Suomen mestaruudet pääosin tuttuihin osoitteisiin – Max Sjövallille jo yhdeksäs SM-kulta, naisissa Ella Sillanpää ja Saana Saarteinen jatkoivat voittokulkuaan

Tiistai 15.3.2022

Padelin Suomen mestaruudet ratkaistiin menneenä viikonloppuna Tampereella. Miesten mestaruus palasi yhden välivuoden jälkeen lajin kautta aikojen menestyksekkämmäille kotimaalaiselle miespelaajalle Max Sjövallille, jolle mestaruus oli jo avoimissa luokissa uran yhdeksäs. Sjövallin peliparina turnauksessa pelannut Oskar Nurmio nousi korkeimmalle korokkeelle nyt ensikertaa. Naisten ykkössijoitettuina turnaukseen lähteneet Ella Sillanpää ja Saana Saarteinen uusivat viime vuoden mestaruutensa suvereenin esityksen jälkeen.

Padel Tampereen Linnakallion syyskuussa 2021 avatulla padelklubilla kävi kuhina koko loppuviikon, kun CUPRA Finnish Padel Tour ja jo torstaina karsinnoilla alkaneet sisäkenttien SM-kisat toivat padelkansan Pirkanmaalle.

Vuoden 2022 toisessa CUPRA Finnish Padel Tourin osakilpailussa panokset olivat erityisen suuret, sillä rahapalkintojen lisäksi kamppailtiin myös Suomen mestaruuksista. Näyttävästi järjestetty tapahtuma keräsi yhteen satoja katsojia, jotka saapuivat nauttimaan suomalaisen padelin kirkkaimpien tähtien tarjoamasta urheiluviihteestä.

Saarteinen ja Sillanpää jatkoivat loistavia suorituksiaan 

Hallitsevat Suomen mestarit ja helmikuussa Espoossa pelatun CUPRA Finnish Padel Tourin ensimmäisen osakilpailun voittaneet Ella Sillanpää ja Saana Saarteinen jatkoivat erinomaisia peliesityksiään myös SM-kisoissa. Kaksikko voitti kaikki ottelunsa suoraan kahdessa erässä ja uusivat näin ollen viime vuotisen Suomen mestaruutensa.

Finaalissa hopealle taipuivat upean taistelun jälkeen pari Suheil Lizana ja Minna Torkki. Yli tunnin pituiseksi venynyt ottelu päättyi lopulta Padel Westiä edustaville tamperelaisille yhteistuloksella erin 2-0 (6-4, 6-1).

Pronssiottelussa kohtasivat espoolaista Padel Housea edustavat Kati Ranta ja Marsa Laukkoski sekä Padel Tampereen Anna Wall ja Martina Minetti. SM-mitaleille kiipesi Wall ja Minetti, pronssipelin päättyessä erin 2-0 (6-1, 6-2).  Mainion turnauksen pelanneet nuoret tamperelaiset jatkoivatkin viime vuoden hopeasijasta alkanutta mitaliputkeaan.

Kokenut Sjövall mestariksi parinsa Nurmion kanssa

Miesten puolella mestaruutta puolustivat Padel Westin Henrik Sillanpää ja Tuomas Manner, jotka etenivätkin hienojen otteiden saattelemina jälleen finaaliin asti. Mestaruuden veivät kuitenkin nimiinsä Oskar Nurmio ja Suomen tämän hetken kirkkain padeltähti Max Sjövall suoraan kahdessa erässä pistein 7-6, 6-2. Padel Housea edustavalle Sjövallille mestaruus oli jo uran yhdeksäs!

Viikonlopun aikana nähtiin useita tasaisia otteluita, joissa yleisö eli täysillä mukana sekä paikan päällä Linnakallion hallissa että ISTV:n ja Ruudun suorien lähetysten kautta. Turnauksen viihdyttävin ja jännittävin ottelu oli lauantai-iltana pelattu toinen välierä, jossa Sjövall ja Nurmio taistelivat finaalipaikasta tamperelaisia turnauksen ykkössijoitettuja Saska Huttusta ja Pyry Hyrkköstä vastaan. Kotiyleisön tuki ei riittänyt finaalipaikkaan asti, mutta toi Huttuselle ja Hyrkköselle sunnuntaina pronssimitalit ottelussa turnaukseen Rankingin ykköspelaajana lähtenyttä Juuso Tapanaista ja Micke Kontista vastaan erin 2-0 (6-3, 6-4).

CUPRA FINNISH PADEL TOUR #3 SM-KISAT TULOKSET


NAISET FPT
1. Ella Sillanpää / Saana Saarteinen
2. Minna Torkki / Suheil Lizana
3. Anna Wall / Martina Minetti


MIEHET FPT
1. Max Sjövall / Oskar Nurmio
2. Tuomas Manner / Henrik Sillanpää
3. Saska Huttunen / Pyry Hyrkkönen


Tulokset nähtävissä kokonaisuudessaan RankedIn-palvelun kautta:

https://rankedin.com/en/tournament/8362/cupra-finnish-padel-tour-fpt-3-sm-kilpailut/draws/19996


CUPRA Finnish Padel Tour jatkuu huhtikuussa

Yhteensä kymmenen osakilpailua sisältävän CUPRA Finnish Padel Tourin kolmas osakilpailu pelataan huhtikuun 8.-10. päivä Turussa Vamos Itäharjun klubilla, jossa järjestävänä seurana toimii Ålk-Padel.

Kaikki CUPRA Finnish Padel Tourin ratkaisupelit tulevat katsottaviksi suorina lähetyksinä ISTV:n sekä RUUTU-palvelujen välityksellä.


Tampereen turnauksen ratkaisupelien tallenteet ja huippuhetket on nähtävissä Finnish Padel Tourin omalta lajisivuilta Ruudussa:

https://www.ruutu.fi/ohjelmat/finnish-padel-tour