FPT-ennakko: Vuoden neljäs CUPRA Finnish Padel Tourin osakilpailu tulevana viikonloppuna Vantaan Martinlaaksossa

Perjantai 13.5.2022

Vantaan Martinlaaksossa pelataan tulevana viikonloppuna vuoden neljäs CUPRA Finnish Padel Tourin osakilpailu! Suomen parasta padelia pääsee seuraamaan tällä kertaa täysin uusissa puitteissa, koska kilpailupaikkana toimiva Open Padelin Martinlaakson padelkeskus aukaistiin virallisesti vasta kuluvalla viikolla. Finnish Padel Tourin ohella viikonlopun aikana Vantaalla pelataan myös Open Padelin järjestämien kansallisten kilpailuiden naisten ja miesten B- sekä miesten C-luokkien kilpailusarjoja. Kilpailupaikkoina toimivat Martinlaakson lisäksi Open Padelin Kaivokselan keskus. Padelin superviikonlopun täydentää kansalliset kisat usealla muullakin paikkakunnalla, kun kisoja järjestetään Vantaan lisäksi Nokialla, Ylöjärvellä, Raisiossa, Jyväskylässä sekä Helsingissä. FPT-ennakossa pureudumme jo totutusti FPT:n ennakkoasetelmiin ja tällä kertaa varsinkin ensimmäisten kierroksien mielenkiintoisimpiin ottelupareihin. Ennakosta löydät myös lisätietoja FPT-kisojen aikatauluista ja muista tärkeistä lisätiedoista. Sunnuntaina turnauksen huipennusta ja ratkaisuhetkiä pääsee jälleen seuraamaan jo toutusti kisakatsomon lisäksi myös kotisohvilta ISTV:n välityksellä.


CUPRA Finnish Padel Tourin Martinlaakson osakilpailun arvottuihin kaavioihin tuli myöhään torstai-iltana vielä merkittäviä muutoksia, kun miesten sekä naisten ykkössijoitettujen parien Max Sjövall & Oskar Nurmion sekä Ella Sillanpää & Saana Saarteisen poisjääntien johdosta. Poisjäännin syy on varsin positiivinen, koska kotimaiset huippupelaajat saivat paikan Tanskan World Padel Tourin osakilpailuun Kööpenhaminaan. Näiden uutisten myötä nähdään suomalaisessa padelissa jälleen historiallinen hetki, kun World Padel Tourin karsintakierroksilla tullaan ensimmäistä kertaa ikinä näkemään nyt myös naisedustusta. Miehet aloittavat urakkansa jo lauantaina 14.5. klo 20.00 Suomen aikaa, naiset vastaavasti sunnuntaina 15.5. klo 12.00. 

FPT-ENNAKOT

MIEHET 

Hallitsevat sisäkenttien Suomen mestareiden ja Finnish Padel Tourin vuoden ensimmäisissä osakilpailuissa eniten tourin pisteitä keränneiden Max Sjövallin (1.) ja Oskar Nurmion (5.) pääsy WPT:lle muuttaa miesten sarjojen ennakkoasetelmia. Ykkössijoitettujen jäädessä sivuun turnauksen ennakkosuosikkeja veikatessa ei voi sivuuttaa Suomen virallisen Ranking-listan kärkipaikoilla majailevia ja miesten kaavion alunperin kakkossijoitettuja Saska Huttusta (2.) ja Pyry Hyrkköstä (3.). Tamperaiset ovat pelanneet vahvan alkukauden Suomen Tourilla ja hamuavat kuumeisesti vuoden ensimmäistä osakilpailuvoittoaan. Edellisen Turun osakilpailun jälkeen Huttunen ja Hyrkkönen ehtivät Sjövallin tapaan vierailemaan naapurimaa Ruotsin Swedish Padel Tourin Göteborgin osakilpailuissa. Sjövall eteni Ruotsissa tuolloin parinsa Guillermo Demianiukin kanssa pääkaavion toiselle kierrokselle yhdellä voitolla ja Huttunen & Hyrkkönen vastaavasti alakaavion voittoon sijalle 17. kärsien turnauksessa ainoastaan yhden tappion. Luoko kansainväliset kokemukset lisäetumatkaa rankingin kärkikolmikkoon kuuluville miehille, vai nähdäänkö turnauksessa uusia haastajia?

(Suluissa pelaajien tämän hetkinen ranking-sijoitus)

Seuraa heitä:

Miesten ensimmäisen kierroksella on syytä seurata erityisesti ottelua Joel Popov (16.) & Mikko Rouvala (13.) vs. Kim Kauppila (28.) & Hannu Forstén (42.). Tennistaustaistaisten ja erittäin lupaavien pelaajien kohtaamista, jossa varmasti tulee riittämään vauhtia ja hyviä palloralleja. Popov ja Rouvala ovat alkuvuoden aikana pelanneet yhdessä jo aiemminkin ja Turun FPT:n yhteydessä pelatuissa B-sarjan kilpailuluokassa tämä yhteistyö toi taitureille turnausvoiton. Rouvala on ollut alkuvuodesta nousujohteisessa vireessä muutoinkin ja on tehnyt hyvää nousua lähellä miesten rankingin top 10 sijoja. Padel Tamperetta edustava Popov vastaavasti onnistui erityisen hienosti mm. maaliskuun Suomen Padelliiga-kierroksella, jossa onnistui pareineen nappaamaan päänahkat mm. maaliskuussa SM-hopealle yltäneistä Padel Westin Tuomas Mantereesta ja Henrik Sillanpäästä sekä haastamaan myös Padel House-sarjassa vastassa olleet Sjövallin ja Nurmion. Myös Kauppila ja Forstén ovat pelanneet nousujohteisin tuloksin viimeisen kahden vuoden aikana ja todennäköisesti olisivat paremmilla ranking-sijoilla, mikäli olisivat pystyneet osallistumaan kaikkiin alkuvuoden aikana järjestettyihin Suomen Padelliiton alaisiin kilpailuihin. Ottelun merkitystä tulee korostamaan myös se, että tämän ottelun voittava pari varmistaa samalla suoran pääsyn välierävaiheeseen alkuperäisten ykkössijoitettujen vetäytyessä kilpailusta.

ÅLK Padelia edustava Axel Waris (14.) pelasi upean turnauksen kotikisoissaan Turussa. Suuremmalle yleisölle jäi varsinkin mieleen Wariksen välieräpelin otteet, jossa hän onnistui painavilla syötöillään yllättämään, niin padelia aktiivisesti seuraavan yleisön kuin myös vastustajana olleen entisen padelin maailmanlistan ykkösen Guillermo Demianiukin. Padelsyöttö ei yleisesti ottaen ole lajissa kovinkaan suuri pistesampo, varsinkaan korkealla tasolla pelattaessa, mutta Demianiuk oli huhtikuisessa kilpailussa useamman kerran ihmeissään Wariksen syöttöjen kanssa. Liekö tästä johtuen pelaajat lähtevät Vantaan osakilpailuun nyt parina? Tämän kaksikon peleissä on varmasti luvassa laadukasta padelia: painavia iskulyöntejä, hienoa mailatekniikka sekä muita suut aikaisevia kikkoja. Ensimmäisellä kierroksella Warista ja Demianiukia vastaan asettuvat kokenut Janne Holli (21.) & Timo Koskivuori (62.)

Miesten ensimmäisellä kierroksella on luvassa myös toinen mielenkiintoinen nousevien pelaajien kaksinkamppailu, jossa vastakkain asettuvat Patrickit Stenfors (22.) & Juntunen (82.) vs. Tuomas Rikkonen (136.) & Noah Johansén (23.). Ottelussa kohtaavat erittäin lupaavat pelaajat, jotka treenaavat kovaa ja varsin tavoitteellisesti. Lauantai aamupäivän ottelussa kumpi tahansa pareista voi nousta voittoon hyvien otteiden saattelemana. Vauhdikasta padelia tullaan varmasti näkemään ja innolla jäämme seuraamaan kuinka tiukaksi ottelu lopulta muodostuukaan.

NAISET

Jos suomalaisedustajien pääsy WPT:lle muutti ennakkoasetelmia miesten sarjoissa, merkitys vain korostuu naisten turnausta ajatellessa. Naisten sarjoja viimeisten vuosien ajan suvereenisti hallinneiden Ella Sillanpään (1.) ja Saana Saarteisen (1.) vetäydyttyä, naisten Finnish Padel Tourin kärkisarjoissa tullaan näkemään uusi mestari ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2020 elokuun, jolloin Emma Laine ja Veera Knuuti nappasivat Jyväskylässä järjestetyissä ulkokenttien SM-kisoissa Suomen mestaruuden. Ellan ja Saanan kovaa tasoa kuvastaa hyvin myös heidän otteensa Ruotsin Swedish Padel Tourilla, jonne naiset osallistuivat suomalaismiesten (Sjövall, Huttunen, Hyrkkönen) tapaan huhti-toukokuun taitteessa. Tamperelaisnaiset olivatkin lopulta SPT:n menestyksekkäimmät suomalaiset ja pelasivat upean turnauksen Göteborgissa edeten aina puolivälierävaiheeseen ja lopputuloksissa sijoille 5-8/24 asti. Suomen kärkinaisten kaatamiseen tarvittiin lopulta koko turnauksen voittanut pari Baharak Soleymani (Ruotsin rankingin 3.) ja espanjalainen Sara Pujals (World Padel Rankingin 61.). Tämä oli oiva osoitus miksi Sillanpäätä ja Saarteista on viime vuosien aikana ollut vaikeata päihittää kotimaan padelkentillä. Ellan ja Saanan takana tulee useita kovan tason kotimaisia huippunaispelaajia, jotka pääsevät nyt mittaamaan toisiaan totutusta poiketen ja jopa aiempaa isommin panoksin. Tämä luo ennenkaikkea lisämielenkiintoa viikonlopun huikeaan jännitysnäytelmään naisten puolella.

Seuraa näitä:

 Olemme nostaneet aiemminkin kauden aikana naisten sarjoissa arpaonnen seurattavien kohteiden joukkoon, niin myös nyt. Varsinkin Padel Westia edustaville laajalle pelaajaringille arpaonni on ollut jo pitkään naisten FPT-osakilpailuissa varsin oikukas. Arpa onkin heittänyt saman seuran edustajia useasti vastakkain ja niin myös nytkin. ”Westiläiset” Julia Rissanen (28.) & Emmi Manner (27.) sekä Annika Sillanpää (10.) & Ninni Hietaniemi (13.) ovat tällä kertaa vastatusten ensimmäisellä kierroksella. Ottelun merkitys kuitenkin kasvoi huimissa sfääreissä, koska alunperin voitolla puolivälieriin edennyt pari tulee nousemaan suoraan välieriin ja selviävät ilman Ella Sillanpään ja Saarteisen kohtaamista. Tämän otteluparin pelaajat ovat näinä pareina kohdanneet aiemmin Padelliiton alaisissa kilpailuissa kahdesti ja molemmista aiemmista kohtaamisesta voitot ovat menneet Annika Sillanpäälle ja Hietaniemelle. Tämän johdosta he lähtevät myös tähän otteluun hienoisesti ennakkosuosikin viitta harteillaan?   

Kokeneilla Minna Torkilla (3.) & Suheil Lizanalla (7.) on takana vakuuttava kevätkausi. Yhteistyö on tuottanut tulosta ja kahdesta edellisestä FPT-osakilpailusta naiset ovat yltäneet molemmissa finaaliin asti. Padel Housea edustava Torkki on noussut hyvien otteiden myötä naisten Suomen padel-rankingissa kolmanneksi ja Lizanakin näyttää toipuneen hyvin viime vuoden loppupuolen loukkaantumisistaan, jonka johdosta missasi mm. helmikuun Espoon osakilpailun. Torkki ja Lizana aloittavat kisaurakkansa Vantaalla lauantaina klo 12.00 ja saavat vastaansa Venla Anderssonin (15.) & Matilda Vainion (20.)

Myös Fiija Ketonen (14.) & Liis Org (18.) lähtevät viikonlopun turnaukseen mainioiden otteiden saattelemana. Parivaljakko on pelannut viime aikoina jo useamman turnauksen yhdessä ja tämä yhteistyö on jo tuottanut hyvää tulosta. Naiset kävivät mm. edeltävänä viikonloppuna nappaamassa suvereenin B-luokan turnausvoiton Tampereen Padel Westissä järjestetyistä kansallisista kisoista. Martinlaakson avausottelussa pari saa vastaansa heti kovan haasteen, kun vastaan asettuvat viime osakilpailun missannut Anna Wall (8.) sekä kaikissa edeltävissä tämän vuoden FPT-turnauksissa kolmossijalle yltänyt Martina Minetti (6.). Jatkuuko Ketosen ja Orgin mainiot otteet ja pystyvätkö he haastamaan lahjakkaat tamperelaiset? Tähän saadaan selvyys lauantaina klo 12.00 alkavassa ottelussa.

VIIKONLOPUN TAPAHTUMAINFO JA AIKATAULUT

► CUPRA Finnish Padel Tour järjestetään upouudella Open Padel Martinlaakson padelkeskuksella (Martinkyläntie 9, 01770 Vantaa)

► Kilpailujärjestäjänä toimii Open Padel ry

► Kansallisten kisojen B-luokkien ensimmäiset pelit sekä alakaavio pelataan Open Padel Kaivokselassa, ja semifinaaleista lähtien pelataan Martinlaaksossa. C-luokka pelataan kokonaisuudessaan Kaivokselassa.  (Vetotie 3, 01610 Vantaa) 

Kansallisten kisojen luokat pelataan kokonaisuudesaan läpi perjantai-lauantaipäivien aikana ja kisojen avauspäivän ennakkotunnelmia ja ottelutärppejä voit lukea Open Padelin omasta julkaisusta

Realiaikainen tulospalvelu Rankedinissä, lisäksi Suomen Padelliiton kotisivuille kootaan tulosseuranta CUPRA Finnish Padel Tourin osalta.

FPT-Palkinnot:

 • 1.sija – 600 euroa / pari
 • 2.sija – 300 euroa / pari
 • 3.sija – 200 euroa / pari

Muissa sarjoissa tavarapalkinnot.

PÄÄSYLIPUT

Ilmainen sisäänpääsy yleisölle kaikkina kisapäivinä.

AIKATAULU JA KAAVIOT

CUPRA Finnish Padel Tour #5 Open Padel, Vantaa

Kierros 1 // Naiset
Lauantai 14.5. klo 10.00

 • Klo 10.00, kenttä 4 | Rissanen & E. Manner vs. Hietaniemi & A. Sillanpää

Kierros 1 // Miehet
Lauantai 14.5. 

 • Klo 10.00, kenttä 1 | Popov & Rouvala vs. Forstén & Kauppila
 • Klo 10.00, kenttä 2 | V-P Männistö & M. Männistö vs. Luolamaa & Lozano
 • Klo 10.00, kenttä 3 | Holli & Koskivuori vs. Waris & Demianiuk
 • Klo 11.00, kenttä 3 |  T. Manner & E. Myllymäki vs. Hynninen & Marjamäki
 • Klo 11.00, kenttä 2 | P. Stenfors & Juntunen vs. Rikkonen & Johansén
 • Klo 11.00, kenttä 1 | Wuorinen & Kaverinen vs. Tapanainen & Kontinen

Puolivälierät // Naiset
Lauantai 14.5. klo 12.00

 • Klo 12.00, kenttä 1 | Andersson & Vainio vs. Torkki & Lizana
 • Klo 12.00, kenttä 3 | Wall & Minetti vs. Ketonen & Org
 • Klo 12.00, kenttä 4 | Eskoli & Hakala vs. Ranta & Laukkoski

Puolivälierät // Miehet
Lauantai 14.5. klo 15.00

 • Klo 15.00, kenttä 1 | 2 kentän voittaja vs. 3 kentän voittaja
 • Klo 15.00, kenttä 3 |  3 kentän voittaja vs. 2 kentän voittaja
 • Klo 15.00, kenttä 4 | 1 kentän voittaja vs. Huttunen & Hyrkkönen

Välierät // Naiset
Sunnuntai 15.5. klo 10.00

 • Klo 10.00, kenttä 1 | TBA & TBA vs. 1 kentän puolivälierän voittaja
 • Klo 10.00, kenttä 3 | 3 kentän puolivälierä voittaja vs. 4. kentän puolivälierä voittaja

Välierät // Miehet
Sunnuntai 15.5. klo 

 • Klo 11.30, kenttä 1 | TBA & TBA vs. 1 kentän puolivälierän voittaja
 • Klo 11.30, kenttä 3 | 3 kentän puolivälierä voittaja vs. 4. kentän puolivälierä voittaja

Finaalit
Sunnuntai 15.5.

 • Klo 13.00, kenttä 1 | Naiset
 • Klo 14.30, kenttä 1 | Miehet

Sijat 3 – 4
Sunnuntai 15.5.

 • Klo 13.00, kenttä 3 | Naiset
 • Klo 14.30, kenttä 3 | Miehet

Kaikkien sarjojen turnauskaaviot sekä tulosseuranta Rankedinin tapahtumasivuilta.

Tulosseuranta FPT:n osalta myös Padelliiton kotisivujen uutisista. Linkki avautuu www.padel.fi -etusivulle lauantaina 14.5. klo 9.58.


Ratkaisupelit suorana ISTV:ssä ja Ruutu Urheilussa

Suomen parasta padelia voi seurata niin paikan päällä kuin kotikatsomoissa, sillä osakilpailujen ratkaisupelit lähetetään suorana ISTV:ssä ja Ruutu Urheilussa. Monikameratuotantona toteutettavat lähetykset sisältävät myös studion, jossa tuodaan pelaajia tutuksi ja vihitään katsojia lajin saloihin.

► Vantaan kisojen miesten sekä naisten välieriä sekä finaaleita pääset seuraamaan alla olevista linkistä:

Sunnuntain 15.5. lähetyksen alustava aikataulu
 • Klo 9.30 Lähetys alkaa studiolla
 • Klo 10.00 Naisten välierä
 • Klo 11.30 Miesten välierä
 • Klo 13.00 Naisten FPT-finaali
 • Klo 14.30 Miesten FPT-finaali

Ottelutallenteet ovat katsottavissa jälkikäteen Ruutu Urheilusta ja CUPRA Finnish Padel Tourin YouTube-kanavalta. Lisäksi Finnish Padel Tourin -somekanavat pitävät padelfanit ajan hermolla koko viikonlopun ajan.


Seuraa Cupra Finnish Padel Tourin verkossa:

Verkkosivut: www.finnishpadeltour.fi

Facebook: https://www.facebook.com/finnishpadeltour

Instagram: https://www.instagram.com/finnishpadeltour/

Antoisia ja jännittäviä hetkiä huippupadelin parissa!