FPT-ennakko: Vuoden kolmas CUPRA Finnish Padel Tourin osakilpailu Turussa

Perjantai 8.4.2022

Vuoden kolmas CUPRA Finnish Padel Tour pelataan tulevana viikonloppuna Vamos Padelissa Turussa. Turun Itäharjussa sijaitsevalla klubilla riittääkin viikonlopun aikana runsaasti nähtävää, koska FPT:n lisäksi kilpailupaikalla järjestetään myös usean eri luokan kansalliset kilpailut. Mukana olevina kilpailuluokkina ovat miesten ja naisten B-, C- ja D-luokat, joista ensimmäiset käynnistyvät jo tänään perjantaina 9.4.2022. Viikonlopun tapahtumaan ja mukana oleviin kilpailusarjoihin on ilmoittautunut yhteensä 200 urheilijaa. 

FPT-ennakkoon olemme keränneet lisätietoja viikonlopun ennakkoasetelmista, kisojen aikatauluista ja muista tärkeimmistä lisätiedoista.

Suomen Padelliiton operoiman ja Turussa ÅLK Padelin järjestämän CUPRA Finnish Padel Tourin osakilpailu on vuoden 2022 kiertueella järjestyksessään kolmas, koska tammikuulle alunperin suunniteltu kilpailu jouduttiin lopulta siirtämään tulevalle elokuulle. Finnish Padel Tourin Turun osakilpailu ja kansalliset kisat kilpaillaan tällä kertaa Vamos Itäharjun rennolla padelkeskuksella ja tämän yhdeksällä sisäkentällä.

Suursuosioon nousseen ja paljon seuraajia kauden alkupuoliskon tapahtumista keränneen, padelin kotimaisen huippukiertueen tulevat kamppailut eivät tule tälläkään kertaa jättämään yleisöään kylmäksi. Nähtävää riittää niin kentillä kuin niiden ulkopuolella. Kilpailutapahtumassa tullaan varmasti tarjoilemaan upeita padelhetkiä ja tiukkoa huippukamppailuita aina avauspeleistään, turnauksen päättäviin finaaliotteluiden ratkaisuhetkiin asti.

Suomen parasta padelia ja turnauksen ratkaisupelejä pääsee jo totuttuun tapaan seuraamaan niin paikan päältä sekä myös selostettujen suorien lähetysten välityksellä ISTV:n kautta.


FPT-ENNAKOT

MIEHET 

Miesten puolella Turun osakilpailusta on muodostumassa erittäin jännittävä ja odotettu näytös. Jännitystä tulee entisestään lisäämään kentille astuvien kotimaisten huippupelaajien lisäksi myös mukaan saadut mielenkiintoiset kansainväliset osallistujat ihan maailman huipulta asti. Pelaajaparit ovat myös eläneet jonkin verran verrattaessa edellisessä Tampereen osakilpailussa nähtyihin. Esimerkkinä miesten sisäkenttien Suomen mestaruuden Tampereelta vieneet Max Sjövall ja Oskar Nurmio eivät tule pelaamaan Turussa yhdessä, vaan heidän rinnallaan turnauspalkintoja lähtevät jahtaamaan uudet nimet. Kuluvan kauden FPT-kiertueen peleistä toiseksi eniten pisteitä kerännyt Nurmio saa nyt rinnalleen kotikisoihinsa lähtevän Axel Wariksen. Sjövall vastaavasti kansainvälistä osaamista. 

Seuraa heitä:

Tampereelta jo yhdeksännen SM-kultansa napannut ja miesten Suomen padel-rankingin ykkössijalle palannut Max Sjövall (1.) saa Turkuun rinnalleen entisen padelin maailmanlistan  ykköspelaajan Guillermo Demianiukin. Demianiuk on pitkän linjan pelaaja, joka on pelannut uransa aikana mm. edelleen maailman kärkipelaajiin kuuluvan Fernando Belasteguinin parina sekä ollut World Padel Tour-rankingin ykköspelaaja useita kuukausia. Nykyisin entinen maailmanlistan ykkönen toimii pääosin padelvalmentajana ja Suomessa ollessaan hän toimii valmentajana Vantaan Open Padelilla. Sjövall ja Demianiuk avaavat kisansa lauantaina klo 14.30.

(*Suluissa pelaajien tämän hetkinen ranking-sijoitus)

► Turun osakilpailuun lisää kansainvälistä väriä tuovat etelänaapurista tuleva pari. Virolaiset Siim Tuus ja Marek Marksoo ovat naapurivaltiomme huippupelaajia ja Viron rankingin kärkinimet. Molemmilla Viron padelmaajoukkueeseenkiin kuuluvilla pelaajilla on myös taustaa tenniksen ATP-kiertueelta. Tuus ja Marksoo tulevat saamaan lauantain avauskierroksella epävirallisen Suomi-Viro maaottelun merkeissä vastaansa Roope Forsmanin* (54.) ja Kim Kauppilan (18.).

*Edit pe klo 21.15: Forsman ja Pajakkala joutuivat vetäytymään kisoista. Kauppila ja Männistö tulevat pelaamaan yhdessä ja kohtaavat avauskierroksella Janne Wuorisen ja Julius Kaverisen. Virolaiset Tuus ja Marksoo etenevät suoraan puolivälieriin. 

Viime vuoden molemmissa EM-kisoissa Marbellassa sekä Bilbaossa Suomea edustanut Mikko Viljanen (13.) ja Bilbaossa pelaaja-valmentajana toiminut Mikko Hermans (10.) lähtevät turun osakilpailuun hallitsevina M40-ikäluokan Suomen mestareina, jonka kävivät yhdessä nappaamassa maaliskuussa Nokian Padel 247:lla pelatuista senioreiden sisäkenttien SM-kisoista. Parin yhteispeli toimi upeasti sennukisoissa ja rankingissa TOP 10:n tienoilla majailevat veijarit lähtevät taatusti tavoittelemaan hyviä sijoituksia myös Itäharjusta. Avauskierroksella Viljanen & Hermans saavat vastaansa paikallisväriä, kun estradille astuvat espanjassa kisakuntoaan kehittämästä palannut Joni Luolamaan (9.) ja jo pitempään kotimaisilla kentillä vaikuttanut espanjalaistaustainen David Lozanon (10.). Turkulaiset lähtevät osakilpailuun 3/4-sijoitettuina.

NAISET

Naisten puolella ennakkosuosikkeina jatkavat varmasti myös tulevana viikonloppuna ykkössijoitetut ja Tampereella naisten Suomen mestareiksi kruunatut Ella Sillanpää (1.) ja Saana Saarteinen (1.). Sillanpään ja Saarteisen kisaurakka käynnistyy suoraan lauantain klo 13.00 alkavista puolivälieristä, jossa tamperelaiset saavat vastustajan ensimmäisen kierroksen ottelusta Johanna Roine (20.) & Oona Eskoli (32.) vs. Fiija Ketonen (16.) & Liis Org (27.).

Naisten kaavio näyttää muutenkin varsin mielenkiintoiselta. Mukana on laadukkaita pareja, joista jokaisella on hyvien pelien osuessa kohdalle myös hyvät mahdollisuudet nousta osakilpailussa mainioille sijoituksille.

Seuraa näitä:

 Katri Aalto-Setälä (13.) ja Martina Minetti (8.) lähtevät Turun kilpailuihin ensimmäistä kertaa kilpailuparina. SM-pronssia maaliskuussa kaulaansa saanut tamperelainen Minetti on normaalisti kiertänyt kotimaisia arvoturnauksia yhdessä Anna Wallin kanssa, joka ei ole tällä kertaa mukana. Minettin parina hyviä sijoituksi jahtaamaan lähtevällä Aalto-Setälällä on takanaan erittäin vahva esiintyminen mm. Ylöjärven El Padelissa pelatusta Padelliiga-kierrokselta, josta kävi nappaamassa kolme suoraa 2-0 otteluvoittoa edustamalleen Padel Housen naisten liigajoukkueelle. Ensimmäisellä kierroksella vastaansa naiset saavat kilpailujärjestäjä ÅLK:ta edustavat Venla Anderssonin (17.) ja Fanny Törnin (42.).       

► Naisten puolivälieräottelu Minna Torkki (5.) & Suheil Lizana (7.) vs. Ninni Hietaniemi (11.) & Annika Sillanpää (10.). SM-hopeaa maaliskuussa saaneet Torkki ja Lizana onnistuivat haastaamaan hienosti tampereen SM-finaaleissa E. Sillanpään ja Saarteisen ja lähtevätkin varmasti tavoittelemaan paikkaa finaalipaikkaa myös Turussa. Vastaan asettuvat turnauksen ensimmäisessä ottelussa lupaavat Hietaniemi ja A. Sillanpää, jotka nousivat suoraan kaaviossa puolivälieriin avauskierroksen vastustajiksi merkattujen Jennina Viikarin ja Marja Hokkasen jouduttua vetäytymään kilpailuista. Sillanpää ja Hietaniemi ovat tehneet viime vuosina hyvää nousua kohti naisten kotimaista kärkeä ja tulevaisuus näyttää pelaajien osalta varsin kirkkaalta.  

► Myös seniorien SM-kisoista Nokialta mitalikaappiin täytettä keränneitä Kati Rantaa (3.) & Marsa Laukkoskea (4.) sekä Mari-Liis Parmasta (12.) & Katriina Saarista (6.) ei sovi unohtaa. Molemmat pareista voivat yltää turnauksessa todella pitkälle. Kokeneet ja oman parinsa hyvin tuntevat naiset lähtevät kilpailuihin hyvien otteiden saattelemina, joita on jo totuttu näkemään edeltävissä turnauksissa pitkin alkuvuotta. Kaikki naisista ovat erittäin rutinoituneita mailataitureita ja ovat alunperin tennistaustaisia pelaajia. Peliotteet pysyvät pitkissäkin otteluissa varsin varmoina ja turhia virheitä ei juurikaan nähdä. Ranta ja Laukkoski lähtevät turnaukseen kakkossijoitettuina kaavion alaosasta, Parmas ja Saarinen vastaavasti 3/4-sijoitettuina yläkaavion keskeltä. 

VIIKONLOPUN TAPAHTUMAINFO JA AIKATAULUT

► Turnaus järjestetään Vamos Padel Itäharjulla (Voimakatu 18, 20520 Turku) pe 8.4.- su 10.4.2022

► Kilpailujärjestäjänä toimii ÅLK Padel

► Kansallisten kisojen naisten D-luokka pelataan perjantaina 8.4. ja C-luokka lauantaina 9.4. Muut luokat kaksipäiväisinä pe-la (MC, MD tai la-su (FPT, MB, NB). Finnish Padel Tourin ohjelmassa on lauantaina pelattavat ensimmäiset kierrokset, puolivärierät sekä alemmat sijoitusottelut. Välierät, finaalit ja sijat 3-4 pelataan sunnuntaina.

► Pablo`s Bar palvelee kisojen ajan. Lisäksi tarjolla on lounasta lauantaina klo 11.00-16.00 ja sunnuntaina 11.00-14.30.

► Realiaikainen tulospalvelu Rankedinissä, lisäksi Suomen Padelliiton kotisivuille kootaan tulosseuranta CUPRA Finnish Padel Tourin osalta.

► FPT-Palkinnot:

 • 1.sija – 600 euroa / pari
 • 2.sija – 300 euroa / pari
 • 3.sija – 200 euroa / pari

Muissa sarjoissa tavarapalkinnot.

PÄÄSYLIPUT

Ilmainen sisäänpääsy yleisölle kaikkina kisapäivinä.

AIKATAULU JA KAAVIOT

CUPRA Finnish Padel Tour #4 ÅLK, Turku

Kierros 1 // Naiset
Lauantai 9.4. klo 10.00

 • Klo 10.00, kenttä 2 | Roine & Eskoli vs. Ketonen & Org
 • Klo 10.00, kenttä 3 |  Andersson & Törn vs. Aalto-Setälä & Minetti
 • Klo 10.00, kenttä 9 | Korkeakunnas & Halonen vs. Lamminen & Tolonen

Kierros 1 // Miehet
Lauantai 9.4. klo 11.00

 • Klo 11.00, kenttä 5 | Kauppila & Männistö vs. Vuorinen & Kaverinen
 • Klo 11.00, kenttä 4 | Nurminen & Huopio vs. Johansén & Hynninen
 • Klo 11.00, kenttä 1 | Lehtonen & Tiainen vs. Waris & Nurmio
 • Klo 11.00, kenttä 9 | Lozano & Luolamaa vs. Viljanen & Hermans
 • Klo 11.00, kenttä 3 | Butterfield & Fali vs. Meskanen & E. Myllymäki

Puolivälierät // Naiset
Lauantai 9.4. klo 13.00

 • Klo 13.00, kenttä 9 | E. Sillanpää & Saarteinen vs. 2 kentän voittaja
 • Klo 13.00, kenttä 2 |  3 kentän voittaja vs. Parmas & Saarinen
 • Klo 13.00, kenttä 1 | Torkki & Lizana vs. Hietaniemi & A. Sillanpää
 • Klo 13.00, kenttä 5 | 9 kentän voittaja vs. Ranta & Laukkoski

Puolivälierät // Miehet
Lauantai 9.4. klo 14.30

 • Klo 14.30, kenttä 1 | Sjövall & Demianiuk vs. 5 kentän voittaja
 • Klo 14.30, kenttä 2 | 4 kentän voittaja vs. 1 kentän voittaja
 • Klo 14.30, kenttä 5 |  9 kentän voittaja vs. Tuus & Marksoo
 • Klo 14.30, kenttä 9 | 3 kentän voittaja vs. Huttunen & Hyrkkönen

Välierät // Naiset
Sunnuntai 10.4.

 • Klo 10.00, kenttä 9 | Puolivälierä 1
 • Klo 10.00, kenttä 1 | Puolivälierä 2

Välierät // Miehet
Sunnuntai 10.4.

 • Klo 11.30, kenttä 9 | Välierä 1
 • Klo 11.30, kenttä 1 | Välierä 2

Finaalit
Sunnuntai 10.4.

 • Klo 13.00, kenttä 9 | Naiset
 • Klo 14.30, kenttä 9 | Miehet

Sijat 3 – 4
Sunnuntai 10.4.

 • Klo 13.00, kenttä 2 | Naiset
 • Klo 13.00, kenttä 1 | Miehet

 Kaikkien sarjojen turnauskaaviot sekä tulosseuranta Rankedinin tapahtumasivuilta.

Tulosseuranta FPT:n osalta myös Padelliiton kotisivujen uutisista. Linkki avautuu www.padel.fi -etusivulle lauantaina klo 9.58. 


Ratkaisupelit suorana ISTV:ssä ja Ruutu Urheilussa

Suomen parasta padelia voi seurata niin paikan päällä kuin kotikatsomoissa, sillä osakilpailujen ratkaisupelit lähetetään suorana ISTV:ssä ja Ruutu Urheilussa. Monikameratuotantona toteutettavat lähetykset sisältävät myös studion, jossa tuodaan pelaajia tutuksi ja vihitään katsojia lajin saloihin.

► Turun kisojen miesten sekä naisten välieriä sekä finaaleita pääset seuraamaan alla olevista linkistä :

Sunnuntain 10.4. lähetyksen alustava aikataulu
 • Klo 9.30 Lähetys alkaa studiolla
 • Klo 10.00 Naisten välierä
 • Klo 11.30 Miesten välierä
 • Klo 13.00 Naisten FPT-finaali
 • Klo 14.30 Miesten FPT-finaali

Ottelutallenteet ovat katsottavissa jälkikäteen Ruutu Urheilusta ja CUPRA Finnish Padel Tourin YouTube-kanavalta. Lisäksi Finnish Padel Tourin -somekanavat pitävät padelfanit ajan hermolla koko viikonlopun ajan.


Seuraa CUPRA Finnish Padel Touria verkossa:

Verkkosivut: www.finnishpadeltour.fi

Facebook: https://www.facebook.com/finnishpadeltour

Instagram: https://www.instagram.com/finnishpadeltour/


Veikkaa miesten finaalipareja:

Finnish Padel Tour on myös Veikkauksen Voittajavedon-kohteena.

Miesten voittajaparia pääset veikkaamaan suoraan Veikkauksen sivuilta tai lähimmältä veikkauspisteeltäsi.

Kohde Voittajaveto 3 sulkeutuu lauantaina 9.4. klo 10.58.

Antoisia ja jännittäviä hetkiä huippupadelin parissa!