CUPRA Finnish Padel Tourin kausi 2022 starttaa tulevana viikonloppuna

Viikonloppuna koittaa vihdoin hetki, jota Suomen koko padelyhteisö on jo malttamattomana odottanut! 

Vuoden 2022 kilpailukausi pyörähtää toden teolla käyntiin Espoon Padel Housessa, jossa pelataan CUPRA Finnish Padel Tourin osakilpailun lisäksi myös naisten ja miesten kansallisten kisojen B- ja C -sarjoja. Tapahtumassa tulee pelaamaan Suomen padelin kirkkainta kärkeä niin naisissa kuin miehissäkin, ja mukana nähdään myös kansainvälistä pelaajaedustusta kahden espanjalais- sekä yhden ruotsalaispelaajan muodossa.

Espoon osakilpailu tulee käynnistämään suuresti uudistuneen ja yhteensä kymmenen kilpailua sisältävän padelin huippusarjan. Joulukuussa Ylöjärvellä huipentuvaan Finnish Padel Touriin on panostettu Suomen Padelliitossa todella suuresti ja turnausjärjestelyt ovat ottaneet ison askeleen eteenpäin verrattuna viime vuosiin. Kumppanuudet mm. Cupran, Certinan ja ISTV-streamin muodossa tuovat kotimaiselle padelille ja FPT:lle niiden ansaitsemaa näkyvyyttä sekä arvostusta.


FPT ENNAKOT

MIEHET 

Miesten FPT-luokassa pelaa kolme suomalaiselle padelkansalle mahdollisesti aivan uutta kansainvälistä tuttavuutta, kun villin kortin turnaukseen saaneet espanjalaiset Roberto Lorente Tortosa ja Manuel Valcárcel Sánchez sekä Max Sjövallin parina pelaava ruotsalainen Axel Holm tulevat haastamaan kotimaisia padelhuippujamme. Myös suomalaisten osalta avausturnaukseen ollaan  saatu mukaan hieno joukko kotimaisia kärkipelaajia turnauksesta onkin odotettavissa erittäin kovatasoinen ja laadukkaita otteluita tullaan varmasti näkemään jo avauskierroksesta lähtien.

Seuraa näitä:

» Espanjalaispari Tortosa – Sánchez tuovat mukanaan turnaukseen mielenkiintoista lisäväriä. Molemmilla on myös taustaa World Padel Tourilta, jonka rankingissa pelaajat majailevat tällä hetkellä sijoilla 314 ja 359. Turnauskaaviossa espanjalaisia vastaan ensimmäisellä kierroksella asettuvat ehkä koko Suomen espanjalaisimmat pelaajat David Lozano ja Joni Luolamaa, joten lennokasta sekä taktista peliä on varmasti luvassa.

» Vuosien varrella paljon saavuttaneet ja useissa turnauksissa pelipareina esiintyneet Max Sjövall ja Juuso Tapanainen kohtaavat nyt heti avauskierroksella. Kotikisassaan pelaavan Sjövallin parina nähdään Espoossa nuori ruotsalainen Holm, jonka sijoitus Ruotsin padel-rankingissa on tällä hetkellä 25. Tapanainen lähtee turnaukseen parinaan vahvan tennistaustan omaava Micke Kontinen, joten tässäkin parissa on luvassa varsin laadukas huippuottelu.

NAISET

Naisten puolella Suomen Padel -rankingin ykköspari Ella Sillanpää ja Saana Saarteinen ovat hallinneet suvereenisti naisten kotimaisia padelkenttiä viimeisen vuoden aikana ja tamperelaiset lähtevät myös uuteen kauteen varmasti kovin odotuksien saattelemina ja hyvin treenanneina. 

Naisten kärkiparin takana on hyvin tasaisen joukko erittäin taitavia naispelaajia ja joukosta löytyy hyvä sekoitus niin nuoruutta kuin kokemustakin. Avauskilpailussa pääsarjaan osallistuu periksiantamatonta työtä tekeviä pareja, joilla monella on myös kokemusta padelmaajoukkueesta. Myös naisten puolella tullaan varmasti näkemään kauden aikana yllätyksiä sekä lukuisa määrä mielenkiintoisia padelhetkiä. 

Seuraa näitä:

» Avauskierroksen Katri Aalto-SetäläSarianne Vallioniemi vs. Minna TorkkiKatriina Saarinen ottelun kaikille pelaajilla kokemusta naisten padelmaajoukkueista. Pelaajat myös toisilleen varsin tuttuja ja esim. Vallioniemi ja Torkki pelanneet viime vuoden kisoja parina. Luvassa mielenkiintoinen ottelu, jossa nähdään varsinkin teknisesti kovatasoista naispadelia. 

» Tamperelaisseuroja edustavien nuorten huippulupausten kaksintaistelussa vastakkain Padel Westin Ninni HietaniemiAnnika Sillanpää ja Padel Tampereen Anna WallMartina Minetti. Kaikki naisista ovat tehneet viime vuosina hyvää nousua kohti naisten ranking-kärkeä ja varsinkin Wall ja Minetti nousivat padelia seuraavan kansan huulille viimeistään vuoden 2021 ulkokenttien SM-kisoissa nappaamalla upeilla otteillaan SM-hopeaa. Hietaniemi ja A. Sillanpää ovat molemmat kovatasoisia mailataitureita, joten jokaisellä pisteellä on tässä ottelussa merkitystä. Kumpi pareista nappaa niskalenkin tampereen hegemoniaottelusta?

VIIKONLOPUN TAPAHTUMAINFO JA AIKATAULUT

Jännittävät kilpailutapahtumat käynnistyvät lauantaiaamuna klo 9.00 kansallisten kisojen miesten C-sarjan täydellä ottelupaletilla. Tämän jälkeen muut sarjat pyörähtävät käyntiin sarja kerrallaan ja jännittäviä pelejä pelataan päästään seuraamaan samaan aikaan huippuolosuhteissa kahdeksalla eri kentällä.

Miesten FPT-luokassa, sekä miesten B- ja C-luokissa ja naisten B-luokassa pelataan la 12.2. kaksi ensimmäistä kierrosta ja alakaavion ottelut. Naisten FPT-luokassa pelataan la 12.2. ensimmäinen kierros ja alakaavio. Naisten C-luokka pelataan lohkona, jossa kaikilla pareilla tulee neljä peliä viikonlopun aikana.

Kilpailuviikonlopun finaalipäivänä sunnuntaina pelataan loppuun luokkien kutkuttavat välierät sekä finaalit:

> MC / välierät klo 10.00 ja finaali klo 13.00 alkaen

> NB / välierät klo 10.00 ja finaali klo 14.30 alkaen

> MB / välierät klo 11.30 ja finaali klo 14.30 alkaen

> Naiset FPT / välierät klo 10.00 ja finaali klo 13.00 alkaen

> Miehet FPT / välierät klo 11.30 ja finaali klo 14.30 alkaen.

Turnauskaaviot, tarkemmat kilpailuaikataulut sekä tulosseuranta Rankedinin tapahtumasivuilta.


Ratkaisupelit suorana ISTV:ssä

Suomen parasta padelia voi seurata niin paikan päällä kuin kotikatsomoissa, sillä osakilpailujen ratkaisupelit lähetetään suorana ISTV:ssä. Monikameratuotantona toteutettavat lähetykset sisältävät myös studion, jossa tuodaan pelaajia tutuksi ja vihitään katsojia lajin saloihin.

Ottelutallenteet ovat katsottavissa jälkikäteen Ruutu Urheilusta ja CUPRA Finnish Padel Tourin YouTube-kanavalta. Finnish Padel Tour -somekanavat pitävät padelfanit ajan hermolla ympäri vuoden.


Seuraa Finnish Padel Touria verkossa:

Verkkosivut: www.finnishpadeltour.fi

Facebook: https://www.facebook.com/finnishpadeltour

Instagram: https://www.instagram.com/finnishpadeltour/


Veikkaa miesten Espoon osakilpailun voittajaa:

Finnish Padel Tour on myös Veikkauksen Voittajaveto -kohteena.

Miesten FPT-sarjan voittajaparia pääset veikkaamaan suoraan Veikkauksen kotisivuilta tai lähimmältä veikkauspisteeltä.

Kohde Voittajaveto 4 sulkeutuu lauantaina klo 11.58.


Antoisia ja jännittäviä hetkiä huippupadelin parissa!