CUPRA Finnish Padel Tour tuo Suomen kovatasoisimman padelin jokaiseen kotiin

Suomalainen kilpapadel kasvaa vauhdikkaasti, ja maahan on jo saatu ensimmäiset täysipäiväiset padelammattilaiset. CUPRA Finnish Padel Tourin osakilpailujen ratkaisupeleistä päästään nauttimaan suorissa lähetyksissä ISTV:ssä.

Helmikuussa käynnistyvä CUPRA Finnish Padel Tour tarjoaa jännittävää urheiluviihdettä ja tuo maailman nopeimmin kasvavan urheilulajin koko Suomen tietoisuuteen. Finnish Padel Tourilla kilpailevat kaikki Suomen kärkipelaajat sekä miehissä että naisissa maustettuna ulkomaalaisilla huippupelaajilla. 

Täysin uudistettu kiertue starttaa Espoon Padel Housesta 12.13.2. ja päättyy joulukuussa järjestettävään Masters-finaaliin, jossa kiertueella parhaiten menestyneet parit mittelevät CUPRA Finnish Padel Tourin mestaruudesta. 

Kiertue sisältää yhteensä 10 osakilpailua. Tampereen-osakilpailussa 11.-13.3. ratkotaan myös sisäkenttien Suomen mestaruudet.

Suomen Padelliiton toiminnanjohtaja Visa Korhonen kertoo, että luvassa on ennennäkemättömän kovatasoinen, tasainen ja huippujännittävä kausi.

CUPRA Finnish Padel Tour tulee alkavalla kaudella tarjoamaan Suomen parasta padelia mutta varsinkin ainutlaatuisia ja unohtumattomia urheiluhetkiä koko laajalla värikirjollaan.”

Padel kasvaa myös kilpalajina

Padel on noussut nopeasti yhdeksi Suomen puhutuimmaksi harrastelajiksi. Harrastajamäärä on moninkertaistunut muutamassa vuodessa, ja Suomen Padelliitto arvioi harrastajia olevan yli 100 000 jo lähivuosina.

Padelliiton kilpailuja aktiivisesti kiertävien pelaajien määrä kasvaa samaa tahtia harrastajamäärien kanssa, ja heitä on jo noin tuhat. Suomalainen kilpapadel kehittyy kovaa vauhtia myös kansainvälisillä mittareilla. Vuosi 2021 oli Suomen padelmaajoukkueille historian menestyksekkäin, ja Suomi lähestyy askel kerrallaan maailman kärkimaita.

Tämän takia Padelliitto haluaa nostaa jalustalle padelin kilpailullisen puolen. Alkavaan kilpailukauteen on satsattu paljon.

Kiertue nostaa kotimaisen padelin näkyvyyden tasolle, jota ei olla vielä aiemmin maassamme saavutettu. Haluamme tällä panostuksella tuoda rakasta lajiamme tutuksi suurelle yleisölle”, Korhonen kertoo.


Joni Luolamaa on yksi Suomen parhaista padelpelaajista

Suomeen on saatu myös ensimmäiset täysipäiväiset padelammattilaiset, jotka tähyilevät aktiivisesti kansainvälisille pelikentille. Suomen padelmaajoukkueen Joni Luolamaa kertoo, että lajin kasvava näkyvyys tuo pelaamiseen paljon uutta intoa.

TV-kameroiden edessä pelaaminen sytyttää ilman muuta normaalia enemmän. Lisäksi lajin kasvava näkyvyys avaa pelaajille myös uusia kumppanuusmahdollisuuksia, joka taas mahdollistaa ammattimaisemman harjoittelun ja nopeamman kehittymisen. Kilpailun koventuminen näkyy jo nyt. Kun katson tulevan viikonlopun ottelukaaviota, niin jo avauskierroksen lopputulosten ennustaminen on haastavaa”, hän kertoo.

Ratkaisupelit suorana ISTV:ssä

Suomen parasta padelia voi seurata niin paikan päällä kuin kotikatsomoissa, sillä osakilpailujen ratkaisupelit lähetetään suorana ISTV:ssä. Monikameratuotantona toteutettavat lähetykset sisältävät myös studion, jossa tuodaan pelaajia tutuksi ja vihitään katsojia lajin saloihin.

Ottelutallenteet ovat katsottavissa jälkikäteen Ruutu Urheilusta ja CUPRA Finnish Padel Tourin YouTube-kanavalta. Finnish Padel Tour -somekanavat pitävät padelfanit ajan hermolla ympäri vuoden.

Kauden aikana tullaan näkemään varmasti useita yllätyksiä sekä myös uusien nuorten pelaajien esiinmarssia kohti kotimaista padelkärkeä. Odotan jo malttamattomana ensimmäisten otteluiden avaussyöttöjä”, Korhonen kertoo.


Seuraa Finnish Padel Touria verkossa:

Verkkosivut: www.finnishpadeltour.fi 

Facebook: https://www.facebook.com/finnishpadeltour

Instagram: https://www.instagram.com/finnishpadeltour/