Ella Sillanpää ja Saana Saarteinen veivät Finnish Padel Tourin avausvoiton – miehissä palkintopotin korjasivat talteen espanjalaisvieraat


Padelin Suomen naisten ykköspariksi viime vuosien aikana nousseet Ella Sillanpää ja Saana Saarteinen otti omansa Finnish Padel Tour 2022:n avauskisassa Espoossa häviämättä erääkään. Miehissä saman tempun tekivät villillä kortilla turnaukseen päässeet espanjalaiset Roberto Lorente Tortosa ja Manuel Valcárcel Sánchez.

Kauden 2022 ensimmäinen CUPRA Finnish Padel Tourin osakilpailu pelattiin lauantaina ja sunnuntaina Espoossa Padel Housella. Viikonlopun aikana pelattiin samalla myös Padelliiton alaiset Kansallisen tason B- ja C-luokat miehissä ja naisissa, joten halli oli täynnä hulinaa ja padelin riemua.

Miesten FPT:llä oli mukana tasokasta kansainvälistä edustusta, kun espanjalaiset Roberto Lorente Tortosa ja Manuel Valcárcel Sánchez saivat turnaukseen villin kortin ja Suomen kärkimiehen Max Sjövallin parina pelasi ruotsalainen Axel Holm. Kyseiset parit kohtasivat lopulta finaalissa, jossa potin korjaisi jännittävän pelin jälkeen Tortosa-Sánches lukemin 2-0 (6-1, 7-5).

Oli todella vaikea ottelu, mutta meidän oma fiilis oli hyvä koko pelin ajan. Vastustajat ovat pelityyliltään kaksi hyvin aggressiivista pelaajaa, mutta mielestäni meillä oli hyvä kontrolli peliin alusta loppuun” kertoo Manuel Sánches pelin jälkeen tyytyväisenä.

Naisten FPT:n ylivoimainen ykkönen oli Suomen kärkipari Ella Sillanpää ja Saana Saarteinen. He voittivat kaikki ottelunsa selvin lukimin ja häviämättä turnauksen aikana erääkään. Kärjen takana on hyvin tasaista, ja toisen finalistin paikasta käytiinkin tiukka kamppailu. Sen vei kokenut pari Minna TorkkiKatriina Saarinen.

Vastustaja aloitti finaalin vahvasti ja tämä peli oli hieman erilainen kuin aiemmat tässä turnauksessa, niissä ero oli selvempi. Pidämme kyllä tällaisista hieman tiukemmista peleistä” Saana Saarteinen ja Ella Sillanpää kertasivat finaalin kulkua.

CUPRA FINNISH PADEL TOUR #2 TULOKSET

NAISET FPT
1. Ella Sillanpää / Saana Saarteinen
2. Minna Torkki / Katriina Saarinen
3. Anna Wall / Martina Minetti

MIEHET FPT
1. Roberto Lorente Tortosa / Manuel Valcárcel Sánchez
2. Max Sjöwall / Axel Holm
3. Saska Huttunen / Pyry Hyrkkönen

NAISET B
1. Mari-Liis Parmas / Johanna Roine
2. Kirsi-Maria Halonen / Tea Korkeakunnas
3. Iina Lamminen / Fanny Törn

MIEHET B
1. Antti Kampman / Patrick Stenfors
2. Hubert Nervander / Patrick Juntunen
3. Aleksi Muotka / Kaj Swanljung

NAISET C
1. Lotta Immeli / Hanna Tolonen
2. Lotta Niklas-Salminen / Eveliina Salonen
3. Riina Raskunen / Laura Vepsäläinen

MIEHET C
1. Sasu Mellanen / Otto Leikola
2. Henri Parkkonen / Antti Perälampi
3. Juha Raumolin / Henri Pyykkönen


Seuraava CUPRA Finnish Padel Tourin osakilpailu tullaan pelaamaan Tampereella 11.-13.3.2022. Turnaus on samalla sisäkenttien Suomen mestaruuskilpailu.

Kamppailuja padelin sisäkenttien Suomen mestaruuksista ja kisojen jännittäviä ratkaisuhetkiä pääsee myös maaliskuussa seuraamaan jälleen suorana lähetyksenä ISTV:n sekä RUUTU-palvelujen välityksellä.


Espoon turnauksen ratkaisupelien tallenteet ja huippuhetket on nähtävissä Ruudun Finnish Padel Tourin omalta lajisivultaan:

https://www.ruutu.fi/ohjelmat/finnish-padel-tour