sunnuntaina klo 13.30 alkavassa ottelusarjassa, jossa kohtaavat espoolainen Padel House ja tamperelainen Padel West. Housella on tässä sarjassa hieman parempi runkosarjan voitto-odote, koska Westin tulisi kerätä jäljellä olevista peleistä vähintään neljä pistettä päävastustajaansa enemmän sekä tarvittaessa paremman yksittäisten otteluiden voittosuhteen sekä game-suhteen keskinäisessä ottelusarjoissa. Liigassa runkosarjan voitolla on suuri merkitys, koska voittaja pääsee valitsemaan ensimmäisenä muun kärkinelikon joukosta välierävastuksensa ensi viikonlopun pudotuspelikierrokselle.

Miesten muissa kamppailuissa katse kannattaa kääntää myös pudotuspeli kamppailuihin sekä sarjataulukossa häntäpäässä oleviin joukkueisiin. ÅLK:n paikka pudotuspeleihin näyttää vahvalta, mutta Padel Tampere joutuu vielä paikasta kamppailemaan. Smash Kotkalla on teoreettiset mahdollisuudet nousta pleijareihin, mikäli kaivavat puhtaita 3-0 voittoja heillä jäljellä olevista neljästä ottelusarjastaan ja muiden joukkueiden pelit menevät sopivasti ristiin. Myös Padel Club Finlandilla on mahdollisuudet, mutta joukkueella on vain 2 peliä jäljellä, mikä vaikeuttaa tilannetta. Sarjan viimeiseksi jäävä ja karsintaan joutuva joukkue tulee olemaan selvillä vasta viimeisten pelien päättyessä sunnuntaina.  

Naisten puolella runkosarjan kärkipaikasta taistelevat miesten tapaan Padel West sekä Padel House. Naisten puolella kärkikaksikolla on selvempi ero muihin ja joukkueet lähtevät päätöskierrokselle tasapisteissä. Westillä on kuitenkin etunaan keskinäisen ottelusarjan voitto. Myös naisten runkosarjan voitto ratkeistaan miesten tapaan viimeistään sunnuntaina klo 13.30 alkavassa ottelusarjassa.

Naisten puolella pudotuspelikamppailu on miehiäkin tiukempi, kun paikkaa mitalipeleihin lähtevät jahtaamaan usea joukkue pienillä piste-eroilla. Tämän hetkisen sarjatilanteen mukaan paikasta taistelevat erityisesti Padel Tampere, Padel Club Finland, ÅLK Padel. Myös Padel JKL:llä on teoreettiset mahdollisuudet nousta vielä mukaan taistoon, mikäli onnistuu voittamaan päävastustajansa, Tampereen sekä ÅLK:n ja nappaamaan pisteitä myös Westiltä. 

Sarjan häntäpään sijoitukset ratkaisee viimeistään naisten tämän hetken jumbokamppailu Smash Padel ja Padel Lahden välillä. Kamppailu käynnistyy sunnuntaina klo 13.30. Panoksena tulee olemaan suoran tippumisen uhka sekä mahdolliseen karsintaottelusarjaan joutuminen.

Mielenkiintoa sarjapaikkakamppailuun tuo myös se, että naisten divarin tämän hetkinen kärki koostuu liigaseurojen ns. kakkosjoukkueista, joilla ei suoraa mahdollisuutta nousta Padelliigaan. Seuraavan kauden sarjatasot ja liigajoukkueet saadaankin lopullisesti selville molemmissa sarjoissa vasta kuluvan kauden jälkeen ja seuraavan kauden rakentuessa.   

  

Miesten sarjataulukko

Naisten sarjataulukko


1. DIVARIT

Miesten 1. divarissa tullaan näkemään äärimmäisen jännittävä kierros, kun ainoastaan lohkojen kärkikaksikolla on mahdollisuus nousta jatkopeleihin. A-lohkossa PCF Turku onnistui maaliskuun kierroksella nousemaan mukaan pudotuspelitaistoon. Joukkue lähtee tulevaan viikonloppuun sarjakakkosen paikalta ja kohtaa elintärkeässä ja heidän runkosarjan päättävässä ottelussaan, sarjakärki Padel House II:n lauantaina klo 15.00. Mikäli turkulaiset onnistuvat kyseisen sarjan voittamaan, mutkistuu sarjan kokonaistilanne entisestään. Kärkikaksikon takana hengittää myös hienon sarjan pelannut Padel Or Die, joka ei ole koko kauden aikana hävinnyt vielä yhtään ottelusarjaa. Joukkueella on myös etunaan suurempi määrä jäljellä olevia otteluita, kuin esimerkiksi turkulaisilla. Lohkon voittoa ajatellen, mielenkiinto kääntyy myös seinäjokelaisten ja espoolaisten kohtaamiseen sunnuntaina klo 13.00.

Miesten B-lohkon tilanne on A-lohkoa ajatellen ehkä selvempi. Lohkon kärkipaikasta taistelevat erityisesti oululainen OVS Padel sekä turkulainen PadelPark. Oululaisilla on turkulaisia nähden yksi peli vähemmän jäljellä, joten tässäkin lohkossa joukkueiden keskinäinen ottelu on suuressa arvossa. Kamppailu käynnistyy sunnuntaina klo 13.30. Mikäli kärkikaksikon pelit eivät suju ja ottelut menee lohkossa sopivasti ristiin, voi myös Padel Tampere II sekä Padel JKL Musta nousta mukaan pudotuspelitaistoon.

Naisten divarissa ja Martinlaakson korkeilla kentillä pudotuspeleihin voi teoriassa nousta mikä tahansa sarjan joukkue, mikäli ottelusarjat menevät sopivasti ristiin. Sarjan kärkinelikko muodostuu tällä hetkellä liigajoukkueiden vahvoista kakkosjoukkueista ja varsinkin kärkikaksikon pudotuspelipaikka näyttää varsin tukevalta. Kärkinelikon soppaa voi kuitenkin hämmentää erityisesti Padel Or Dien naiset, jotka voivat nousta vielä härnäämään pleijaripaikoissa kiinni olevia joukkueita. Seinäjokelaiset onnistuivat nappaamaan edellisellä Hausjärven Monnissa pelatulla kierroksella tärkeitä pisteitä kärkipään joukkueilta ja mikäli he jatkavat näitä otteitaan, voivat he onnistua nousemaan mukaan divarin pudotuspeleihin. Tässä tapauksessa tilanne voi vaikuttaa myös ensi viikon liigakarsintaparien muodostumiseen. Naisten divarin mestaruus ja lopullinen kiertopalkinnon saava joukkue ratkaistaan Padelliigan tapaan Espoon Kera Halleilla järjestettävissä pudotuspeleissä la 28.5. 


MIESTEN 2. DIVARI

Miesten 2. divarissa sävelet ovat selvät ja panokset ovat kovia, kun tulevan lauantain kierroksen jälkeen jaetaan myös historiallisen ensimmäisen sarjapadelkauden järjestyksessä ensimmäinen mestaruuspokaali.

Sarjan piikkipaikalta mestaruustaistoon lähtee viikonlopun isäntäjoukkue Open Padel teki selvää jälkeä sarjan avauskierroksella ja lähteekin ratkaisevalle kierrokselle ilman aiempia sarjaottelutappioita. 

Sarjan kulminaatiopisteeksi onkin muodostumassa Open Padelin ja Padel Lahden välinen ottelusarja lauantaina klo 13.00 alkaen. Lahtelaisten voivat ylläpitää vielä omia mestaruushaaveitaan päihittämällä vantaalaiset suoraan 3-0, mutta samalla se voi mahdollistaa tien vielä muillekin sarjataulukon kärkipäässä oleville joukkueille, ensisijassa Padel Vihdille sekä Champions Padelille Porista. Mikäli Lahti päihittää Open Padelin, voi Vihdin ja Championin iltapelinä käytävä kohtaaminen klo 16.00 alkaen nousta todella isoon arvoonsa.

Miesten kierros typistettiin yksipäiväiseksi Pori Padel II:n jäätyä pois sarjan jälkeimmäiseltä kierrokselta. Poisjäänti vaikuttaa myös suuresti sarjaohjelmaan. Porin ehdittyä pelaamaan yksinkertaisen sarjan ensimmäisellä kierroksella, tullaan sen kaikki ottelutulokset kirjaamaan sarjataulukossa 0-3 (0-2 [0-6, 0-6]) tappioiksi. Näin jo pelattujen sekä pelaamatta jääneiden otteluiden pistemääristä eivät pääse hyötymään yksikään joukkue toisiaan enemmän. 

Sarjataulukko miesten 2. divari

VIIKONLOPUN TAPAHTUMAINFO JA AIKATAULUT

Suomen Padelliiga

► Miesten ja naisten Padelliiga sekä miesten 1. divarin B-lohko Nokian Padel 247:lla (Kivimiehenkatu 14, 37100 Nokia)

► Kilpailunjohtajana toimii Kalle Airila.

► Otteluohjelma löytyy tämän artikkelin lopusta. Sarjaottelut starttaavat lauantaina divarin osalta klo 10. Padelliigan pelit klo 11.00. Kaikki joukkueet pelaavat viikonlopun aikana 2-4 ottelua.

Bistro Bufferi palvelut käytössä koko viikonlopun ajan pelaajille sekä katsojille.

Divarit

► Miesten 1. divari A-lohko Padel & Golf Plaza Tuusula (Högberginhaara 9, Tuusula). Kilpailunjohtajana Santeri Loukusa

►Naisten 1. divari ja miesten 2.divari Open Padel Martinlaakso (Martinkyläntie 9, Vantaa). Kilpailunjohtajina Georg Sura ja Mikko Murtomäki

► Sarjaottelut starttaavat lauantaina sarjoista riippuen klo 10-12 välillä. Sunnuntaina klo 10.00 alkaen. Miesten 2. divari pelataan yksipäiväisenä tapahtumana lauantaina

PÄÄSYLIPUT

Kaikkiin viikonlopun kilpailupaikkoihin maksuton sisäänpääsy molempina päivinä.

OTTELUOHJELMA

PADELLIIGA

Lauantai 21.5

 • Klo 11.00 M | Padel Tampere-ÅLK
 • Klo 11.00 M | Smash Kotka- Smash Padel 
 • Klo 11.00 N | Padel Tampere-Padel House 
 • Klo 11.00 N | ÅLK-Padel JKL
 • Klo 11.00 N | Padel Club Finland-Padel Lahti
 • Klo 11.00 N | Padel West-Smash Padel 
 • Klo 14.30 M | ÅLK-Padel West
 • Klo 14.30 M | Padel House-Smash Padel
 • Klo 14.30 M | Padel Tampere-Smash Kotka
 • Klo 14.30 N | Padel Lahti-Padel House
 • Klo 14.30 N | Padel JKL-Padel West
 • Klo 14.30 N | Padel Club Finland-ÅLK
 • Klo 14.30 N | Padel Tampere-Smash Padel

Sunnuntai 22.5.

 • Klo 10.00 M | Padel House-Padel Club Finland
 • Klo 10.00 M | Padel West-Smash Kotka
 • Klo 10.00 M | Smash Padel-Padel Tampere
 • Klo 10.00 N | Padel lahti-ÅLK
 • Klo 10.00 N | Smash Padel-Padel Club Finland
 • Klo 10.00 N | Padel JKL-Padel Tampere
 • Klo 13.30 M | Smash Kotka-Padel Club Finland
 • Klo 13.30 M | Padel West-Padel House
 • Klo 13.30 N | Smash Padel-Padel Lahti
 • Klo 13.30 N | Padel House-Padel West
 • Klo 13.30 N | ÅLK-Padel Tampere

MIESTEN 1. DIVARI A-LOHKO

Lauantai 21.5

 • Klo 12.00 | Padel Or Die-Padel King Hämeenlinna
 • Klo 15.00 | Pori Padel-Padel King Hämeenlinna 
 • Klo 15.00 | Padel House II-PCF Turku

Sunnuntai 22.5.

 • Klo 10.00 | Padel Club Finland II-Padel Or Die
 • Klo 10.00 | Padel House II-Pori Padel
 • Klo 13.00 | Padel Or Die-Padel House II 
 • Klo 13.00 | Padel Club Finland II-Pori Padel

MIESTEN 1. DIVARI B-LOHKO

Lauantai 21.5

 • Klo 10.00 | Padel Tampere II -Padel JKL Musta
 • Klo 13.00 | Padel JKL Musta-Padel Or Die II 
 • Klo 13.00 | Padel Tampere II-Smash Padel II 
 • Klo 16.00 | Smash Padel II-Padel Or Die II
 • Klo 16.00 | Padel JKL Musta-PadelPark

Sunnuntai 22.5.

 • Klo 10.00 | OVS Padel-Padel Or Die II
 • Klo 10.00 | PadelPark-Padel Tampere II
 • Klo 13.30 | PadelPark-OVS

NAISTEN 1. DIVARI

Lauantai 21.5

 • Klo 11.00 | Smash Padel II-Padel King Hämeenlinna
 • Klo 11.00 | Padel JKL II-Padel Or Die 
 • Klo 14.00 | Padel House II-Padel Or Die
 • Klo 14.00 | Padel Club Finland II-Smash Padel II
 • Klo 14.00 | Padel JKL II- Padel King Hämeenlinna

Sunnuntai 22.5.

 • Klo 10.00 | Padel Club Finland II-Padel Or Die
 • Klo 10.00 | Padel Tampere II-Padel House II  
 • Klo 13.00 | Padel Tampere II-Padel Club Finland II
 • Klo 13.00 | Smash Padel II-Padel House II

MIESTEN 2. DIVARI

Lauantai 21.5

 • Klo 10.00 | PCF Turku II-Padel Vihti
 • Klo 10.00 | Padel Lahti-Padel Kunnonkeskus 
 • Klo 13.00 | Padel Lahti-Open Padel
 • Klo 13.00 | Padel Vihti-Padel Kunnonkeskus
 • Klo 13.00 | Champions Padel-PCF Turku II 
 • Klo 16.00 | Padel Vihti-Champions Padel 

Otteluohjelma sekä tulosseuranta:

Viikonlopun tuloksia pääsee jälleen seuraamaan liiton kotisivujen kautta. Tulosseuranta aukeaa padel.fi-sivuston uutisiin lauantai-aamuna.

Sarjataulukot päivittyvät reaaliajassa sitä mukaa, kun kilpailujärjestäjät päivittävät otteluiden tulokset järjestelmään. Sarjataulukoiden kehitystä pääsee seuraamaan Rankedinin tapahtumasivuilta

Miesten Padelliiga ja 1. divarilohkot:

https://rankedin.com/en/teamleague/307/suomen-padelliiga-miehet/standings *

Naisten Padelliiga ja divari:

https://rankedin.com/en/teamleague/308/suomen-padelliiga-naiset/standings *

Miesten 2. divari:

https://rankedin.com/en/teamleague/362/suomen-padelliiga-miehet-2-divari/standings

*Pääset vaihtamaan sarjoja sivuilla kohdasta ”pool”. Esim. Suomen Padelliiga Miehet – Finland

SARJAPADEL JA SUOMEN PADELLIIGAKAUSI HUIPENTUU ENSI VIIKONLOPPUNA! PUDOTUSPELIT LA 28.5. JA LIIGAKARSINNAT SU 29.5.