SARJAPADELIN KEVÄÄN OTTELUOHJELMA JULKAISTU – MIESTEN KAKKOSDIVARI KÄYNNISTYY

Historian ensimmäisen Sarjapadel kauden toisen puoliskon eli kevätkauden otteluohjelma ja kilpailupaikat on julkaistu.

Sarjapadel kausi jatkuu kolmannen kierroksen otteluilla tammikuun viimeisenä viikonloppuna 29.-30.1.2022 ja runkosarjan päätösturnaus pelataan maaliskuun 26.-27.3.2022.

Kauden huipentava päätösturnaus on vuorossa toukokuun 21.-22.5.2022. Päätösturnauksen ohjelmassa ovat 1. divareiden pudotuspelit sekä Suomen Padelliigan mitaliottelut.

Sarjapadel otteluita tullaan pelaamaan kevään aikana yli kahdeksalla eri paikkakunnalla ja pelejä nähdään ainakin pääkaupunkiseudun, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan sekä Keski-Suomen padelkentillä. Mukaan onkin saatu jo tässä vaiheessa hieno tarjonta upeita kilpailupaikkoja ja monille pelaajille täysin uusia tuttavuuksia.

Miesten kakkosdivari

Sarjapadel on jo ensimmäisenä vuotenaan osoittanut vetovoimansa ja kysyntä uudelle kilpailumuodolle on ollut suurta. Kevätkausi tuokin mukanaan myös täysin uuden kilpailusarjan, kun miesten kakkosdivari käynnistyy.

Suomen Padelliiton vuoden 2021 lopulla tekemä kartoitus keräsi uudelle sarjatasolle hienon määrän ilmoittautumisia. Miesten kakkoseen haki mukaan lopulta yhteensä kahdeksan seuraa, joista kuusi on täysin uusia seuroja, joilla ei ole edustusta aiemmin muilla Sarjapadeltasoilla. Ilmoittautuneiden joukossa mukana on myös täysin uusi seura, jonka osallistumisoikeus varmistuu vasta käynnissä olevan seuranperustamisprosessin sekä Suomen Padelliiton jäsenseuraksi liittämisen jälkeen. Tästä syystä mukaan liitettävät joukkueet julkaistaan tarkemmin vasta myöhemmin.

Myös naisten 2. divaria kartoitettiin, mutta siihen tällä hetkellä mukaan haluavien seurojen määrä ei vielä täyttänyt sarjaan asetettua minimimäärää (6). Tästä syystä naisten kakkosen starttaamista tarkastellaan uudelleen ensi vuoden aikana ja ilmoittautumisia kerätään seuraavan kerran ensi kesän alkupuoliskolla.

Miesten kakkosdivari tullaan toteuttamaan ensimmäisenä kautenaan yksinkertaisena sarjana, jossa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa, muista sarjoista poiketen, ainoastaan yhden kerran. Sarjan voittajaksi julistetaan seura, joka on kauden aikana kerännyt eniten pisteitä runkosarjan aikana.

Pisteitä joukkueet kerryttävät voitetuista yksittäisistä sarjaotteluiden voitoista ja tasapisteissä edun ratkaisee tarvittaessa:

  1. Sarjassa pelattujen ottelusarjojen voittosuhde
  2. keskinäisten ottelujen voittosuhde
  3. keskinäisten ottelujen eräsuhde
  4. keskinäisten ottelujen gamet

Kakkosen sarjakausi tullaan starttaamaan poikkeuksellisesti tammikuun sijaan vasta maaliskuun sarjakierroksen yhteydessä. Toinen kilpailuviikonloppu pelataan toukokuussa samaan aikaan Liigan ja ykkösen finaaliviikonlopun kanssa myöhemmin julkaistavassa paikassa.

Suomen Padelliiton kilpailutoimikunta päättää kauden 22-23 sarjatasojen muodostamisesta vielä tarkemmin kevään 2022 aikana, joten tarkennukset kaikkien kilpailutasojen sarjanousuista ja -tippumisista tiedotetaan myöhemmin.

Sarjapadelin kilpailukalenteri vuonna 2022

KAUSI 21-22

SUOMEN PADELLIIGA

29.–30.1. Padel 247, Nokia M / N

26.–27.3. El Padel, Ylöjärvi M / N

21.-22.5. Sarjapadel finaalit Padel House, Espoo M / N

1.DIVARI

29.-30.1. Padel & Golf Plaza, Tuusula miehet A-lohko

29.–30.1. Padel Adder, Jyväskylä miehet B-lohko

29.–30.1. Padel Club Finland Monni Hyvinkää, Hausjärvi naisten divari

26.-27.3. Padel King Hämeenlinna miehet A-lohko

26.–27.3. El Padel, Ylöjärvi miehet B-lohko

26.–27.3. Open Padel Kaivoksela/Martinlaakso, Vantaa naisten divari

21.-22.5. Sarjapadel finaalit Padel House, Espoo divarit M / N

2.DIVARI

26.–27.3. Open Padel Kaivoksela/Martinlaakso, Vantaa miesten 2. divari

21.–22.5. myöhemmin määritettävä kilpailupaikka


Padelliigan ja 1. divareiden otteluohjelma ja aikataulut on lisätty Rankedinin sarjasivuille sekä Padelliiton kotisivujen materiaalipankkiin. Miesten kakkosdivarin tarkemmat aikataulut julkaistaan alkuvuoden aikana.

Rankedin Miehet

Rankedin Naiset

Aikataulut