FPT-ennakko: Tampereella ratkaistaan sisäkenttien Suomen mestaruudet – Vuoden toinen CUPRA Finnish Padel Tourin osakilpailu käyntiin jo tänään torstaina

Torstai 10.3.2022

Kauan odotettu SM-kisaviikko on täällä! Padel Tampereen Linnakallion klubi täyttyy viikonlopun ajaksi Suomen parhaasta padelista ja ennennäkemättömästä padel-tapahtumasta padelin 2022 sisäkenttien SM-kisojen ja CUPRA Finnish Padel Tourin merkeissä. FPT-ennakossa lisätietoja viikonlopun ennakkoasetelmista, kisojen aikatauluista ja muista tärkeistä lisätiedoista.

Vuoden 2022 järjestyksessään toisessa CUPRA Finnish Padel Tourin osakilpailussa panokset kovenevat, koska turnauksessa tullaan rahapalkintojen lisäksi kamppailemaan myös arvokkaimmista kotimaan kentillä tavoiteltavasta palkinnosta eli Suomen mestaruudesta. Padel Tampereen upealla Linnakallion klubilla järjestettävät sisäkenttien SM-kilpailut tulevat olemaan ehdottomasti Suomen Padelliiton kilpailukalenterin kevätkauden merkittävin kilpailutapahtuma, ja turnaus tulee varmasti tarjoamaan mielenkiintoisia hetkiä ja jännitystä jo torstaipäivän karsintakierroksen avaussyötöistä alkaen. Tapahtuma kerää naisten sekä miesten puolella suomalaisen padelin kirkkaimmat tähdet sekä lukuisia mielenkiintoisia pelaajapareja sekä tulevaisuuden huippu-urheilijoita. Lopuksi korkeimmille palkintokorokkeille astuvia pareja onkin ennakkoon erittäin vaikeata arvuutella.


FPT-ENNAKOT

MIEHET 

Miesten sarjaan lähdetään erittäin kutkuttavista lähtöasetelmista. Mukana on erittäin vahvoja urheilijoita ja kirkkaimmat mitalit voivatkin lopulta päätyä myös ennalta arvaamattomiin osoitteisiin. Peliparit ovat myös hieman eläneet vuoden avausosakilpailusta, ja tämä tuo mukanaan varmasti lisämielenkiintoa tapahtumaan.  Espoon avausosakilpailun jäljiltä myös Suomen virallisen Ranking-listan kärkipaikka on miehissä vaihtunut, kun listan kärkeen kiilasi viime vuoden lopulla arvokkaita ranking-pisteitä kerännyt ja lukuisia Suomen mestaruuksia aiempina vuosina napannut Juuso Tapanainen. Tapanainen ohitti pisteissä tutun vanhan peliparinsa ja Espoossa hienon turnauksen pelanneen Max Sjövallin, joka vastaavasti menetti pisteitä viime vuoden lopulla kärsiessään loukkaantumisista. Tapanainen lähtee nyt jahtamaan mitaleita ja ranking-pisteitä Tampereelta yhdessä Micke Kontisen kanssa, Sjövall taas Oskar Nurmion kanssa. Palkintokaappiin täytettä ovat jahtaamassa myös mm. viime vuonna SM-kultaa Vantaan ulkokenttien SM-kilpailuissa napanneet Tuomas Manner ja Henrik Sillanpää sekä kotimaisessa padelhistoriassa eniten SM-mitaleita kahminut Mikko Hermans.

Seuraa heitä:

Padel Tamperetta edustavat tamperelaiset Saska Huttunen Pyry Hyrkkönen lähtevät kotikisoihinsa miesten ykkössijoitettuna parina. Tutulla kotikentällä pelaava pari on kehittynyt viime vuosina merkittävästi ja pelannut erittäin laadukasta padelia. Menneen puolen vuoden aikana pari onkin napsinut lukuisia isojen kilpailujen turnausvoittoja. Espoon avausturnauksessa miehet sijoittuivat kolmansiksi, ollen samalla turnauksen paras täysin kotimainen pari. Nälkä ei ole suinkaan hävinnyt, vaan kaksikko suuntasi suoraan Espoosta Espanjan treenileirille, jossa he saivat varmasti arvokasta valmennusoppia ja lisäbuustia omaan peliinsä. Ykkössijoitetut avaavat kilpailu-urakkansa suoraan pääkaavion 2. kierrokselta perjantai-iltana. Pystyykö Huttunen ja Hyrkkönen jatkamaan upeita otteitaan ja kantaako kotikenttäetu tamperelaiset ensimmäiseen Suomen mestaruuteensa?   

► Turkulaiset Axel Waris ja Noah Johansèn voivat olla hyvinkin yhdet SM-kisojen mustista hevosista. Åbo Lawn-tennis Klubb r.f.:a edustava Waris on toipunut viime kesäisestä käsivammastaan ja näytti jo syksyllä päässeensä erinomaiseen pelikuntoon. Osoituksena tästä olivat mm. viime lokakuun upeat otteet Bilbaon EM-kisoissa, jossa miesten padelmaajoukkueessa sijoittui uskomattomasti neljänsiksi. Helmikuun FPT:lla Waris ja espoon turnauksessa hänen parinaan pelannut Oskar Nurmio onnistuivat mm. tiputtamaan jatkosta hallitsevat Suomen mestarit Manner – H. Sillanpään, mutta taipuivat lopulta turnauksessa neljänsiksi. Tampereella Waris lähtee kisoihin nuoren ja lupaavan PadelParkin Johansènin kanssa, joka on noussut hyvien otteiden myötä ison padelyleisön tietoisuuteen viimeistään edellisen vuoden SM-kisojen yhteydessä Vantaalla. Waris ja Johansèn aloittavat matkansa 1. kierroksella perjantain alkuillan ottelussa, jossa saavat vastaansa karsinnoista selviytyneen parin. Mikäli pari selvittää tiensä 2. kierrokselle, he tulevat saamaan seuraavaksi vastaansa parin Sjövall ja Nurmio. Kummalla tahansa tämän mahdollisen otteluparin voittajalla on hyvässä flow-tilassa pelatessaan mahdollisuus edetä turnauksessa aivan päätyyn asti.  

► Lahtelaiset junioripelaajat Erik Paljakka (12v) ja Joa Takala (13v) ovat loistavia esimerkkejä tulevaisuuden kotimaisista padeltähdistä, joita lajin parista alkaa pikkuhiljaa nousemaan esiin. Nuoresta iästään huolimatta nuoret miehet treenaavat varsin aktiivisesti ja kovaa. Padel Lahtea edustavat pelaajat ovat myös päässeet keräämään lisäoppia mm. espanjalaisten valmentajien avulla. Paljakka ja Takala ovat ehtineet osallistumaan jo aiemminkin aikuisten kilpailuihin ja onnistuneet sieltä saavuttamaan jopa alempien luokkien turnausvoitonkin. Nyt miesten rankingissa sijoilla 210 ja 245 olevat nuorukaiset osallistuvat ensimmäisiin isoihin pääsarjakilpailuihinsa torstaina käynnistyvien karsintojen kautta. Päämäärätietoiset nuoret eivät varmasti päästä yhtäkään vastustajaa helpolla ja kokemuksena ensimmäiset SM-kilpailut on pojille varmasti ainutlaatuinen.      

Miesten pääsarjakaavio

NAISET

Jos miesten puolella kilpailu tulee olemaan viikonloppuna tasaista ja yllätysrikasta, tullaan samaa varmasti näkemään myös naisten puolella. Toki naisten puolella ennakkosuosikin viittaa tulevana viikonloppuna tulee kantamaan selvästi ykkössijoitetut Ella Sillanpää ja Saana Saarteinen, jotka ovat viime vuosina tottuneet voittamaan isoja kilpailuja kotimaan kentillä ja tulevat tulevaisuudessa varmasti hamuamaan myös Euroopan isommille kentille. Sillanpää keräsi vuonna 2021 3 SM-kultaa (UlkoSM:ssa, seurajoukkueiden SM:ssa ja sekanelinpelissä) ja Saarteinen vastaavasti 2 kultaa (UlkoSM ja seurajoukkueiden SM). Menestys tuo kuitenkin tarpeen jatkuvaan kehitykseen, koska kilpailu kärkinaisten takana on kovaa ja mestareiden kaataminen on varmasti jokaisen naispadelistin päämääränä tulevissa kilpailuitapahtumissa. Kärkinaisten takana odottaa iso tasainen joukko erittäin nälkäisiä urheilijoita. Yhä useampi naispelaaja onkin viime kuukausien aikana käynyt pelaamassa myös miesten kilpailusarjoja. Tällä pelaajat ovat halunneet saada vyölleen säännöllisemmin kovia ja haastavia otteluita, joiden kautta pystytään jatkamaan omaa suotuisaa kehittymistä lajissa.  

Tulevan loppuviikon aikana tullaan varmasti näkemään tiukkaa taistelua ja moni mukana olevista pareista voi saada hyvällä pelillä ja onnistumisella todella hyvät saumat päästä haastamaan ykkössijoitettuja. Myös karsinnoista voi nousta pääsarjaan mielenkiintoisia pareja, yllätyksiä nähdään varmasti. 

Seuraa näitä:

 Arpa oli naisten sarjoissa varsin raaka karsintojen kautta pääsarjaan nouseville. Karsinnoista jatkoon pääsevistä pareista 2/4 tulee saamaan vastaansa 1. tai 2. pääsarjakierroksella hallitsevat Suomen mestarit E. Sillanpään ja Saarteisen.   

Padel Tampereen nuoret Anna WallMartina Minetti nappasivat viime vuonna SM-hopeaa ja ovat tehneet hyvää nousua kohti ranking-kärkeä saavuttaen molemmat jo sijoitukset naisten TOP 10 joukosta. Nyt kotikentällään pelaavan parin matka ei tule olemaan helppo, vaan kovia pelejä on luvassa heti perjantai-iltapäivän avausottelusta lähtien. Pääsarjassa kaavion 5-8 sijoilla kisoihin lähtevistä pareista kuka tahansa voi hyvillä otteilla edetä välieriin tavoittelemaan finaalipaikkaa.

► Naisten pääsarjakaavion sijoilla 9-16 turnauksen toista finaalipaikkaa lähtee tavoittelemaan tasokas joukko urheilijoita, joilla useilla on kokemusta aina naisten padelmaajoukkueesta asti. Heitä ovat mm. kokeneet Kati Ranta, Marsa Laukkoski, Minna Torkki, Suheil Lizana sekä nuoremman koulukunnan Fiija Ketonen, Matilda Vainio, Venla Andersson, Emmi Manner, Julia Rissanen ja Annika Sillanpää. Tällä puolella kaaviota tullaan näkemään kierros kierrokselta jännittävimpiä otteluita ja kuka tahansa pareista voi hyvinkin venyä taistelemaan SM-kullasta. 

Naisten pääsarjakaavio

VIIKONLOPUN TAPAHTUMAINFO JA AIKATAULUT

► Turnaus järjestetään Linnakallio New -padelkeskuksella (Autokeskuksentie 14, 33960 Pirkkala)

► Otteluohjelma & kaaviot löytyvät tämän artikkelin lopusta. Karsinnat pelataan torstaina ja pääsarjat starttaavat perjantaina. Lauantaina pelataan puolivärierät sekä välierät. Finaalit ja pronssiottelut pelataan sunnuntaina.

► Linnakallion Deli palvelee koko viikonlopun ajan. Delin valikoimaan kuuluu mm. toasteja, smoothieita, siipiä, virvokkeita ja muuta välipalaa. Lisäksi perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina on tarjolla buffet-ruokailu, hinta 12€ pelaajille ja 14€ katsojille. Ruoan tarjoaa 4 vuodenaikaa, tutustu viikonlopun menuun täältä!

► Padel-Point Shop palvelee koko viikonlopun ajan. Laajasta valikoimasta löytyy mm. huippumailoja, kenkiä, vaatteita sekä grippejä ja muita tarvikkeita huippubrändeiltä.

► Realiaikainen tulospalvelu Rankedinissä, lisäksi paikan päällä päivitetyt kaaviot sekä päivien aikataulut.

► Palkinnot:

 • 1.sija – 1000 euroa + tuotepalkinnot
 • 2.sija – 300 euroa + tuotepalkinnot
 • 3.sija – 200 euroa + tuotepalkinnot

PÄÄSYLIPUT

Perjantai – Maksuton sisäänpääsy
Lauantai & Sunnuntai – 5 € (sis. molemmat päivät)

Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi kaikkina päivinä. Ei ennakkomyyntiä, liput lauantaina & sunnuntaina Linnakalliosta.

AIKATAULU JA KAAVIOT

KARSINNAT

Karsinnat pelataan pääasiassa torstaina 11.3. klo 16.30 alkaen. Naisten karsintojen viimeiset ottelut pelataan perjantaina klo 15 alkaen.

Miesten karsintojen kaavio & aikataulu – Rankedin
Naisten karsintojen kaavio & aikataulu – Rankedin

Kenttämuutokset mahdollisia.

PÄÄSARJAT

Kierros 1 // Miehet
Perjantai 11.3. klo 16.00

 • Klo 16.00, kenttä 4 | Marjamäki & Hynninen vs. Holli & Koskivuori
 • Klo 16.00, kenttä 7 | Karsinta 2 vs. Männistö & Swanljung
 • Klo 16.00, kenttä 5 | Wuorinen & Kaverinen vs. Hakkarainen & Niklas-Salminen
 • Klo 16.00, kenttä 1 | Johansén & Waris vs. Karsinta 4
 • Klo 16.00, kenttä 3 | Popov & Rouvala vs. Stenfors & Kampman
 • Klo 16.00, kenttä 6 | Törnqvist & Sirola vs. Korhonen & Butterfield
 • Klo 16.00, kenttä 2 | Karsinta 1 vs. Savolainen & Viljanen
 • Klo 16.00, kenttä 8 | Karsinta 3 vs. Pajakkala & Kailanheimo

Kierros 1 // Naiset
Perjantai 11.3. klo 17.30

 • Klo 17.30, kenttä 3 | Sillanpää & Saarteinen vs. Karsinta 2
 • Klo 17.30, kenttä 2 | Karsinta 1 vs. Karsinta 4
 • Klo 17.30, kenttä 1 | Wall & Minetti vs. Viikari & Lamminen
 • Klo 17.30, kenttä 4 | Aalto-Setälä & Vallioniemi vs. Parmas & Saarinen
 • Klo 17.30, kenttä 5 | Torkki & Lizana vs. Org & Ketonen
 • Klo 17.30, kenttä 6 | Vainio & Andersson vs. Karsinta 3
 • Klo 17.30, kenttä 7 | Manner & Rissanen vs. Sillanpää & Hietaniemi
 • Klo 17.30, kenttä 8 | Tapola & Eskoli vs. Ranta & Laukkoski

Kierros 2 // Miehet
Perjantai 11.3. klo 20.00

 • Klo 20.00, kenttä 3 | Huttunen & Hyrkkönen vs. 4 kentän voittaja
 • Klo 20.00, kenttä 2 | Lozano & Luolamaa vs. 7 kentän voittaja
 • Klo 20.00, kenttä 1 | Meskanen & Myllymäki vs. 5 kentän voittaja
 • Klo 20.00, kenttä 4 | Sjövall & Nurmio vs. 1 kentän voittaja
 • Klo 20.00, kenttä 5 | Tapanainen & Kontinen vs. 3 kentän voittaja
 • Klo 20.00, kenttä 6 | Hermans & Saari vs. 6 kentän voittaja
 • Klo 20.00, kenttä 7 | Forstén & Kauppila vs. 2 kentän voittaja
 • Klo 20.00, kenttä 8 | Sillanpää & Manner vs. 8 kentän voittaja

Puolivälierät // Miehet
Lauantai 12.3.

 • Klo 12.30, kenttä 3 | Puolivälierä 1
 • Klo 12.30, kenttä 1 | Puolivälierä 2
 • Klo 15.30, kenttä 3 | Puolivälierä 3
 • Klo 15.30, kenttä 1 | Puolivälierä 4

Puolivälierät // Naiset
Lauantai 12.3.

 • Klo 12.30, kenttä 6 | Puolivälierä 1
 • Klo 12.30, kenttä 5 | Puolivälierä 2
 • Klo 14.00, kenttä 3 | Puolivälierä 3
 • Klo 14.00, kenttä 1 | Puolivälierä 4

Välierät // Miehet
Lauantai 12.3.

 • Klo 18.30, kenttä 3 | Välierä 1
 • Klo 20.00, kenttä 3 | Välierä 2

Välierät // Naiset
Lauantai 12.3.

 • Klo 17.00, kenttä 3 | Välierä 1
 • Klo 18.30, kenttä 1 | Välierä 2

Finaalit
Sunnuntai 13.3.

 • Klo 13.00, kenttä 3 | Naiset
 • Klo 14.30, kenttä 3 | Miehet

Pronssipelit
Sunnuntai 13.3.

 • Klo 12.00, kenttä 1 | Naiset
 • Klo 13.30, kenttä 1 | Miehet

Täydet turnauskaaviot sekä tulosseuranta Rankedinin tapahtumasivuilta.


Ratkaisupelit suorana ISTV:ssä ja Ruutu Urheilussa

Suomen parasta padelia voi seurata niin paikan päällä kuin kotikatsomoissa, sillä osakilpailujen ratkaisupelit lähetetään suorana ISTV:ssä ja Ruutu Urheilussa. Monikameratuotantona toteutettavat lähetykset sisältävät myös studion, jossa tuodaan pelaajia tutuksi ja vihitään katsojia lajin saloihin.

► SM-kisojen miesten sekä naisten puolivälieriä, välieriä sekä finaaleita pääset seuraamaan alla olevista linkeistä :

Ottelutallenteet ovat katsottavissa jälkikäteen Ruutu Urheilusta ja CUPRA Finnish Padel Tourin YouTube-kanavalta. Lisäksi Finnish Padel Tourin ja Padel Tampereen -somekanavat pitävät padelfanit ajan hermolla koko viikonlopun ajan.


Seuraa SM-kisoja Finnish Padel Tourin verkossa:

Verkkosivut: www.finnishpadeltour.fi

Facebook: https://www.facebook.com/finnishpadeltour

Instagram: https://www.instagram.com/finnishpadeltour/

Seuraa SM-kisoja Padel Tampereen verkossa:

Verkkosivut: www.padeltampere.fi

Facebook: https://www.facebook.com/PadelTampere

Instagram: https://www.instagram.com/padeltampere/


Veikkaa miesten finaalipareja:

SM-kisat ovat myös Veikkauksen Voittajavedon Päivän pari -kohteena.

Miesten sarjan finaalipareja pääset veikkaamaan suoraan Veikkauksen sivuilta tai lähimmältä veikkauspisteeltäsi.

Kohde Päivän pari 2 sulkeutuu perjantaina 11.3. klo 15.58.

Antoisia ja jännittäviä hetkiä huippupadelin parissa!