Sarjapadel ennakko – Maaliskuun kierros käynnistää sarjapadelin kevätkauden, miesten 2. divari starttaa

Perjantai 25.3.2022

Sarjapadelin ja Suomen Padelliigan kolmas kilpailukierros ja kauden toinen puolisko saadaan viimein käyntiin huomenna lauantaina 26.3.2022. Tammikuulle alunperin pelattavaksi suunniteltu kierros jouduttiin alkuvuonna siirtämään vallitsevan koronatilanteen alta maaliskuulle ja vastaavasti maaliskuun kierros toukokuun loppuun. Tulevankin viikonlopun osalta hankala koronatilanne on aiheuttanut useammalle joukkueelle lisähaasteita ja sen seurauksena mm. joukkueiden kokoonpanot ovat eläneet sekä osaan miesten divarisarjoista on jouduttu tekemään muutamia aikataulu- ja ottelumuutoksia. Alemmilla sarjatasoilla kaksi joukkuetta joutui myös valitettavasti luopumaan sarjapaikastaan kuluvan loppukauden osalta. Kaikesta huolimatta viikonloppuna saadaan kuitenkin sarjakierrokset pelattua ja pääsemme jälleen seuraamaan suomalaisen huippupadelin äärimmäisen kiinnostavia seurasarjoja. Sarjapadelissa saadaan myös tulevana viikonloppuna käyntiin kokonaan uusi sarjataso, kun uusi miesten 2. divari pyörähtää käyntiin. 

Vuoden 2022 ensimmäisellä kierroksella sarjaotteluita tullaan pelaamaan neljällä eri paikkakunnalla ja viidessä eri hallissa. Suomen Padelliigan miesten ja naisten kierros pelataan El Padelin uusissa ja upeissa puitteissa Ylöjärvellä. Naisten divarikierros rantautuu Hausjärven Monnin kylässä sijaitsevaan Padel Club Finlandin Hyvinkään klubille. Miesten 1. divarin A-lohko pelataan Vantaalla Padel Club Finlandin Tammiston klubilla ja B-lohko vastaavasti saman toimijan Jyväskylän Aholaidan klubilla. Miesten uutta 2. divaria isännöi taas Open Padel, heidän omalla juuri laajennetulla Vantaan Kaivokselan klubillaan. Miesten 2. divarikierroksen lisäksi Kaivokselassa pelataan tulevan viikonloppuna Kansallisia kisoja. 


PADELLIIGA 

Padelliigan kevätkierrokselle lähdetään mielenkiintoisista lähtöasetelmista niin miesten kuin naisten puolella. Miehissä hallitseva seurajoukkueiden Suomen mestari, espoolainen Padel House (5-1) kiilasi sarjan kärkipaikalle joulukuun sarjakierroksella. Takana samalla voittosuhteella, mutta vähemmillä sarjapisteillä vaanii yksi miesten sarjan syyskauden suurimmista yllättäjistä Padel West (5-1). Vuoden 2021 seurajoukkueiden SM-kisojen jaetulle 5. sijalla sijoittuneet tamperelaiset ovat onnistuneet vahvistamaan kokoonpanoaan kauden alla sekä myös kauden aikana. Kärkikaksikon takana pudotuspelipaikoista taistellaan tiukasti ja usella joukkueella on vielä mahdollisuus nousta runkosarjan neljän parhaan joukkoon ja mukaan toukokuun lopun pudotuspelikierrokselle. 

Naisten puolella sarjataulukko on kauden puolivälissä hieman miehiä enemmän jakautunut kolmeen kastiin. Sarjakärjessä jatkaa puhtaalla pelillä naisten hallitseva Suomen mestari Padel West (7-0). Välittömässä läheisyydessä, keskinäisessä ottelussa Westille tappion kärsinyt Padel House (6-1). Kärjen takana tiukasti pudotuspelipaikkaa jahtaavat Padel Club Finland (4-3), Padel Tampere (4-3) ja turkulainen ÅLK (4-3)Sarjan tyvipäässä kauden toiselle puolikkaalle lähtevät tasaisena kolmikkona Smash Padelin (1-6), Padel JKL:n (1-6) ja Padel Lahden (1-6) naiset.

  

Miesten sarjataulukko syksyn kierrosten jälkeen

Naisten sarjataulukko syksyn kierrosten jälkeen


Aamulehti seuraa Suomen Padelliigan otteluita koko viikonlopun 

Aamulehti näyttää sarjapadelin otteluita lauantaina ja sunnuntaina suorana lähetyksenä. Näytettävät ottelut lähetetään El Padelin kentältä seitsemän, jossa pelataan lauantaina klo 12-19 ja sunnuntaina klo 10-17. Luvassa on miesten ja naisten kärkiotteluita ja paikallisseurojen tiukkoja kohtaamisia. 

► Aamulehden striimit löydät täältä: https://www.aamulehti.fi/urheilu/art-2000008701087.html

Lähetykset ovat nähtävissä maksumuurin takana, mutta striimejä pääsee seuraamaan Aamulehden 1kk:n tilaustarjouksella hintaan 1€. Tarjouksen pääsee hyödyntämään halutessaan täältä!


DIVARIT

Sarjapadelin divareiden kevätkausi tuo mukanaan muutaman muutoksen verrattuna viime vuoden loppuun. Merkittävimpänä uudistuksena on uuden sarjatason käynnistyminen. Miesten 2. divari starttaa lauantaina Vantaalla ja sarjanoususta miesten 1. divariin lähtee lopulta jahtaamaan seitsemän seuraa. Sarja oli alunperin tarkoitus käynnistää kahdeksalla joukkueella, mutta valmistavan viikon aikana loukkaantumiset ja sairastumiset vesittivät Padel Uusikaupungin sarjaan liittymisen. Viime hetken muutos muutti myös hieman suunniteltua 2. divarin otteluohjelmaa varsinkin toukokuun kierroksen osalta. 

Valitettavasti myös miesten 1. divarista tippui joukkue pois, kun syksyn A-lohkossa pelannut Padel JKL Punainen, joutui perääntymään pelaajapulan johdosta sarjasta. Padel JKL Punaista rasitti jo valmiiksi joulukuun kierroksella luovutetut 3 yksittäistä sarjaottelua. Ja tulevan kierroksen neljäs luovutus tarkoitti sarjasääntöjen mukaisesti automaattista sarjasta tippumista.

Jyväskylän punaisten jäätyä sarjasta pois, joukkueen A-lohkon ensimmäisellä sarjapuoliskolla pelaamat ottelut kirjataan sarjataulukkoon 0-3 (0-2 [0-6, 0-6 0-6]) päättyneiksi tappioiksi. Sen sijaan A-lohkon sarjaohjelmaan poisjäännillä ei ollut muuta vaikutusta, kuin joukkueelle merkattujen pelien peruuttaminen. Kaikkien sarjojen otteluohjelmat on nähtävissä Rankedinin sarjasivuilta sekä Padelliiton materiaalipankin dokumenteissa.

Ikävistä poisjäänneistä huolimatta myös divareissa riittää paljon mielenkiintoa loppukauden mittelöihin. Miesten puolella lohkojen kärkikaksikkoon ja divarin pudotuspeleihin on mahdollisuuksia vielä useammallakin joukkueella, kummankin lohkon puolelta. 

A-lohkossa kärkipaikkaa pitää seinäjokelainen Padel Or Die (6-0), ennen toisena vaanivaa Padel Housea II (5-1). Kaksikko lähteekin kevään kierroksille mainioiden peliesitysten saattelemana. PCF Turku (4-2) ja Padel Club Finland II (3-3) tarkkailevat pienen eron päästä. 

Myös miesten B-lohkoon on varmasti muodostumassa mielenkiintoinen kevätnäytelmä. Oululainen OVS padel (5-1) ehti pelata syyskaudella yhden ottelun haastajiansa enemmän ja pitää keräämiensä 14 pisteen turvin sarjan kärkipaikkaa. Takana tuleva nälkäinen PadelPark (5-0) pelasi vakuuttavan syksyn häviättämättään yhtään sarjaottelua. Myös Padel Tampere II:lla (3-2) ja vahvistuneella Padel JKL Mustalla (2-3) voi olla hyvinkin vielä saumoja nousta lähelle kärkikaksikon tuntumaa.

Naisten divaritaisto jatkuu viikonloppuna Hausjärven Monnissa vauhdikkaalla ottelukierroksilla. Naisten divari on muodostunut ainakin toistaiseksi ns. kakkosjoukkueiden hallitsemaksi. Sarjan kärkiviisikkona olevien seurojen edustus pelaa parhaillaan myös Padelliigan puolella. Kärkipaikkaa naisissa pitää 16 napsitun pisteen turvin Padel Tampere II ( 5-1) ja toisena laadukkaan syksyn sekä sarjaottelut tappioitta pelannut Padel House II (6-0). Kärkikaksikosta tamperelaiset on onnistunut napsimaan reilusti suoria 3-0 voittoja, jotka ovat taanneet heille myös täydet kolme sarjapistettä. House II on taas voittanut kaikki ottelusarjansa, mutta suuren osan tuloksella 2-1, saaden voitoistaan ainoastaan 2 sarjapistettä. Jännitettävää riittää kuitenkin tässäkin divarissa pitkälle keväälle.      

VIIKONLOPUN TAPAHTUMAINFO JA AIKATAULUT

Suomen Padelliiga

► Miesten ja naisten Padelliiga El Padelilla (Kolmenkulmantie 10, 33470 Ylöjärvi)

► Kilpailunjohtajana toimii Juho Vartiala, varakilpailujohtajana Mikael Koivuniemi

► Otteluohjelma löytyy tämän artikkelin lopusta. Sarjaottelut starttaavat lauantaina klo 12. Kaikki joukkueet pelaavat viikonlopun aikana 2-4 ottelua.

Ravintola Padellon valmistaa la ja su paitsi suositut brunssit (klo 10-13 / 10 €), myös erityiset kisapäivälliset, jotka ovat tarjolla sekä pelaajille, että katsojille.

LA (päivällinen klo 14-18)

Häränniskaa, viherpippurikastike, wokatut kasvikset, sitruunainen kanapasta

SU (päivällinen klo 14-17)

Voissa paistettua kuhaa, lime bearnaise, Tilliperuna, Spagetti bolognese

Päivällisen hinta on 12 €. Molempina päivinä tarjolla on runsas salaattipöytä, leipälajitelma ja levitteet

Divarit

► Miesten 1. divari A-lohko Padel Club Finland Tammisto (Tammiston Kauppatie 27, 01510 Vantaa). Kilpailunjohtajana Hanna Heino-Nohynek

► Miesten 1. divari B-lohko Padel Club Finland Jyväskylä (Aholaidantie 3, 40320 Jyväskylä). Kilpailunjohtajana Mikko Pajunen

►Naisten 1. divari Padel Club Finland Hyvinkää (Holintie 10, 05800 Hausjärvi). Kilpailunjohtajana Osmo Tuomisto

►Miesten 2. divari Open Padel Kaivoksela (Vetotie 3, 01610 Vantaa). Kilpailunjohtajana Erkka Lehtonen

► Otteluohjelma löytyy tämän artikkelin lopusta. Sarjaottelut starttaavat lauantaina klo 12. Kaikki joukkueet pelaavat viikonlopun aikana 2-4 sarjaottelua.

PÄÄSYLIPUT

Kaikkiin viikonlopun kilpailupaikkoihin maksuton sisäänpääsy molempina päivinä.

OTTELUOHJELMA

PADELLIIGA

Lauantai 26.3

 • Klo 12.00 M | ÅLK-Padel House
 • Klo 12.00 M | Smash Padel-Padel Club Finland 
 • Klo 12.00 M| Padel Tampere-Padel West LIVE
 • Klo 12.00 N | Padel JKL-Padel House
 • Klo 12.00 N | Smash Padel -ÅLK
 • Klo 12.00 N | Padel West-Padel Lahti
 • Klo 12.00 N | Padel Club Finland-Padel Tampere
 • Klo 15.30 M | Padel Club Finland-ÅLK
 • Klo 15.30 M | Padel West-Smash Padel
 • Klo 15.30 N | Padel Lahti-Padel JKL
 • Klo 15.30 N | Padel House-Padel Club Finland LIVE
 • Klo 15.30 N | ÅLK-Padel West

Sunnuntai 27.3.

 • Klo 10.00 M | Padel House-Padel Tampere LIVE
 • Klo 10.00 M | Smash Kotka-ÅLK
 • Klo 10.00 M | Padel Club Finland-Padel West
 • Klo 10.00 N | Padel lahti-Padel Tampere
 • Klo 10.00 N | Padel West-Padel Club Finland
 • Klo 10.00 N | ÅLK-Padel House
 • Klo 10.00 N | Padel JKL-Smash Padel
 • Klo 13.30 M | Smash Kotka-Padel House
 • Klo 13.30 M | Smash Padel-ÅLK
 • Klo 13.30 M | Padel Club Finland-Padel Tampere 
 • Klo 13.30 N | Padel Club Finland-Padel JKL
 • Klo 13.30 N | Padel House-Smash Padel
 • Klo 13.30 N | Padel Tampere-Padel West LIVE

MIESTEN 1. DIVARI A-LOHKO

Lauantai 26.3

 • Klo 11.00 | Padel Or Die-PCF Turku
 • Klo 14.00 | PCF Turku-Padel King Hämeenlinna 
 • Klo 14.00 | Padel Or Die-Pori Padel
 • Klo 14.00 | Padel House II-Padel Club Finland II

Sunnuntai 27.3.

 • Klo 10.00 | Padel King Hämeenlinna-Padel Club Finland II
 • Klo 10.00 | PCF Turku-Pori Padel
 • Klo 12.00 | Padel King Hämeenlinna-Padel House II 
 • Klo 12.00 | Padel Club Finland II-PCF Turku

MIESTEN 1. DIVARI B-LOHKO

Lauantai 26.3

 • Klo 12.00 | Smash Padel II -PadelPark
 • Klo 12.00 | Padel Or Die II-Padel Tampere II 
 • Klo 12.00 | OVS Padel-Padel JKL Musta
 • Klo 15.00 | Padel Tampere II-OVS Padel
 • Klo 15.00 | Padel Or Die II-PadelPark
 • Klo 15.00 | Padel JKL Musta-Smash Padel

NAISTEN 1. DIVARI

Lauantai 26.3

 • Klo 12.00 | Padel Or Die-Smash Padel II
 • Klo 12.00 | Padel House II-Padel JKL II 
 • Klo 12.00 | Padel Tampere II-Padel King Hämeenlinna
 • Klo 15.00 | Smash Padel II-Padel JKL II
 • Klo 15.00 | Padel Or Die-Padel Tampere II
 • Klo 15.00 | Padel King Hämeenlinna-Padel Club Finland II

Sunnuntai 27.3.

 • Klo 10.00 | Padel Club Finland II-Padel House II
 • Klo 10.00 | Padel King Hämeenlinna-Padel Or Die
 • Klo 10.00 | Padel JKL II-Padel Tampere II 
 • Klo 13.00 | Padel JKL II-Padel Club Finland II
 • Klo 13.00 | Padel King Hämeenlinna-Padel House II
 • Klo 13.00 | Smash Padel II-Padel Tampere II

MIESTEN 2. DIVARI

Lauantai 26.3

 • Klo 11.00 | Open Padel-Padel Vihti
 • Klo 11.00 | Padel Lahti-Champions Padel Pori 
 • Klo 14.00 | PCF Turku II-Padel Lahti
 • Klo 14.00 | Padel Kunnonkeskus-Open Padel
 • Klo 14.00 | Pori Padel II-Champions Padel 
 • Klo 17.00 | Padel Kunnonkeskus-Pori Padel II

Sunnuntai 27.3.

 • Klo 10.00 | Pori Padel II-Padel Vihti
 • Klo 10.00 | Padel Kunnonkeskus-Champions Padel Pori
 • Klo 10.00 | Open Padel-PCF Turku II 
 • Klo 13.00 | Padel Kunnonkeskus-PCF Turku II
 • Klo 13.00 | Padel Lahti-Padel Vihti
 • Klo 13.00 | Champions Padel Pori-Open Padel

Otteluohjelma sekä tulosseuranta Rankedinin tapahtumasivuilta:

Miesten Padelliiga ja 1. divarilohkot:

https://rankedin.com/en/teamleague/307/suomen-padelliiga-miehet/matches *

Naisten Padelliiga ja divari:

https://rankedin.com/en/teamleague/308/suomen-padelliiga-naiset/matches *

Miesten 2. divari:

https://rankedin.com/en/teamleague/362/suomen-padelliiga-miehet-2-divari/matches

*Pääset vaihtamaan sarjoja sivuilla kohdasta ”pool”. Esim. Suomen Padelliiga Miehet – Finland

Tuloksia voit seurata myös kotisivuillemme päivitetyn tulosseurannan kautta


Ranking-pisteitä pelaajille myös sarjapadelista 

Suomen Padelliitto ottaa maaliskuun sarjapadel kierroksen yhteydessä käyttöönsä sarjapadelista jaettavat Ranking-pisteet. Padelliigan ja divarien pelaajat tulevatkin tästä lähtien kerryttämään omaa henkilökohtaista pistesaldoaan pelattujen otteluiden lopputulosten ja sarjaotteluiden ottelujärjestyksien perusteella. Ranking-pisteet tullaan lisäämään pelaajien yleisistä kisoista ansaitsemien pisteiden jatkeeksi käytössäolevaan Ranking-listaukseen.
Ensimmäisenä viikonloppuna pisteiden kirjausta vielä testataan Rankedin-järjestelmän kautta ja tarvittaessa pisteet tullaan päivitetään manuaalisesti Ranking-listoille viikon 13 järjestelmä pisteajon yhteydessä. Pisteet ovat näin pelaajien listauksissa viimeistään viikolla 14.

Sarjapadelin Ranking-pisteet määräytyvät kevätkaudella 2022 seuraavasti

SARJATASOTULOSYKKÖSPARIKAKKOSPARIKOLMOSPARI
PADELLIIGAVoitettu ottelu
Hävitty ottelu
80
10
70
10
60
10
1. DIVARITVoitettu ottelu
Hävitty ottelu
40
5
30
5
20
5
2. DIVARIVoitettu ottelu
Hävitty ottelu
15
2
10
2
5
2

Sarjapadelin seurasiirrot  

Ohessa listattuna joulu-maaliskuun sarjakierrosten välissä tapahtuneita seurasiirtoja ja muutamia poimintoja joukkueiden pelaajalisäyksistä.

 • Sofia Rangdell | Smash Padel ► Padel House II
 • Sanna Nordling | Padel House II ►Padel Club Finland II
 • Ville Posti | Pori Padel ► Champions Padel Pori
 • Ville Akkanen | Pori Padel ► Champions Padel Pori
 • Patrick Stenfors | Pori Padel ► Champions Padel Pori
 • Mikko Hissa | PCF Turku II ► ÅLK
 • Tony Törnqvist | – ► Smash Padel
 • Mikko Hermans | – ► Padel West
 • Lauri Antila | – ► ÅLK
 • Ernesto Quiròs Guinaldo | – ► Padel JKL Musta
 • Jusmira Hodzic | – ► Smash Padel
 • Tiina Ruotsalainen | – ► Padel Club Finland II

Sarjapadelin seurasiirtoaika päättyi 31.12.2021, mutta seurat voivat täydentää joukkueitaan myös loppukauden aikana mikäli joukkueeseen liittyvät pelaajat eivät ole edustaneet aiemmin kauden aikana muita seuroja eri sarjatasoilla. 

Seurat voivat myös ”kierrättää” pelaajiaan omien seurojensa ns. ykkös- ja kakkosjoukkueiden välillä kauden aikana yhden kilpailuviikonlopun aikana. Poislukien liigajoukkueissa seuran 4 parasta rankingin omaavaa pelaajaa kyseisellä peliviikolla.