Senioreiden sisäkenttien SM-kilpailut päätökseen – Nokian viikonlopussa nähtiin myös tuplajuhlia

Maanantai 21.3.2022

Senioreiden sisäkenttien Suomen mestaruudet järjestettiin menneenä viikonloppuna Nokialla. Viikonloppu tarjosi kovaa kilpailua, upeaa taistelua sekä ennenkaikkea padelperheen lämminhenkistä tunnelmaa. Kokonaisuudessaan tapahtuma oli erittäin onnistunut ja luokkien tuplamestaruuksiakin nähtiin, kun Padel Housen Kati Ranta ja Marsa Laukkoski onnistuivat nappaamaan naisten mestaruudet N40- ja N45 -ikäluokissa. 

Miesten M40 Suomen mestarit Mikot Viljanen ja Hermans

Nokian Pitkäniemessä sijaitsevassa Padel 247:n klubi keräsi viikonloppuna runsaan joukon senioreita kilpailemaan sisäkenttien vuoden 2022 Suomen mestaruuksista. Tämän vuoden kilpailusarjoina järjestetyt M40, N40, M45, N45, M50, M55 ja N55 ikäluokat keräsivät mukaansa yhteensä 150 urheilijaa kamppailemaan SM-mitaleista.

Hyvissä olosuhteissa järjestetty turnaus vietiin läpi mainiosta ja hallilla olikin läpi viikonlopun varsin hyvä ja vauhdikas tekemisen meininki jonka tunnelmaa ei latistanut edes se, että viime hetken poisjäännit typistivät alunperin kolmeksi päiväksi suunnitellun tapahtuman kaksipäiväiseksi. Padel 247 sai järjestelyistä paljon positiivista palautetta niin kilpailijoilta kuin paikalle saapuneelta yleisöltään.

Turnaus tarjosi myös kilpailullisesti upeita hetkiä ja tiukkaa taistelua nähtiin jokaisessa ikäluokassa. Klubin keskuskentällä, Center Courtilla pelatut ottelut pystyi viikonlopun aikana myös seuraamaan Aamulehden livestriiminä, mikä varmasti toikin urheilijoille vielä lisää näytönhaluja.

Ranta ja Laukkoski naisten tuplamestareiksi 

Naisissa kovia taistoja nähtiin kolmessa eri kilpailuluokassa. Edustamassa oli lukuisia padelin arvokisoissa menestyneitä pelaajia sekä maajoukkueita eri ikäkausiluokissa edustaneita pelaajia.

Espoolaista Padel Housea edustavat Kati Ranta ja Marsa Laukkoski hallitsivat näyttävästi naisten 40- ja 45-sarjoja ja valloittivat molemmissa luokissa korkeimman palkintokorokkeen.

N40-sarjassa mestaruus ei tullut helpolla, vaan finaaliottelu Padel Housen Minna Torkkia ja Padel Westin Katriina Saarista venyi lauantain myöhäisillassa lopulta täyteen kolmeen erään. Lopulta espoolaiset nappasivat mestaruuden erin 2-1 (1-6, 6-2, 6-4) ja varmistavat itselleen mestaruuden N40 -ikäluokassa nyt toista vuotta putkeen.

N45-luokassa Ranta ja Laukkoski jatkoivat sunnuntaina vahvoja esityksiään ja marssivat suvereenisti finaaliin. Kilpailujen tuplamestaruus varmistui espoolaisille tässä ikäluokassa yhteistuloksella 2-0 (6-3 , 6-2). Myös toinen hopeamitaleista päätyi N40-luokan tapaan tuttuun osoitteeseen Katriina Saariselle. Saarisen parina N45-sarjassa kilpaillut Mari-Liis Parmas pääsi samalla kirkastamaan N40-sarjasta launtaina nappaamaansa pronssimitalia.

N55 -kilpailusarjaa jouduttiin typistämään kisojen alla lohkokisaksi ja se pelattiin läpi kokonaisuudessaan lauantaina. Mestareiksi tässä sarjassa kruunattiin lopulta puhtaalla pelillä helsinkiläistä Smash Padelia edustavat Johanna Leppänen ja Erja Saraste

Maajoukkue miesten vahvat esitykset palkittiin

Myös miesten sarjoissa taistelu oli tiivistä ja kovatasoista. Sarjoissa nähtiin myös useita aiemmin muissakin lajeissa hienoja uria tehneitä urheilijoita. Mitalijahdissa nähtiin mm. entinen SM-liigakiekkoilija Sami Venäläinen sekä racketlonin viisikertainen maailmanmestari Mikko Kärkkäinen sekä moni muita mailataitureita. Lopulta vaaka mestaruuskilpailuissa kääntyi kuitenkin jo viime vuosina eri ikäluokissa padelmaajoukkuetta edustaneille pelaajille sekä seniorisarjoissakin aiemminkin menestystä saavuttaneille mestareille.

Miesten M40 sarjan mestareiksi nousivat viime vuonna tupla esiintymiset kansainvälisissä arvokisoissa ja maajoukkueessa edustaneet Mikko Viljanen sekä juuri turnauksen alla Padel 247:n riveihin siirtynyt Mikko Hermans. Finaalivastustajat Lauri Antila ja Petteri Ilomäki olivat pelanneet laadukasta peliä läpi turnauksen, mutteivät lopulta päässeet kunnolla haastamaan pitkään kotimaisilla padelkentillä ansioitunutta Hermansia ja hienosti viime vuosina miesten ranking-listoilla kärkijoukkoon noussutta Viljasta. Finaali lopulta Hermansille ja Viljaselle erin 2-0 (6-1, 6-1).

M45 luokan finaaliottelussa nähtiin viime vuonna Portugalin Vilamouran senioreiden EM-kisoissa edustaneiden pelaajien kaksintaistelu. Kirkkaimmat mitalit nappasi lopulta kaulaansa viime vuoden M45-mestaruuskisojen tapaan Padel Club Finlandin Kalle Väinölä sekä hänen parinaan pelannut Veli-Pekka Männistö. Finaaliottelussa vastassa olleet ja turkulaista ÅLK Padelia edustavat Ville-Veikko Hynninen ja Ville Pajakkala joutuivat taipumaan lopulta mestaruustaistossa suoraan kahdessa erässä. Erät ja lopputulos Väinölälle ja Männistölle 2-0 (6-3, 6-2).

Myös M50-luokassa Väinölä ja Männistö ylsivät finaalin, mutta tuplamestaruuteen asti pari ei onnistunut tänä vuonna venymään. Yli 50-vuotiaiden sarjan sankareiksi nousivatkin mahtavan turnauksen pelanneet Padel Housea edustavat Janne Holli sekä Tommi Vilhunen. Lopputulos Houselaisten hyväksi pistein 2-0 (6-2, 6-2).  Kultamitalin myötä Holli kasvatti kisojen mitalitiliään ja kirkasti M45-luokasta saavutettua pronssiaan.  

M55-luokassa miesten mestareiksi kruunattiin Smash Padelin Janne Lappalainen ja Tapio Totro. Lappalainen ja Totro pelasivat alkukierrosten pelit erittäin tyylipuhtaasti vähin pistemenetyksin. Finaaliottelussa ikäluokan ykkössijoitettu pari joutui alussa hieman yllätetyksi ja kärsivät turnauksen ensimmäisen hävityn eränsä. Vastustajana olleet Harri Ahtee ja Juha-Matti Parmosen napattua ensimmäisen erän pistein 4-6 lähti ottelu kuitenkin kääntymään Smashiläisille, jotka veivätkin jatkoerät tyylipuhtaasti 6-0, 6-0 ja koko ottelun yhteistuloksella 2-1.    

SENIOREIDEN SISÄKENTTIEN SM-KILPAILUJEN TULOKSET


Viljanen ja Hermans

MIEHET M40
1. Mikko Viljanen, Padel House / Mikko Hermans, Padel 247
2. Lauri Antila, Padel 247 / Petteri Ilomäki, Padel 247
3. Kaj Swanljung, Padel House / Timo Sirola, Padel House


Ranta ja Laukkoski

NAISET N40 
1. Kati Ranta, Padel House / Marsa Laukkoski, Padel House
2. Minna Torkki, Padel House / Katriina Saarinen Padel West
3. Mari-Liis Parmas, Padel West / Anne Matilainen, ÅLK


V-P Männistö (vas.), Väinölä, Hynninen ja Pajakkala

MIEHET45 
1. Veli-Pekka Männistö, Padel Club Finland/ Kalle Väinölä, Padel Club Finland
2. Ville-Veikko Hynninen, ÅLK / Ville Pajakkala, ÅLK
3. Janne Holli, Padel House / Henri Hakkarainen, Padel House


Ranta (vas.), Laukkoski, Saarinen ja Parmas

NAISET N45 
1. Kati Ranta, Padel House / Marsa Laukkoski, Padel House
2. Katriina Saarinen, Padel West / Mari-Liis Parmas, Padel West
3. Minna Torkki, Padel House / Inka Kuusniemi, Padel Club Finland


Väinölä (vas.), V-P Männistö, T. Vilhunen ja Holli

MIEHET 50 
1. Tommi Vilhunen, Padel House / Janne Holli, Padel House
2. Kalle Väinölä, Padel Club Finland / Veli-Pekka
Männistö, Padel Club Finland
3. Janne Vilhunen, Padel West / Antti Aho Padel Tampere


Saraste ja Leppänen

NAISET N55
1. Erja Saraste, Smash Padel / Johanna Leppänen, Smash Padel
2. Elisa Hyökyvaara, Padel JKL / Birgitta Sirén-Mitts, Padel 2 Win
3. Anne Kokko, Padel Club Finland / Kati Myllymäki, Padel 247


Ahtee (vas.), Parmonen, Lappalainen ja Totro

MIEHET M55
1. Janne Lappalainen, Smash Padel / Tapio Totro, Smash Padel
2. Harri Ahtee, Padel Club Finland / Juha-Matti Parmonen, Padel 247
3. Lassi Kettula, Padel Tampere / Tom Leskinen, Padel Tampere

Sisäkenttien SM-kilpailujen lopputuloksia pääse tarkastelemaan kokonaisuudessaan Rankedinin kautta.